ŠPA: Atletiko razmontiran na "Anoeti"!

Atletiko deklasiran na 'Anoeti', Barsa na pobedu do titule! Fudbaleri Atletiko Madrida poraženi su od Real Sosijedada sa 3:0 u utakmici 33. kola španske La Lige.  U poslednje vreme dva stadiona izdvajaju se kao "ukleta" za velike timove, Barselonu, Real i Atletiko. To se potvrdilo i ove nedelje gde je četa Dijega Simeonea doživela najubedljiviji poraz u sezoni.  Čolo će biti ljut: Atletiko demoliran u San Sebastijanu! Ubedljivih 3:0 na Anoeti, junak rezervista Huanmi.

Fudbal 19.04.2018 | 22:10
ŠPA: Atletiko razmontiran na "Anoeti"!
'Jorgandžije' su pale na 'Anoeti' u meču u kojem je domaći sastav potpuno zaslužio trijumf i protivniku oduzeo sve šanse za titulu.

Atletiko je ostao na 71 bodu, 12 više od prvoplasirane Barselone, koja već u sledećem kolu ima šansu za titulu – ukoliko Katalonci slave ostaće na +12 u odnosu na pratioca, četiri runde pre kraja.

I zvanično će biti novi šampioni Španije jer se u La Ligi prvo gleda međusobni rezultat, a Katalonci imaju pobedu i remi sa Madriđanima ove sezone.

Što se tiče samog meča, Baski su do prednosti došli u 27. minutu – Adnan Januzaj prošao po desnoj strani, vratio povratnu na sam penal, odakle je Vilijam Hose usamljen šalje od levu stativu u mrežu.

Imali su domaći šanse da postignu drugi gol, imao je i Atletiko mogućnost da se vrati, ali je u 80. minuti Huanmi rešio pitanje pobednika. Ispratio je fantastičnu akciju svojih saigrača i elegantno ‘bocnuo’ Jana Oblaka za 2:0.

Konačan rezultat postavio je isti igrač u poslednjim trenucima susreta.

Real Sosijedad se ovim trijumfom popeo na 11. poziciju sa 43 boda.

Tri mesta iznad je Đirona, koja je sa 2:1 bila bolja od Alavesa – Garsija je gostima doneo prednost nakon sata igre, da bi Stuani u 86. realizovao najstrožu kaznu. Počasni pogodak za domaćina delo je Pine u prvom minutu nadoknade.

Kada su "veliki" u pitanju, a tu s pravom mislimo i na Atletiko Madrid pored Barselone i Real Madrida, u poslednjih nekoliko sezona postoje dva "ukleta" stadiona u Primeri.

Nisu to ni "Mestalja", ni "San Mames", ni "Pichuan", ni "El Madrigal", već oni u Vigu i San Sebastijanu.

Ovo vanredno 33. kolo La Lige otvoreno je remijem lidera Barselone na "Balaidosu", gde Selta redovno teroriše najskuplje timove šampionata, a zatvoreno ovog četvrtka uveče najubedljivijim porazom Atletiko Madrida ove sezone - računajući i evro-kupove i Kup kralja.

Real Sosijedad "razmontirao" je četu Dijega Simeonea na svojoj "Anoeti" - 3:0 (1:0).

U isto vreme, katalonska Đirona pobedila je Alaves kao gost rezultatom 1:2 (0:0) i napravila veliki korak prema Ligi Evrope prestigavši Sevilju na tabeli.

U San Sebastijanu, ekipa bivšeg igrača "La Reala" Imanola Alguasila povela je u 27. minutu pogotkom Vilijana Žosea, da bi neoprezno ofanzivni Atletiko u finišu meča iz tranzicije dva puta kaznio Huanmi.

Ušavši sa klupe umesto indisponiranog Ojarzabala, Huanmi je Jana Oblaka savladao prvo u 80, pa u drugom minutu nadoknade vremena za četvrti poraz Madriđana ove sezone u Primeri uz 21 pobedu i osam remija.

Imao je Simeoneov sastav priliku da trijumfom u Baskiji priđe Barseloni na devet bodova zaostaka, ali je naleteo na razigranog i taktički dobro pripremljenog rivala koji nije morao previše da razmišlja o tome "kako sutra protiv Arsenala".

"Čolo" je izmenama u drugom poluvremenu istumbao i postavu i formaciju i način igre, ali je u potrazi za remijem doživeo treći poraz na "Anoeti" u poslednje četiri sezone: 2:1, 0:2, 2:0, 3:0!

Zbirno, na "Balaidosu" i "Anoeti", Real, Barsa i Atletiko imaju negativan skor u poslednje tri sezone i u tom smislu Vigo i San Sebastijan jesu najteža gostovanja u Primeri.

Igrači Atletiko Madrida su očigledno u potpunosti zanemarili Primeru, što se svakako neće svideti Dijegu Simeoneu. Veliki upuštenost njegovog tima večeras je u San Sebastijan kaznio domaći Real Sosijedad, koji je na svojoj Anoeti naneo težak poraz snažnom protivniku - 3:0 (1:0).

Junak pobede Sosijedada bio je dvostruki stelac Huanmi, koji je mrežu Jana Oblaka oba puta tresao u poslednjih 10 minuta i to na prilično efektne načine. Zanimljivo, odlični napadač je u igru ušao tek u 72. minut, ali je bio izuzetno nadahnut i raspoložen.

Ipak, izuzetno važan trenutak se dogido u 27. minutu, kada je brazilac Vilijan iskoristio prvu veliku nepažnu gostujuće odbrne i doveo domaćina u vođstvo. Atletikova defanzoviva je tokom čitave utakmice bila potpuno neprepoznatljiva, pa je svlačionica Jorgandžija verovatno grmela. Situacija mora ekspresno da se popravi, posebno što je već naredne nedelje prvi polufinalni meč Lige Evrope sa Arsenalom.

Pobedi se večeras radovala i Đirona, koja je u Vitoriji savladala Alaves sa 2:1 i probila se na visoku osmu poziciju, pa ekipa Pabla Mačina još uvek ima teoretske šanse da zaigra u Ligi Evrope naredne sezone.

Rezultati 33. kola:

utorak

Deportivo - Sevilja 0:0

Selta - Barselona 2:2 (1:1)
/Kastro 45, Aspas 82 - Dembele 36, Paulinjo 64/

Viljareal - Leganes 2:1 (1:0)
/Ruiz 42, Baka 55 - Brašanac 82/

sreda

Espanjol - Eibar 0:1 (0:1)
/Lomban 32/

Valensija - Hetafe 1:2 (0:1)
/Rodrigo 69 - Remi 14, 49/

Real Madrid - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
/Ronaldo 87 - Vilijams 14/

četvrtak

Real Sosijedad - Atletiko Madrid 3:0 (1:0)
/Vilijan Žoze 27, Huanmi 80, 90+2/

Alaves - Đirona 1:2 (0:0)
/Pina 90+1 - Garsija 59, Stuani pen 86/

Levante - Malaga 21.30
Betis - Las Palmas 21.30

TABELA: Barselona 83, Atletiko 71, Real 68, Valensija 65, Betis (-1) 52, Viljareal 51, Sevilja 48, Đirona 47, Hetafe 45, Selta 44, Sosijedad 43, Eibar 43, Atletik B. 40, Leganes 39, Alaves (-1) 38, Espanjol 36, Levante (-1) 31, Deportivo 27, Las Palmas (-1)21, Malaga (-1) 17.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar