Eksplozijom motora isisana iz aviona

"Dženiferina strast i ljubav koju je davala zajednici odjeknula je širom zemlje. Njezin uticaj na sve i svakoga s kim se susrela nikad se neće moći izmjeriti. No najviše, bila je stijena naše obitelji".

Svijet 18.04.2018 | 13:17
Eksplozijom motora isisana iz aviona
Juče je let aviokompanije Southwest Airlines morao prisilno sletjeti u Filadelfiji nakon što se dio motora odlomio tokom leta i razbio najmanje jedan prozor, što je dovelo do pada aviona i jednu ženu djelomično povuklo izvan kabine. Neko vrijeme nakon toga je objavljeno da je ta žena preminula.

Radi se o 43-godišnjoj Dženifer Riordan, majci dvoje djece iz Albukjurka, koja se vraćala s poslovnog puta letom iz Njujorka prema Dalasu, kad je motor tog aviona eksplodirao, a šrapnel iz motora razbio prozor kraj njezinog sjedišta.

Avion je prevozio 149 putnika iz Njujorka u Dalas. Kako se saznaje, u kabini aviona je došlo do pada pritiska vazduha nakon što je komad motora aviona razbio prozor.  

Jedan od putnika, Marti Martinez, opisao je na Fejsu kako misli da su to bili njegovi posljednji trenuci, a da je "krv posvuda" u avionu.   



"Motor aviona je eksplodirao i raznio prozor tri sjedišta od mene. Eksplozija je ubila ženu (ili je ozbiljno povrijeđena) koja je sjedila pored prozora. Nama su ispale maske za kisik", napisao je Martinez na svom Facebooku.  

Putnici svjedoče kako je avion, nakon što je dio iz motora raznio prozor kabine, ostao pun metalnih dijelova koji su se zabili posvuda.

Putnici iz aviona na društvenim su mrežama objavili kako je do eksplozije motora na avionu došlo na visini od 10.000 metara i da su bili sigurni kako neće preživjeti prisilno slijetanje.  

"Slijetali smo petnaestak minuta, u kabini se čulo da putnici plaču. Svi smo bili u velikom strahu, mislili smo da je to kraj", napisao je Martinez. Avion je prisilno sletio na izdvojeni dio na kojem su došla vozila hitne pomoći i vatrogasci. Neki od putnika napuštali su kabinu uz pomoć ljekara.



Žena koja je poginula bila je supruga bivšeg šefa operativnog odjela. Na ovo je putovanje išla zbog posla. Bila je aktivna članica zajednice u Novom Meksiku i često je volontirala.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Plavi

18.04.2018 19:25

Pokoj joj dusi

ODGOVORITE
Name

Rg

19.04.2018 03:23

SLAVA.JOJ.

ODGOVORITE