Nastavak borbe: Promijenjen tim

Istragu o smrti Davida Dragičevića danas je od Uprave za organizovani i teški kriminalitet preuzela Uprava kriminalističke policije, koja će formirati novi tim i analizirati sve što je do sada urađeno u ovom predmetu. Roditelji stradalog mladića poručuju da žele istinu i pravdu. Na Trgu Krajine u Banjaluci 25. dan zaredom održano je okupljanje „Pravda za Davida“.

Republika Srpska 19.04.2018 | 20:55
Nastavak borbe: Promijenjen tim
Istragu o ubistvu Davida Dragičevića od danas je preuzela Uprava kriminalističke policije na čijem čelu je Siniša Kostrešević. Davor Dragičević dio je istražnog tima.



Zanimljivo je da su u Dodikovom kabinetu porodicu Dragičević dočekali i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet. Tom prilikom Lukač i Ilić su pružili ruku da se pozdrave sa Davorom Dragičevićem, koji ih je odbio riječima da se ne rukuje sa neljudima.



Prijatelji porodice Dragičević i građani, kojih je na Trgu Krajine u Banjaluci svakim danom sve više, naglašavaju da žele da se Davidova smrt rasvjetli. Poručuju da neće odustati dok, kako kažu, oni koji su Davida ubili ne odgovaraju. Tražiće sankcionisanje svih koji su vršili opstrukcije u istrazi smrti Davida Dragičevića.



Okupljanje na Trgu Krajine biće nastavljeno i sutra, a za subotu u 18 časova planirano je održavanje velikog skupa podrške za koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske dalo odobrenje.

Iz grupe „Pravda za Davida“ najavljuju da će u ponedjeljak odgovore o Davidovom ubistvu potražiti u Tužilaštvu.



BN televizija

Komentari / 44

Ostavite komentar
Name

Petar Pan

19.04.2018 19:01

21.04. SVI NA TRG Pravda, Istina i ništa više...

ODGOVORITE
Name

Re

19.04.2018 19:32

Mislis politika,,dzabe to radite..kontraefekat dozivjet cete

Name

Mrgud

19.04.2018 20:12

,,U pravu si komesaru,sve je to banda,ne treba nam ovakav narod,,.

Name

Misko

19.04.2018 20:17

Kakav kontraefekat? Gdje ti zivis? Moras biti slijep da ne vidis da je narod doveden do granice pucanja. Svaka totalitarna vlast je pala na isti nacin, kad je narod rekao dosta je bilo!

Name

PRAVDA ZA DAVIDA

19.04.2018 20:26

OVDE SE MORA ISTRAJATI NA SMJENI RUKOVODSTVA POLICIJE I MINISTRA,AKO SE TO NE DESI ONDA I VLADE.NEMOJTE DA BUDETE NAIVNI DA JE NESTO UBIJENOG OVOM SLUCAJU NAIVNO I SLUCAJNO.SJETITE SE SAMO POCETAKA O SAMOUGUSENJU I LOPOVU KOJI ELEM U DZEPU IMA UKRADENI PAL TOP.

Name

Didi

19.04.2018 20:32

❤️❤️❤️❤️PRAVDA ZA DAVIDA ❤️❤️❤️❤️

Name

Mile

19.04.2018 20:59

Vidite da su se prepali zbig izbora, cim su primili Davora, znaci da znaju nesto , Davore istraj a narod zna se za kogavda glasa, a ne da crta po listicima

Name

♥️ nije kamen

19.04.2018 19:33

Ne dajte se porodico, vi ste lavovi, vaša istina će svanuti, ne dajte se, neka opravdaju vaše povjerenje. Naša srca kucaju za vašu snagu ♥️PRAVDA ZA DAVIDA♥️

ODGOVORITE
Name

Za Miško.

19.04.2018 21:33

Narod je pred pucanjem ali nema da pukne.Veliki baja je opet uspio u svojim manipulacijama.Uspio je izmanipulisati Davora .Pojaviče se na protestu kao otac i djed.kako dirljivo dati podršku Pravda za Davida.Bez njega u RS se nemože ništa desiti da on prvi to ne sazna ili to aminuje.Znao je za zataškavanja lažne izjave za sve i šutio je i aminovao to.Jeb..o je boga roditeljima samo prije par dana.Obrlatio je Davora sad sav taj protest sa Bajom trognutim Davorovim prijateljem milom dobija druge razmjere.Ovo nije pravda samo za Davida i ovaj nsrod nije tu samo zbog davida.Nego zbog svi ubistava kriminala i svega što se radi u državi.A baja je na vrhu piramide.Pustiče niz vodu Lukača i neke druge pojaviče se neko ko če priznati krivicu i kraj.Kaže nije se htio rukovati sa Lukačem a sa bajom je .Jel misli stvarno da je samo Lukač i ovi krivi a da to baja nije znao.I aminovo je to.Ovde če odigrsti kartu kao pravda za davida i vuk sit i ovce na broju a sav ovaj ovoliki narod koji je dolazio zbog sviju u RS povredjeni poniženi ostače na Suhom.Riba smrdinod glave a sad če glava sve to okrenuti u svoju korist puštaju či niz vodu psr ljudi.I biče borac protiv kriminala u RS i njrgovom zaslugom i intervencijom se rešio slučaj A trebalo bi sve da se sruši ali manipulacijomnDavora kralj manipulacije okrečebstvar u svoju korist a največi krivac je baš on.Čudim se i Davoru poslje tolikog pljuvanja svog ovog naroda da on sa bajom postupi tako umjesto da ga ignoriše kao Lukača.Neče se desiti ono što narod očekuje živi bili pa vidjeli.

Name

Ljudsko smece

19.04.2018 19:49

Zamislite te moralne nakaze da pokusavaju pruziti ruku covjeku kojem su pokusali oblatiti mrtvog sina i cije ubistvo i dalje pokusavaju prikriti!Sve i jedan cestit covjek u ovom gradu treba da okrene glavu od njih kad ih vidi!

ODGOVORITE
Name

Pele

19.04.2018 19:53

IZGLEDA DA G. DODIK STOJI IZA NERAZJAŠNJENIH UBISTAVA U B.LUCI. ČIST PRIMJER JE UBISTVO GOSPODINA MILANA VUKELIĆA. A ZNA KO JE UBIO MLADOG DAVIDA. GAD ĆUTI.

ODGOVORITE
Name

re

19.04.2018 20:46

A joj kakve ti gluposti pricas. Predsjednik republike zna ko je ubio Davida. Pa to stvarno nema veze sa zdravim razumom.

Name

Viki

19.04.2018 21:20

Ovo je i dokaz da Dodik upravlja svim procesima, jer su sve institucije RS uništene!

Name

Roki

19.04.2018 20:13

Srbi, nemojte dati vjeru za veceru, izgubicete i ovo sto imate, u pamet se ljudi. Vidite li da i ovako gubite.

ODGOVORITE
Name

Roda

19.04.2018 20:35

Opet ti. Joj joj. Sta cemo mi s tobom.

Name

Pravda

19.04.2018 20:39

Ovo postaje veoma sumnjivo. Do prije neki dan Dodik psuje Boga, a sada pruža ruku podrške. Kao novi tim će časno istražiti sve ono što prethodni nije htio. Sad više ne vjerujem da će do istine ikada doći. Žao mi je samo jadnih roditelja.

Name

Revolt Za Re

19.04.2018 22:08

Ti nemaš zdrav razum.Predcednik je znao za sve šta radi policija kako teče obdukcija i zašto se iznose lažni nalazi obdukcije zašto lukač govori da je samoubistvo i sve ostalo.A ne tačno ko je tu noč ubio Davida.Več zašto je obdukcija i istraga takva kakva je .Hočeš da kažeš da bi neko iza njegovi ledja mogao uraditi nešto da on to nezna i ne aminuje.E to je van zdrave pameti.Pogotovo kad je to toliko došlo u medije.Van zdrave pameti si.Bez njega u RS nemožeš ništa. Ima sve informacije i sve zna mora da zna .Jer ti stvarno misliš da se nezna ko je ubio Davida i da tu i informacije iz prve ruke istrage bilo čega nema Prvi jedan i jedini čovjek RS.RE e to je van svake pameti.

Name

GANDI

19.04.2018 20:22

Svaka cast za Porodicu i prijatelje.Oni se bore za sve nas.Pogotov mi iz dijaspore imamo strah,izgubili smo povjerenje u policiju.Vjerovatno da svugdje ima korupcije u svakoj drzavi,ali ovo sada prelazi granice normale.Posle ovoga poslat djecu babi u rs na odmor,ma nema sanse.

ODGOVORITE
Name

Urban

19.04.2018 20:26

David bi bio ponosan na svoga oca. Svaki roditelj i treba zivjeti tako da ga niko ne kune. Pogotovo ocevi koji su uzor sinovima. Na trg izlazimo i poslije 21-og. DO KRAJA.

ODGOVORITE
Name

Grifon

19.04.2018 21:22

Dok u MUP-u RS i dalje rade prozvani i po medijima spominjani dileri,reketaši,ucjenjivači,makroi i dr.bitange, zaštićeni iz samog vrha policije svojim rodbinsko-prijateljskim vezama šta drugo da se očekuje,pod hitno čistka od vrha do pozornika ili će biti još gore. Provjeriti imovinu svih pripadnika neki od njih su se enormno obogatili, a čast svim poštenim kojih ima, ali su gurnuti u stranu

Name

Prokleta je svaka majka

20.04.2018 03:49

Teško je biti čovjek među ljudima. Davoru i Suzani, nije ostavljena mogućnost da počnu bolovati svoju bol. Prestanite pričati o politici, ovo politika nije.. KO i šta može zamjeriti ovim ljudima - roditeljima. Njima je sve dozvoljeno. Da li me razumijete? Ako ne prepoznajete njihovu bol, ćutite... Većina nas legne svaku noć uz svoju djecu, i hvala Bogu na tome, nemojte da prkosite majčinim suzama... Za mene lično, moje dijete je moje, šta god bio, to je najlepši poklon boga, plod utrobe moje, i ako kao majka ne prepoznajem bol ovih ljudi, netrebam se ni zvati majkom. Razmišljate samo kao roditelji, manite se politike, stranaka, predsjednika, ministara... Svaku noć poželite zdravlje i sreću svojoj djeci, i svakom roditelju dajte snagu u bolu.

Name

Novi tim

19.04.2018 20:51

Da ne bi saopštenja DNS koje ustalasa vlast ne bi bilo ni novog tima koji je ovo morao da radi od početka.

ODGOVORITE
Name

Julio

19.04.2018 22:18

Kako da ne, DNS "zagalamio" i poklopio se ušima. Da ne bi Davora i ljudi sto su s njim svaki dan na Trgu, koji su svi zajedno veliki heroji, ne bi nista bilo. Pravda za Davida!!!

Name

Revolt Za Svaka Majka

20.04.2018 07:45

Tačno tamo je problem jer na svim tim funkcijama su strukture političkih podobni botova i zato jeste politika.Niste samo vi majka ima i puno drugi majki koje se boje za svoju djecu očeli im se naveče veatiti kuči ili u plsstičnoj vrečiJako dobro poznajem poridicu Davidović i neželim da ih unište lažima i manipulacijom .Jeste gospodjo to je politika steanačka na svim nivoima.Rszumijem ja vas kao majku ali nije to politika kao običns politika nego krimi strsnačks politika.I zato smo tu gdje smo .zbog tog režima u kojem žovimo svi mi i naš David i naša Djeca.Jer niko neželi da sutra još neko od nsše djece ovako završi.

Name

Sramotan način

19.04.2018 21:23

Jadan način na koji se u MUP Republike Srpske ponovno uvodi Miloš Čubrilović ČUBRI..... ČUBRI je godinama upravljao MUPom i kriminal je bio pod zaštitom policije.....ovaj što je preuzeo slučaj je Dodikov i Čubrijev igrač.....tako da od rasvjetljavanja nema ništa..... tragedija šta smo sebi dozvolili....

ODGOVORITE
Name

Ti

19.04.2018 22:04

Ti nemas blage veze sa zivotom. Jedini i to vrhunski operativac je preuzeo slucaj. Sve do sada goli lopovi su bili.

Name

Nanjusila

19.04.2018 22:37

se ,baba bi mi rekla,roga,vidilo se i sad niko ne moze pricati...to je razlog,prosto ko pasuljce...glupi drotovi u kriminalu.

Name

Verica

20.04.2018 06:05

Sinisa kostresevic operativac???

Name

Pranje novca je prioritet

20.04.2018 06:44

Kostreseviću kao potrcku Milorada Dodika i Miloša Čubrilovića je prioritet zataskavanje pranja novca koje Dodik i Čubri obavljaju sa Austrijskim Novomatic Admiralom preko firmi NOVO RS doo i RSA GAMING doo. Kostresević učestvovuje u zaštiti i zataskavanju pranja novca i po mjeri je Laktaških džeparoša,a ovdje je postavljen da zataška ubistvo i diskredituje Lukača kako bi čubri opet preuzeo MUP Republike Srpske.

Name

ilija cvorovic

19.04.2018 21:34

Sukob frakcija unutar policije je dostigao vrhunac.To pokazuje oduzimanje slucaja od Ilica i dodjeljivanja Kostresevicu.Zalosno je sto se politika toliko uplela u rad policije.Sposobni su na margini a nesposobni i podobni na funkcijama i bore se za moc i uticaj dok policija ispasta.

ODGOVORITE
Name

NN

19.04.2018 21:38

I ova potraga za pravdom ce da izbljedi za par sedmica, Kao i svi do sada pokusaji za pravdom, Adios omladino..

ODGOVORITE
Name

ja

19.04.2018 22:04

Ja ne znam sta vama svima nije jasno. Porodica Dragicevic se bori da sse sazna istina o ubistvu njihovog sina. I noko od nas koji ih podrzavamo nemamo pravo da se pravimo pametni oko nacina na koji oni to rade..... A svi mi smo i do sada mogli da se okupimo na trgovima da smjenjujemo, jer ovi nisu radili svoj posao ni ranije, a ne da cekamo da se desi ubistvo pa da ga koristimo za rusenje vlasti. I da ne zaboravim, nisam procitala da osim u Banjaluci, Gradisci, Prijedoru i Kotor Varosu , organizovan niti jedan skup podrske. Nema ni Bijeljine, ni Doboja, ni Trebinja....

ODGOVORITE
Name

Za Ja

20.04.2018 04:38

Ja nerazumijem šta ti nerazumiješ.Nije ovo bila borba ili okupljanje samo za Davida nego za cjelosnu situaciju i RS i sav kriminal o sve što se dešava u RS.Da je ovo bilo samo individualno samo za Davida nebi tu bilo ni 20 ljudi i to možda samo prva dva tri dana.David je samo bio okidać i došao je u vreme pucanja naroda svim nezadovoljstvom stanja u RS i normalno potresne smrti jednog mladog momka koje zaseže sviju nas a ne samo kao individua.Ovde se politizuje manipuliše narodom.Ako če se rešitu ubistvo jednog mladog momka brutalno pretučenog i ubijenog to izgleda kao svemirsko dostignuče a ne kao normalna stvar u svakom normalnom svjetu da se počinioci odma uhapse osude .E u tom sistemu što nije tako narod je ustao zbog takvog ponašanja vlasti.O Vukeliču se i dan danas kao i mnogim drugim samo govori i ništa .pitanje hočeli se slučaj David rešiti sam ili u paketu sa svim ostalim mislim da neče.A i ovo če biti farsa.Još više je gadno kako se manipuliše slučajem i porodicom jedan dan mu je....š boga šta joče više ovaj MALI.a ne otac ubijenog djeteta.E sam taj odnos vlasti prema Davoru je odnos prema čitavom narodu i narod je zbog toga ustao i vrši pritisak.a da nema toga i slučaj David bi završio kao i mnogi Drugi u ladici ili zvaničan izvještaj samoubistvo.I sad ogromnom manipulacijom na Davora sve ovo neče biti to zašto je ovoliki narod ustao digao se i protiv čega je.Protesti su skoro svuda jer su ljudi izrevoltirani eto 21 če izači naši ljudi pred Crveni trg u Moskvi Švedskoj Austrijo Njemačkoj u manjem broju i dati podršku Ne samo pravdi za Davida nego za sviju.Ali če izgleda ostati samo pravda za Davida a za ostale ništa.Jer ovo je krenulo u jednom pravcu zbog koje ideje se narod digao jer bilo mu je svega dota a sad vlast okreče to u svoju korist i ostače samo psi laju karavani ptolaze.A trebala se sva kula od kamena srušiti ane ovako izvaditi samo jedan kamen a ovo ostalo sve opet isto ostati čekajuči nekog drugog Davida.

Name

Prevaranti su to

19.04.2018 22:46

Samo se bojim da je ovo u ovoj situaciji bio jedini moguci scenario za vlast.Jedan korumpiran tim zamjeni vec dogovoreni drugi i Davidovog oca da dovedu kako bi poslije rekli da su dali sve od sebe,a oni ce pozivati vec pripremljene svjedoke i osumnjicene! Daj Boze da grijesim !

ODGOVORITE
Name

Kanada Re, Prevaranti su to

20.04.2018 03:52

Nazalost, mislim da si potpuno pravu. Ovo sto sad pokusavaju su morbidni potezi. Da su htjeli posteno da vode istragu , onaj zlotvor Lukac bi smjenio tim odmah ujutro 27. marta. Ionako, ona celava spodoba I njegov resor nije bio nadlezan za ovaj slucaj . A taj licemer Dodik je posebna prica. Platio patologu sa VMA da dode ali , vjrovatno mu nije smio ponuditi novac da uradi obdukciju " po mjeri" pa se zeznuo. Nije moguce da , vec odmah , nakon prvog dana okupljanja gradana , nije znao sve. Posto on tamo odlcuje o svemu, zasto nije smjenio Lukaca odmah a s njim I onu celavu spodobu. Ni on nije racunao na ovoliku upornost gradana I Davidovih roditelja a to mu nikako ne ide u prilog zbog izbora. Ako se zlocinci pronadu I privedu pravdi to ce biti samo zato sto to Dodiku odgovara da bi pridobio naklonost naroda u izbornoj godini. Moje misljenje je , da je promjena nazovi " tima" tek nakon mjesec dana nazovi " istrage" , do perfekcije , izrezirana igra manipulatora narodom I Davidovim roditeljima. MOLIM BOGA DA NISMO U PRAVU NI JA , NI TI.

Name

M

20.04.2018 00:32

Kako su izmanipulisali ovog čovjeka. Lekler-Kostresević da otkrije ubice? Lično mislim da imaju žrtvenog jarca,zato su kao promjenili tim,jer kad bi ovaj nesretni Ilić objavio tamo neko ime ubice,svi bi znali da je to podmetnuto. A ovako sad kad prisile nekog nesretnika da prihvati zločin,reći će "pa to je to,drugi ljudi su radili,nema namještanja" Čuj Milorad formira istražni tim,on kao vegeta u sve se miješa. Ne znam kako je ovaj jadni čovjek dozvolio da ga uvuku u ovo.Jer i onom sa prve godine akademije je jasno šta rade.Nema od pronalaska pravog ubice ništa,na žalost neko će otići u zatvor ni kriv a možda dužan nekome nešto jest.Vidjali smo ovaj scenario i ranije.

ODGOVORITE
Name

Gi

20.04.2018 04:04

SAMO.PRAVDA.I.SAMO.PRAVDA.ZA.DAVIDA.

ODGOVORITE
Name

Kanada

20.04.2018 05:12

Ma, ljudi sta predsednik , ma ko to bio , ima sa istragom o ubistvu. Tamo vise nista nije nornalno , pa posto je to tako da samo dodam: boji se Dodik okupljanja , boji I zato se I mijesa u ovaj slucaj. A zna on svaki detalj. I ko je ubio nesretno dijete, I kada, I kako. Do sada je informisan o svemu. Sigurno. O ovoj dvojici svinja sto , nakon svega, pruzaju ruku Davoru necu ni da komentarisem . Ljudska odpad u bukvalnom smislu te rijeci. Davidovim roditeljima puna podrska ma koje korake preduzeli. I ja bih uradio apsolutno sve samo da smjestim ubice I saucesnike iza resetaka. Siguran sam da samo zato I zivi I da ga ne interesuje nista drugo pod ovom kapom nebeskom. Ja mu se divim na prisebnosti nakon onako zvjerskog mucenja njegovog djeteta. Ja ne bih izdrzao. Ubijao bi ih jednog po jednog ( a znamo da ih je bili vise I plus policijska dubrad ). Mislim da Davidov otac zna ko su ubice , ali je nemocan sam protiv trulog I do grla korumpiranog sistema vlasti. Potrebna mu je pomoc svih cestitih ljudi.

ODGOVORITE
Name

20.04.2018 05:12

Ako je promjenjen tim ljudi otvorena nova istraga znači da predhodna nije bila u redu i da se neradi o sucedidu kako je javnosti saopšteno, već o klasičnoj likvidaciji.Nedolustivo je u 21 vijeku sjrivanje istine i dokaza i pravljenje od zrtve ubidtva još prrstupnika a da zato nemate čvrste dokaze.

ODGOVORITE
Name

Gale

20.04.2018 06:02

Klasicno odvlacenje paznje i razbijanje momentuma. Boli predsj ona stvar za slucaj. Njega brine okupljanje ljudi i sto je promet pao u Agapeu..nemate vi narode pojma.

ODGOVORITE
Name

Jeste

20.04.2018 07:20

Dali su hrišćanski naziv Agape i preveli to u začin ljubavi. Kakve ljubavi za Dodikove tajkune koji se okupljaju, stranačke udvorice poput Srđana Amidžića i skorojeviće koji imaju koristi od države.

Name

E moj...

20.04.2018 08:24

Sigurno on zivi od kafane!

Name

ovako će biti

20.04.2018 10:22

Gospodine Davide, moram da kazem da saosjećam sa vama ali i sa svim drugim koji su izgubili svoje najmilije, prije svega svoju djecu. Medjutim očigledno je da ste odlaskom u palatu Predsjednika postali predmer manipulacija. Kazete da je,s obzirom da je to odlučeno u palati Predsjednika vjerovatno uz nalog Predsjednika, formiran novi tim za istragu vezanu za smrt Vašeg sina, na čijem čelu je Siniša Kostrešević i da ste istog vi postavili. Kazete da ste i vi član tog policijskog tima koji sprovodiistragu. Gospodine Davore, Siniša Kostrešević je jedan od najvećih sledbenika Dodika. Siniša već sedam godina opstruiše bilo kakvu istragu u pogledu zvorničkog "Birča" i "Alumine", a po saznanjima u njegovoj ladici se nalazi više predmeta vezanih za velike prevare i KD, pogotovo počinjena od strane policije. Gospodine Davore Kostrešević je već dugo jedan od dva najvaznija rukovodioca u upravama kriminaliteta MUP RS , i ni jedna smrt u pogledu kojih je bilo pogovaranja nije razotkrivena. Da li je za to kriv samo Ilić. Drugo, očigledno je da ste vlast pritisli dokazima i da se vlast počinje bojati, ali isti ne odustaju od onoga što su i do sada radili da osujete otkriće nastanka smrti vašeg sina i eventualne počinioce istog. Saopštili ste da ste Vi imenovali Kostreševića za šefa tima. Zar mislite da će ijedan policijski sluzbenik smjeti da uradi bilo šta drugo od onog što je uradjeno. A zar nije Lukačeva izjava na ATV da je policija sve sjajno uradila. Rekli ste i da su vas uvrstili u istrazni tim. Davore, vi ste civil bez ikakvih zakonskih ovlaštenja. Vaša izjava o tome da ste dio tima daje mogućnost svim advokatima da svaki dokaz prikupljen i dostavljen tuzilaštvu od strane tog tima proglase nezakonitim. Vlast ponovo preko Vas pere slučaj. Vama će udovoljiti i preko vas onemogućiti bilo kakvo kaznjavanje i onih koji su izvršili djelo i onih koji su ih poslije štitili i pomagali im. Davore, ovaj MUP neće ništa uraditi i ne zovite političare na skup, ono su dosta uradili. VOLIO BIH DA NISAM U PRAVU.....

ODGOVORITE
Name

Kanada Re, Ovako ce biti

20.04.2018 14:40

Iz najbolje namjere, zelio bih da Davor procita zadnje recenice vaseg komentara. Ako uopste dode do sudenja krvnicima- sta onda? Moze se desiti da sve padne u vodu. Zao mi je tog covjeka - nadcovjeka do boga, Sta uraditi , koji korake preduzeti da bi pravda za njegovog sina bila zadovoljena kad je cio system duboko u teskom kriminalu I haosu ? Pretesko je odgovoriti na to pitanje.