El: Real se revanširao PAO-u, "brejk" u Atini!

Košarkaši Real Madrida savladali su Panatinaikos sa 89:82 i tako izborili "brejk" i sada će u Madridu tražiti prolaz na F4 koji se ove održava u Beogradu.  PAO zaustavio Dončića, srušili ga Kerol i Rejes! Real na debakl u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige uzvratio "brejkom", pa će u Madridu pokušati da završi posao i plasira se na Fajnal for.  Takav je Kralj: Posle katastrofe, brejk u atinskom paklu! Ekipa Pabla Lasa slavila u OAKI - 82:89.

Košarka 19.04.2018 | 23:17
El: Real se revanširao PAO-u, "brejk" u Atini!
Grčki tim je šokirao Madriđane na startu četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, ali su se Španci uzvratili bitnom pobedom i izjednačili na 1:1 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa.

Domaćini su u "OAKA" areni bolje startovali i posle uvodnih deset minuta igre imali "plus" pet. U nastavku je viđena rezultatska klackalica, smenjivala su se vođstva, da bi sredinom treće deonice gosti iz Madrida preuzeli kontrolu i završili tu četvrtinu sa sedam poena prednosti.

Međutim, na startu poslednjeg kvartala Panatinaikos je izjednačio, ali su Madriđani bolje zaigrali i završili meč u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Felipe Rejes sa 18 poena, a pratio ga je Džejsi Kerol sa 17.

Kod Panatinaikosa se istakao Džejms sa 20 poena i šest asistencija.

Real Madrid će naredne srede na svom terenu ugostiti PAO, a četvrti meč na programu je dva dana kasnije.

Nepisano pravilo, da u plej-ofu nije važno da li je pobeda ostvarena sa dva, 22 ili 32 poena razlike, potvrđeno je u drugom meču Top 8 faze Evrolige između Panatinaikosa i Reala.

"Zeleni" su u utorak slavili rezultatom 95:67, očekivalo se da u četvrtak trijumfuju i drugi put, ali pitanje plasmana na Fajnal for u Beogradu (18-20. maja) ostalo je potpuno otvoreno posle revanša Madriđana.

Gosti su sprečili PAO da ponovo stekne dvocifrenu prednost u uvodnim minutima, šutirali su trojke 11/20 i dobili neočekivano velike doprinose od veterana Felipea Rejesa (18 poena, trojke 2/2) i Džejsija Kerola (17 poena, trojke 4/6).

U finišu su izabranici Ćavija Paskvala imali šansu da se vrate i obraduju 18.310 gledalaca u dvorani OAKA, ali je nervoza učinila svoje.

Panatinaikos - Real 82:89 (21:16, 19:20, 21:32, 21:21)!

Rezultat u seriji sada je nerešen 1:1, a naredna dva meča igraju se 25. i 27. aprila u Madridu.

Zanimljivo je da je drugi atinski okršaj sudio ex-YU trio Sreten Radović (Hrvatska), Ilija Belošević (Srbija), Matej Boltauzer (Slovenija).

Treba istaći i da su "kraljevići" stigli do "brejka" bez povređenih Fakunda Kampaca i Ognjena Kuzmića, kao i Serhija Ljulja, koji još nije sasvim spreman da se vrati na teren posle letošnje operacije kolena.

Mada nije uspeo da se nametne kao u prvom meču, Panatinaikos je početkom treće četvrtine ipak imao dobru bazu za uspeh. Vodio je 46:39, ali onda su počele da se događaju neočekivane stvari, kakve su često i neophodne da bi došlo do preokreta.

Real je napravio seriju od 13:3, u okviru koje je 38-godišnji centar Rejes šutnuo dve trojke i obe pogodio! Priključio mu se Kerol, koji je 14 od svojih 17 poena ubacio u trećoj četvrtini i Madriđani su odjednom dobili razlog da poveruju da je došlo njihovih "pet minuta".

PAO je u poslednju četvrtinu ušao sa sedam poena zaostatka (61:68), vratio se serijom od 7:0, nakon čega je Pablo Laso pozvao tajm-aut, a Rudi Fernandez pogodio trojku.

Prednost je od tog trenutka ostala na strani "kraljevića" do kraja utakmice, a kao ključni koš mogli bismo da izdvojimo trojku Treja Tompkinsa za 78:83.

Takav je Real Madrid. Najtrofejniji klub Evrope je pre seamo dva dana doživeo katastrofalan poraz u OAKA Areni, ali ga to nije poljuljalo, kao što bi bio slučaj sa najvećim brojem timova na Starom kontinentu, već očigledno silno motivisalo da uzvrate udarac u Atini i dođu do velikog brejka. U tome su i uspeli - 82:89 (21:16, 19:20, 21:32, 21:20).

Utakmica je praktično toko svog kompletnog toka bila na klackalici, dva tima su se konstatno smanjivala u vođstvu, ali je u onoj odlučujućoj Real Madrid bio prisebniji i odlučniji. Raznovrsnijom igrom u napadu i tvrdom igrom u odbrani slomili su otpor domaćeg tima, koji iz svoje nije uspeo da iskoristi one trentuke koje je doživljavao u prvom meču.

Gosti su domaćina u potpunosti razbili pod obručima. Imali su 19 skokova više, ali je domaćin daleko bolje pogađao za dva poena, čime je uspeo da napravi ravnotežu na parketu. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je veteran Felipe Rejes, koji je ubacio 18 poena za 18 minuta ige na parketu, dok je jedan manje postigao Džejsi Kerol.

Kod domaćina je na visokom nivou raspoloženja bio samo Majk Džejms (20 poena), ali on nije mogao sam protiv daleko raspoloženijih Madriđana.

Treća utakimica u seriji zakazana je za 25. april u Madridu, gde će domaćin pokušati da iskoristi prednost koju je stekao ove večeri i u potpunosti preokrene rezultat u seriji.

PANATINAIKOS: Džejms 20 (6as), Pejn 13, Kalates 12 (3sk, 5as, 2ukr), Singlton 11 (5sk, 3izg), Denmon 8...

REAL: Rejes 18, Kerol 17, Tompkins 12 (6sk), Fernandez 10 (4as), Ajon 8 (6sk, 5as), Dončić 8 (5sk, 4as), Tejlor 8...

ČETVRTFINALE - druge utakmice

(1) CSKA Moskva - (8) Himki 89:84, 2:0 u seriji

(4) Panatinaikos - (5) Real Madrid 82:89, 1:1 u seriji

petak

(2) Fenerbahče - (7) Baskonija (19.45), 1:0 u seriji
(3) Olimpijakos - (6) Žalgiris (20.15), 0:1 u seriji

Serije se sele na parkete gostujućih timova (utorak, sreda, četvrtak*, petak*). Igra se na tri pobede, a već je poznato da će u polufinalu Fajnal-fora igrati pobednici para 1-8 i 4-5, odnosno 2-7 i 3-6.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar