Valjevo: Vlasnica psa uhapšena

Dve majice koje je nosio i koje su „amortizovale“ ujed, pomogle su da đak prvak L. Đ. (8) ne doživi teške telesne povrede i traumu kada je na njega skočio vlasnički „rotvajler“ čija je vlasnica odmah potom uhapšena.

  • Vijesti
  • Srbija


Do incidenta je došlo na gradskom stadionu u Naselju Peti puk, tokom velikog Sportskog dana za učenike valjevskih osnovnih škola, kada su se na terenu, spremajući se za svoja takmičenja, nalazili osnovci škole „Andra Savčić“, kada je pas rase „rotvajler“ u predelu grudi ugrizao osmogodišnjeg dečaka.

- Okolnosti incidenta se ispituju, ali po iskazima očevidaca i odgovornih iz ove OŠ koje su date istražnim organima, žena je šetala „rotvajlera“ stadionom dok je Sportski dan bio u toku i dok se na terenu, tribinama i oko stadiona u obližnjem parku nalazilo na desetine osnovaca. Oni tvrde da niko od đaka nije prilazio i provocirao psa, već da je u celoj gužvi, dok su se odvijale atletske trke a đaci bodrili svoje vršnjake, u jednom trenutku dečak L.Đ. prišao svojoj nastavnici i uzvignuo da ga je taj pas ujeo – pričaju naši izvori iz istrage, dodajući da je odmah nakon incidenta vlasnica „rotvajlera“ Svetlana J.(48) pronađena i uhapšena, da bi po nalogu tužilaštva bila zadržana zbog izazivanja opšte opasnosti.

Naime, u trenutku napada na dete, iako se nalazio na povodcu, „rotvajler“ nije imao zaštitnu korpu na njušci, što je zakonska obaveza s obzirom da je reč o vrsti opasnog psa.

Prvak je odmah sanitetom hitne pomoći sa stadiona prebačen u Urgentni centar bolnice gde je konstatovana laka telesna povreda, ujed u predelu grudi u blizini ključne kosti, da bi nakon sanacije rane i davanja uzorka na Infektivnom odeljenju na test za besnilo, dečak bio otpušten na kućno lečenje. Srećom, L.Đ. je na Sportskom danu nosio dve majice koje su „amortizovale“ ugriz i sprečile da bude razderan i preživi težu traumu.

U OŠ „Andra Savčić“ „Blic“ saznaje da su u poslednje vreme, u nekoliko navrata, čak u školskom dvorištu viđali izrazito crnog i krupnog „rotvajlera“ sa ogrlicom kako se kreće sam, ali ne znaju da li je reč o istom psu koji je napao njihovog đaka.

U Atletskom klubu „Metalac“ čiji članovi treniraju na stadionu u Naselju Peti puk, pak, kažu da je problem pasa u tom delu Valjeva višegodišnji jer se pored stadiona nalazi park kojim prolazi na desetine što lutalica što vlasničkih pasa, dok mladi atletičari tu treniraju.

(Blic)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

kazniti

21.04.2018 01:38

Najveću kaznu joj odrezati. Kad ima para hraniti tu džukelu, može i troškove suda i kazne.

Pixy

21.04.2018 08:30

Što ne volim te bahate likove, koji vodaju pse bez brnjice!

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.