"Megan će preobraziti monarhiju"

Princ Hari i Megan Markl postaće snažan aktivistički par koji će redefinisati britansku monarhiju za nove naraštaje, tvrdi biograf buduće princeze Endrju Morton.

Zabava 18.04.2018 | 14:57
"Megan će preobraziti monarhiju"
Bivša američka glumica će biti deo "fantastične četvorke" mlađeg naraštaja u srcu kraljevske porodice i ima svoje ideje o tome kako ta institucija može da se promeni, rekao je Morton u intervjuu za AFP. 

Princ Hari, peti u naslednom redu do trona, i Megan Markl će se venčati u Vindzoru 19. maja. 

"Megan i Hari će biti snažan par. Zajedno mogu da donesu promene", smatra Morton, čija neautorizovana biografija "Megan: Holivudska princeza" izlazi ovog meseca. 

"Biće mnogo aktivniji nego prethodni parovi u kraljevskoj porodici", kaže Morton, koji je obavio opsežno istraživanje kako bi napisao svoju knjigu. 

On predviđa da će princ Vilijam, koji će naslediti krunu od oca Čarlsa, i njegova supruga Kejt biti domaće lice monarhije, a Hari i Megan ono spoljno, naročito na području Komonvelta. 

"Mnogi ozbiljni ljudi misle da će se monarhija dramatično promeniti. Njen oblik i stil definisaće Vilijam, Hari, Kejt i Megan. Dakle, Megan će biti važan deo fantastične četvorke", objašnjava biograf. 

U knjizi Morton citira prijateljicu iz detinjstva koja tvrdi da je Markl oduvek bila zadivljena kraljevskom porodicom i da je htela da postane "princeza Dijana 2". Morton objašnjava da između stidljive Dijane, kojoj je bilo 20 godina kad se udala za Čarlsa, i 36-godišnje holivudske glumice nema sličnosti.

Marklova je fokusirana, ambiciozna, formirana osoba, uspešna glumica, blogerka i portparolka UN-a za ravnopravnost polova. 

"Vrlo je sabrana, elokventna, brižna", kaže Morton. On dodaje da će Megan morati malo da suzbije svoj aktivizam, jer se pridružuje apolitičnoj kraljevskoj porodici, ali da "ona tačno zna u šta se upušta". 

"Biti deo monarhije nije sprint, nego maraton. Ona je toga svesna", rekao je Morton. On tvrdi i da je dinamika između Harija i Megan radikalno drugačija nego u ranijim prinčevim vezama. 

"Hari je shvatio da je u njoj pronašao oslonac. Shvatio je da mu pomaže da bude muškarac kakav je oduvek hteo da bude", kaže Morton i dodaje da su mu izvori iz palate rekli da je Hari, koji se godinama teško suočavao sa majčinom smrću u detinjstvu, potpuno "opijen" svojom budućom suprugom. 

Pošto je visoko u naslednom redu za britansku krunu, Hariju je bilo potrebno odobrenje njegove babe - kraljice Elizabete Druge, da bi stupio u brak. 

"Pre nekoliko godina, kada je Hari bio pijanac koji se teturao izlazeći iz klubova, kraljica bi drugim naočarima gledala na ideju da se oženi razvedenom američkom glumicom", rekao je Morton. Ali oko toga sada nije bilo problema. 

Megan Markl je od 2001. do 2013. godine bila udata za holivudskog producenta Trevora Englsona.

B 92
foto:internet

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banshee

18.04.2018 19:20

Anglosaksonske orgije. Dao Bog da dožive sudbinu pola planete koju su opljačkali. A i jadne Srbe, koje su iskoristili i izvaralu protiv Njemaca.

ODGOVORITE
Name

Knez

18.04.2018 19:45

Pametnoga je tesko prevariti,a budalu.....

Name

Christian Sweden

19.04.2018 22:13

Zelim reci samo da nije jedino Britanija imala zelju da Srbi zaratuju sa Njemcima vec i Rusija takodje.

Name

Krkanson

20.04.2018 20:27

Krsto,drzi se ti svog ,,Volva,, mani se istorie,nije to za tebe,vidis da ti ne ide.

Name

Christian Sweden

19.04.2018 22:12

Nece ona ni prici blizu monarhije ni vlasti niti zeli. Pokuca li nece je biti, nece Kraljica da dozvoli crnce unutar kraljevske krvi. Svi koji im ne odgovaraju odmah i pobiju po kratkom postupku. Podrzavam gradjane UK koji zele da re raspusti Monarhija i da se zapljene Kraljevska imovina i proda i podijeli gradjanima.

ODGOVORITE