PL: Pobjeda Čelsija nad Barnlijem, nula u Lesteru!

Fudbaleri Čelsija pobedili su u gostima Barnli sa 2:1 u zaostaloj utakmici 31. kola engleske Premijer lige.  Našao se bolji od Barnlija, Morata besneo na klupi! Posle pet uzastopnih pobeda Dajšov tim naleteo je na boljeg u čijim redovima je ponovo zamenjen 80 miliona evra plaćeni centarfor.  Nada živi! Turf Mur je Čelsijeva talija.  Lester i Sautempton odigrali 0:0.

Fudbal 19.04.2018 | 23:24
PL: Pobjeda Čelsija nad Barnlijem, nula u Lesteru!
Trener "plavaca" Antonio Konte je za meč protiv Barnlija na teren izveo izmenjen sastav, bez nekih standardnih prvotimaca, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do tri boda.

Čelsi je do vođstva stigao autogolom Kevina Longa u 20. minutu koji je loše reagovao posle centaršuta Viktora Mozesa s desnog boka, da bi izjednačenje Barnliju doneo Ešli Barns u 64. minutu.

Gosti iz Londona su do pobede ipak došli pogotkom Mozesa u 69. minutu koji je iskoristio centaršut Emersona s levog boka i savladao Nika Poupa.

Čelsi je posle ove pobede peti sa 63 boda, dok je Barnli sedmi sa 52.

Lester i Sautempton su u utakmici 35. kola igrali nerešeno bez golova. Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je ceo meč za "svece", koji su na gostovanju tokom većeg dela meča bili u podređenom položaju.

Sautempton je na kraju ipak uspeo da dođe do boda koji bi mogao mnogo da im znači u borbi za opstanak, pošto su sada 18. sa 29 bodova, četiri manje od Svonsija, prve ekipa van zone ispadanja, dok je Lester osmi sa 44.

Prvi put u 2018. godini svrgnuti šampion Engleske vezao je dve pobede u Premijer ligi.

Na gostovanjima!

Nakon što je ulazak Olivijea Žirua umesto Alvara Morate pri rezultatu 2:0 za Sautempton u subotu doveo do preokreta i pobede od 2:3, ovog četvrtka uveče u nadoknadi 31. runde Francuz i Španac počeli su zajedno u startnoj postavi i gledali kako Viktor Mozes prvo "asistira" Kevinu Longu za autogol u prvom, a onda postiže i pogodak u 69. minutu za konačnih:

Barnli - Čelsi 1:2 (0:1) na "Turf Muru", gde je prekinut niz od pet pobeda ekipe menadžera Šona Dajša!

(Konte je večeras 100. put vodio Čelsi sa klupe, a skor mu je 65-16-19, od čega je bolji bio samo prvi početak Žozea Murinja 2004. godine - 72 pobede u 100 utakmica)

Iako ga je od dolaska iz Arsenala poslednjeg dana zimskog prelaznog roka uglavnom menjao tokom drugog poluvremena, to što je Morata ove večeri počeo utakmicu zajedno sa Žiruom nije značilo i da neće PONOVO biti zamenjen, a kada je odlazeći menadžer Antonio Konte uveo Edena Azara umesto španskog centarfora...

...dogodila se prilično neprijatna scena na klupi gostiju, na kojoj je 80 miliona evra plaćeni napadač vikao, bacao stvari i flaše sa vodom pod noge i negodovao tako da Italijan nije mogao da ga ne čuje.

Međutim, sve to ostalo je u senci tvrde utakmice u kojoj je sastav iz Londona brzom reakcijom na slučajan pogodak Ešlija Barnsa iz 64. minuta, kada je centarfor Barnlija pokušajem da preskoči udarac Johana Gudmunsona sa distance zakačio loptu i prevario Tiboa Kurtou, stigao na pet bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Totenhemom.

Pet minuta nakon pomalo komičnog pogotka Barnsa, osmog u šampionatu ove sezone, Emerson Palmieri poslao je divan centaršut sa leve strane (gde je menjao jedinog predstavnika Čelsija u timu sezone Premijer lige, Markosa Alonsa), Mozes na "drugoj stativi" mirno prihvatio taj pas i plasirao loptu ispod Nika Poupa koji je u tom trenutku verovatno i dalje mislio na scenu iz 20. minuta kada ga je savladao njegov saigrač, Long.

Konte je letos poslao sms poruku Dijegu Košti i saopštio mu da nije više potreban timu koji je malo pre toga osvojio titulu prvaka Engleske i igrao FA kup, nakon čega je iz Real Madrida doveden Morata - igrač koji je računajući od 9. decembra i poraza od Vest Hema (1:0) odigrao 13 mečeva za "plavce" u prvenstvu: četiri puta ušao je sa klupe, tri puta zabeležio svih 90 minuta na terenu i šest puta bio zamenjen.

U istom periodu postigao je dva pogotka i zabeležio jednu asistenciju.

Čelsijeva nada za četvrtim mestom i dalje živi! Nije velika, nije jaka, ali je prisutna. Plavci su pobedom na taličnom Turf Muru savladali Barnli rezultatom 2:1 (1:0) i tako stigli na samo pet bodova zaostatka od Totenhema, četiri kola pre kraja Premijer lige.

Nije to bila utakmica kojom će Antonio Konte i njegovi izabranici biti ponosni, ali Čelsi je odradio najvažniji posao na stadionu gde nije poražen poslednjih 45 godina, ujedno i prekinuo Barnlijev niz od pet trijumfa u poslednjih 15 dana. 

Čelsi je u vođstvo stigao već u 20. minutu posle autogola Kevina Longa i dugo je izgledalo da se rezultat neće menjati. Ipak, Barnli je uspeo preko svog najboljeg strelca Ešlija Barnsa da stigne do izjednačenja nedugo posle isteka punog časa igre, ali je radost domaćina bila kratkotrajna. Jer, Čelsi je samo pet minuta kasnije stigao do pobedonosnog gola.

Akciju je započeo Emerson Palmijeri centaršutem s leve strane terena, lopta je proletela kraj Olivijea Žirua koji je pokušao da zakuca loptu u maniru prošlogodišnjeg „škorpiona“, ali je ista stigla do Mozesa, koji je imao dovoljno vremena da se lepo namesti i uputi neodbranjiv hitac kraj golmana Nika Poupa.

U prvoj utakmici 35. kola Lester i Sautempton odigrali su meč bez golova, što nimalo ne odgovara Svecima, koji sada imaju četiri boda manje od Svonsija, ali i utakmicu više...

Serija pobeda Barnlija:

3. mart - Everton 2:1

10. mart - Vest Hem 0:3

31. mart - VBA 1:2

7. april - Votford 1:2

14. april - Lester 2:1

Barnli: Poup - Luton, Long, Tarkovski, Vard - Lenon (Vels), Kork, Vestvud, Gudmundson - Barns, Vud (Vouks).

Čelsi: Kurtoa - Aspilikueta, Kejhil, Rudiger - Mozes, Bakajoko, Kante, Emerson (Zapakosta), Pedro - Morata (Azar), Žiru.

U istom terminu, mada avansno igrajući meč 35. kola Premijer lige (kako bi za vikend nastupili u polufinalu FA kupa upravo protiv Čelsija), fudbaleri Sautemptona nastavili su seriju mečeva bez pobede i ostali ispod crte u Premijer ligi.

Uz 90 minuta našeg Dušana Tadića na terenu stadiona "King Power": Lester - Sautempton 0:0.

Premijer liga – zaostali meč 31. kola:

Burnli – Čelsi 1:2 (0:1)
(Barns 64 – Long 20ag, Mozes 69)

Premijer liga – 35. kolo:

četvrtak:

Lester siti – Sautempton 0:0 (0:0)

sreda:

Bornmut – Mančester junajted 0:2 (0:1)
(Smoling 28, Lukaku 70)

utorak:

Brajton – Totenhem 1:1 (0:0)
(Gros 49p – Kejn 48)

subota:

13.30 Vest Bromič Albion – Liverpul
16.00 Votford – Kristal Palas

nedelja:

14.30 Arsenal – Vest Hem
14.30 Stouk siti – Burnli
17.30 Mančester siti – Svonsi siti

ponedeljak:

21.00 Everton – Njukasl

sreda (9.5.2018):

20.45 Čelsi – Hadersfild

Tabela:

Mančester siti (33) 87
-------------------
Mančester junajted (34) 74
Liverpul (34) 70
Totenhem (34) 68
-------------------
Čelsi (34) 63
Arsenal (33) 54
-------------------
Barnli (34) 52
Lester (34) 44
Everton (34) 42
Njukasl (33) 41
Bornmut (35) 38
Votford (34) 37
Brajton (34) 36
Vest Hem (33) 35
Hadersfild (34) 36
Kristal Palas (34) 34
Svonsi (33) 33
-------------------
Sautempton (34) 29
Stouk (34) 28
VBA (34) 24

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar