Merkel: Za napad odgovorni i Rusi

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Rusija, kao saveznica sirijske vlade, takođe snosi odgovornost za navodni napad hemijskim oružjem izveden u Istočnoj Guti ranije ovog mjeseca, ali je istakla značaj daljeg dijaloga s Rusijom.

Svijet 17.04.2018 | 17:08
Merkel: Za napad odgovorni i Rusi
"Znamo da, u vezi sa napadom otrovnim gasom u Siriji, Rusija kao saveznica predsjednika Bašara al-Asada snosi zajedničku odgovornost i to se ne dovodi u pitanje, ali je ipak važno nastaviti dijalog sa Rusijom", rekla je Merkel, prenosi "Reuters".

Ona je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa novozelandskim kolegom, izrazila očekivanje da će se sa Putinom sastati u doglednoj budućnosti, ali je napomenula da još nije određen datum susreta.

Istovremeno, portparol njemačke vlade Štefan Zajbert saopštio je da je kancelarka Merkel danas s ruskim predsjednikom razgovarala telefonom o načinima da se pospješi politički proces kako bi se okončao sukob u Siriji.

"Njemačka kancelarka i predsjednik saglasili su se da politički proces mora biti u središtu napora u cilju okončanja višegodišnjeg krvavog sukoba", navodi se u saopštenju.

Kako je Zajbert dodao, "dvije strane su razgovarale o mogućnostima s tim u vezi", navodi britanska agencija.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Angela

17.04.2018 15:29

Pusti pricu, otidji kod Trampa da ti jos jednom ocita lekciju. Dobro pazi razgovor. Bez zeze ! Ako nemozes izvrsit naredjenje, povuci se.

ODGOVORITE
Name

Леми

17.04.2018 15:55

Руси морају опет у престо

Name

Леми

17.04.2018 15:57

Руси морају у главни град њемачке