Misterije i tajne Versaćeove vile

Luksuzna vila postala je još traženiji objekat nakon što je u dokumentarnoj seriji Rajana Murfija, "Američka krimi priča", obrađeno ubistvo samog Versaćea, u epizodi "Ubistvo Đanija Versaćea", pa su se saznali i neki zanimljivi detalji o samoj "Kasi Kasuarini"

Zabava 19.04.2018 | 20:07
Misterije i tajne Versaćeove vile
Kada je legendarni modni dizajner Đani Versaće 1992. godine u Majami Biču kupio luksuznu vilu u mediteranskom stilu, čuveni Ocean Drive bio je prepun malih hotela, agencija za manekenke i staračkih domova. Sve do tragične smrti 1997. godine, kada je ubijen na pragu svog veličanstvenog doma, slavni Versaće je u njegovu restauraciju uložio 33 miliona dolara.

Dvadeset godina od njegove smrti "Kasa Kasuarina" postala je butik-hotel i omiljena destinacija mnogih poznatih zvezda, ali i običnih smrtnika koji žele da vide i ono unutar zidina luksuznog zdanja.



"Kasa Kasuarina" sada se može rezervisati i preko stranice booking.com, a noćenje, zavisno od vremenskog perioda, košta oko 945 evra, ali za one dubljeg džepa to i nije puno, naročito što svojim gostima, osim uživanja u bazenu obloženim zlatom, koji je dizajnirao sam Versaće, pruža opuštanje dubinskom masažom, aromatskom saunom i ostalim uslugama spa centra.

Luksuzna vila postala je još traženiji objekat nakon što je u dokumentarnoj seriji Rajana Murfija, "Američka krimi priča", obrađeno ubistvo samog Versaćea, pa su se saznali i neki zanimljivi detalji o samoj "Kasi Kasuarini".



BAZEN OD ZLATA

Najupečatljiviji deo vile sigurno je bazen dužine 16,5 metara, izrađen od milion pločica dovezenih iz Italije, od kojih je nekoliko hiljada njih napravljeno od 24-karatnog zlata, prenosi tportal.hr.

VREMENSKA KAPSULA

Veruje se kako je prvi vlasnik vile Alden Friman, kada ju je gradio 1930. godine, u njoj sakrio i vremensku kapsulu. Ipak, ona nije otkrivena, čak ni tokom velikog renoviranja koju je 60 godina kasnije napravio Versaće. Zbog toga se pretpostavlja kako je postavljena u kamen temeljac jer jedino on nije diran tokom renoviranja.



TAJNI PROLAZI

Vila ima nekoliko tajnih prolaza, koje su koristili Versaće i njegovi gosti. Onaj najpoznatiji povezuje garderobu sa jednom od biblioteka. Danas je većina od njih zatvorena, a biblioteka je postala G Lounge, odnosno prostor za uživanje i odmaranje.

POZNATI GOSTI KOJI SU PRENOĆILI U VILI

Madona, Elton Džon i princeza Dajana samo su neki od slavnih gostiju koje je u svojoj vili ugostio Versaće. Osim njih, Versaće je rado pozivao svoje kolege, posebno dizajnerku Dajane fon Furstenberg i dizajnera Halstona.

SLAVNA KLIJENTELA

Danas je vila pretvorena u luksuzni butik-hotel, a slavne osobe rado odsedaju upravo u njoj kada dođu u Majami. Kim i Kortni Kardašijan, Džastin Biber i Silvester Stalone, samo su neki od obožavalaca tog mesta.



ŽURKE KOJE TRAJU DANIMA

Jedan od klijenata sa VIP liste, kojeg upravnici hotela ne žele da imenuju zbog njihovog strogog kodeksa o privatnosti, iznajmio je vilu na duži period, a znao je nakon noćnog provoda po klubovima sa celom svitom da se vrati i da nastavi sa zabavom.

TURISTI NE PRESTAJU DA DOLAZE

Ispred vrata vile stotine turista svakodnevno ostavlja cveće i na taj način odaju počast dizajneru, a potom se i fotografišu na stepenicama na kojima je preminuo. Njegova vila je treća po redu najfotografisanija kuća u Americi, nakon Grejslenda Elvisa Prislija i Bele kuće, prenosi tportal.hr.

LOVCI NA DUHOVE

I dok se većina turista fotografiše pred vilom, nekolicina od njih pokušava da uđe kako bi "tražili duhove".



- Imali smo nekoliko ljudi tokom godina koji su dolazili kako bi se "spojili" sa njegovom dušom - kažu pravnici vile.

HOTELSKI UMETNIK

Za snimanje serije "Ubistvo Đanija Versaćea" napravljene su kopije posteljine i jastuka, kako se originali ne bi uništili, a umetnine na zidovima godinama održava anonimni umetnik koji pažljivo restaurira mnoge murale unutar vile.



POVEZANOST SA KRISTOFEROM KOLUMBOM

Ova vila isprva je napravljena po uzoru na jednu sličnu u Dominikanskoj Republici, u vlasništvu najstarijeg sina Kristofora Kolumba, Dijega. Upravo je kamen temeljac, u kojem se navodno nalazi i vremenska kapsula, prebačen u "Kasu Kasuarinu".

Izvor: Telegraf.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rekli Su,

19.04.2018 19:42

Ukoliko zelis da brzo umres ,moras imati dosta love "zbog love ratuje i umire.

ODGOVORITE
Name

Alo Alo

22.04.2018 05:50

Versace zivi,on je bio umjetnik i vjecan je...zanimljiv tekst,pohvala redakciji.

ODGOVORITE