Teorija zavjere i paranoja u Realu!

Antimadridismo zahvatio Evropu! Da li će im se onaj penal protiv Juventusa vratiti u polufinalu sa Bajernom?

Fudbal 19.04.2018 | 23:10
Teorija zavjere i paranoja u Realu!
Roma i Liverpul. Drugi polufinalni par. Sa iskustvom koje je prikupio u poslednjih nekoliko sezona u Ligi šampiona Real sebi ne bi smeo da dozvoli da u finalu na 90 minuta izgubi od jednog od ta dva tima. Ali prvo treba proći Bajern. I čini se da su i u Madridu shvatili da su im upravo Bavarci najveća prepreka na putu ka trećoj tituli prvaka Evrope. Bavarci i “antirealovska” atmosfera koja se stvorila posle eliminacije Juventusa u polufinalu Lige šampiona.

Na stadionu “Santjago Bernabeu” se, naime, pribojavaju da je sporan penal Medija Benatije nad Lukasom Vaskezom u trećem minutu sudijske nadoknade revanša sa Juventusom - koji je Madriđanima i omogućio da prođu dalje bez produžetaka - u medijima širom Evrope dobio toliki medijski publicitet da će neminovno proizvesti i ogroman pritisak na sudije u duelu sa Bajernom.

To je tema kojom se na naslovnoj strani danas bavi madridska Marka, list koji ume da bude najveći kritičar Reala, ali i da se otvoreno stavi u odbranu interesa Kraljevskog kluba. Sad, da li zaista u Realu smatraju da bi taj penal mogao da im se vrati protiv Bajerna ili u suštini sami vrše pritisak na sudije teško je reći. Sigurno je da im se nisu dopali svi komentari o kontroverznom penalu. Nemali broj njih je takvu odluku Majkla Olivera nazvao pljačkom.

Prosto, engleski arbitar se olako odlučio da pokaže na belu tačku, pa u Kraljevskom klubu sada procenjuju da bi protiv Bajerna kriterijum mogao da ode na drugu stranu. Odnosno, da će se Nemcima dozvoljavati mnogo oštrija igra, da im se neće svirati ništa što nije apsolutno očigledno.

“Znate već da je mnogo onih koji ne žele da i treći put uzastopce vide Real u velikom finalu”, sugestivno navodi Marka.

Inače, šef struke Zinedin Zidan već se bunio zbog tih ocena da je Juve pokraden u četvrtfinalnom revanšu, a ni igračima se to nije nimalo dopalo. Isko je tako pričao o “dvostrukim aršinima” i podsetio da se prošle sezone posle Barsine pobede od 6:1  nad Pari Sen Žermenom niko nije toliko bavio sudijskim odlukama - a bilo ih je spornih - već da su svi govorili o “istorijskom podvigu”. Doduše, Barselona je pobedila. Real je izgubio.

Bilo kako, crv sumnje se uvukao u svlačionicu o čemu svedoče i reči Lukasa Vaskeza.

“Osećam negativnu, antimadridismo atmosferu. O ovom se penalu više priča u Španiji nego u Italiji. Vidim da je nekima vrlo teško da prihvate da smo već osmi put uzastopce u polufinalu. Mnogi bi se obradovali našem padu”, usmerava Vaskez otrovne strelice ka “domaćim neprijateljima”.

Tako je to kad si na vrhu. Najteže je tamo i ostati.

A što se tiče sudija? Hajde da se ne lažemo, neće oni sigurno svirati protiv Reala. Ipak je to najveći i najuticajniji klub na svetu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar