Poziv Evrope za posjetu Briselu

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u razgovoru sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini istakao je da je za budućnost zapadnog Balkana izuzetno važno da se održi dijalog Beograda i Prištine.

Region 19.04.2018 | 14:52
Poziv Evrope za posjetu Briselu
"Ništa bolje ne možemo uraditi za zemlje zapadnog Balkana, niti dati bolji doprinos Evropi, od njegove evropeizacije", istakao je Đukanović nakon sastanka sa Mogerinijevom u Tivtu.

On je posebno pozdravio odluku Evropske komisije o otvaranju pregovora sa Albanijom i Makedonijom.

"To je krucijalno važno za zapadni Balkan, kao i podstrek da u Crnoj Gori i Srbiji nastavimo sa ispunjavanjem obaveza, a za BiH i /samoproglašeno/ Kosovo da istraju u svojim evropskim opredjeljenjima. Posebno je važno što Vlada Crne Gore već ima program postupanja u oblastima koje su apostrofirane u izvještaju Evropske komisije", dodao je Đukanović.

Mogerinijeva je naglasila da se Crna Gora potvrdila kao regionalni "igrač", doprinoseći njegovoj stabilnosti i kroz proces demarkacije granice sa Kosovom i Metohijom.

"Pozdravljam dobar odnos koji imate sa svim susjedima. Radujem se saradnji sa Đukanovićem na svim pitanjima od značaja za evropsku perspektivu Crne Gore i zapadnog Balkana, respektujući njegov ugled i uticaj u regionu", poručila je Mogerinijeva.

Ona je predložila Đukanoviću da njegova prva posjeta nakon inauguracije bude Briselu, što je predsjednik Crne Gore prihvatio.



(Srna)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

TRN

19.04.2018 12:58

Crna Gora je priznala Kosovo zato nevjerujem da je rekao Samoproglaseno to ste vi ubacili,,,,

ODGOVORITE
Name

milo prekaza

19.04.2018 13:05

Lopov i ulizica prodana dusa pravoslavna sto crnogorce vodi papi u ruke.

ODGOVORITE
Name

A&E

19.04.2018 21:23

Milo je zaokružio rusku guberniju i stavio ih u potpunu NATO izolaciju. Ostade vam "velika" i bez srca i bez jednog oka, cirkus!

Name

dzoo

19.04.2018 13:43

Voleli ga ili ne on je CG odveo pod krov Amera a mi Srbujemo vidim i ona opozicaja velika nula u CG,plan im je propao vise nece puska puci u CG dok su Ameri.

ODGOVORITE
Name

Oce

19.04.2018 14:37

Za par godina kad budes manjina u CG. Kad vas Albanci pocnu muvat. Auuu onda dreke. Brzo ce to da bude, valja bjezat sa ognjista. E onda cu te da pitam za Amere i NATO. "Biseru" !!! Pozdrav za Brijezonju. Masala !

Name

Tuzlak

19.04.2018 13:45

Zašto pošteno ne citirate čovjeka,nije on rekao samoproglašeno Kosovo nego ste vi dodali. Proglasilo ga je mnogo više zemalja od vaših Gvineja Bisao i slično.

ODGOVORITE
Name

Vid ZEKONJE

19.04.2018 14:26

Kako to on rukama zbori . Masala ! Jesi lopuza pokvarena. Ovaj nema obraza ni casti. Velika sramota za CG jos goru . Ooooo sacuvaj Boze, od ovoga zla !!!

ODGOVORITE
Name

Re

19.04.2018 15:50

Bice im gore nego u Makedoniji kad budi morali uvesti albanski kao sluzbeni jezik. Ako im Srbi i Rusi prestanu dolaziti na more, ko ce da dodje? Amerikanci?

Name

@re

19.04.2018 20:10

Neka uvode i kineski ako žele, bitno je da su beogradski separatisti manji od makovog zrna. A što se tiče bojkota crnogorskog mora od strane srbijanaca, velika šteta! Imaju bosanci i Bošnjaci, ionako je 300 puta ugodnije nego u propaloj ndh. Ima i Albanija more, najbolje hotele i vile na Draču drže Bošnjaci. Ljudi govore čistim bosanskim jezikom kao da su jučer doselili u Albaniju, ljepota. Prošle godine 70.000 turista iz Bosne, ove godine barem duplo. Niti te ko poprijeko gleda, a niti smije, svi bosanski turisti u Albaniji su pod zaštitom bošnjačke zajednice koja ima svoje lokalne mangupe da drže idiote po strani. Pozdrav za NATO Montenegro!

Name

Mastilovic

19.04.2018 16:52

Dukanovic je lose stajao u ocima Brisela proslih godina i mnogi su ocekivali da ce Milo morati otici.Ali kako Rusi pokazase snagu,tako i Miline akcije vrtoglavo porastose.Sada ga Brisel gotivi.

ODGOVORITE
Name

montenegro

20.04.2018 13:59

Car je

ODGOVORITE