MK: Bašić nije prošao, ništa od meča sa Nadalom!

Drugi reket Bosne i Hercegovine Mirza Bašić poražen je na startu Mastersa u Monte Karlu.

Tenis 16.04.2018 | 18:30
MK: Bašić nije prošao, ništa od meča sa Nadalom!
Bašić je u ponedjeljak izgubio od Slovenca Aljaža Bedenea sa 2:0 u setovima 6:4, 7:6, koji će u drugom kolu odmjeriti snage sa španskim teniserom Rafaelom Nadalom.

U prvom setu, Sarajlija je poklekao u sedmom gemu kada je slovenački igrač, 58. reket svijeta, osvojio brejk i mirnim servisima stigao do vođstva od 1:0 za pola sata igre. 

U nastavku, Bašić, inače 92. igrač na ATP listi, svoj servis izgubio je već u prvom gemu drugog seta, koji je Slovenac sigurnim servisima potvrdio u narednom, da bi potom čuvao brejk viška do osmog gema kada je Damir uzvratio i oduzeo servis za izjednačenje, pa je odluka o pobjedniku morala da padne u taj-brejku.

Više živaca u taj-brejku imao je Slovenac (7:3) i izborio meč sa prvim teniserom svijeta Rafaelom Nadalom!

Prije pet godina osvojio Banjaluku

Slovenački teniser je 2013. godine osvojio čelendžer u Banjaluci savladavši u finalu Dijega Sebastijana Švarcmana iz Argentine rezultatom 6:3, 6:4.

Podsjetimo, Mirza je dobio specijalnu pozivnicu za nastup u glavnom žrijebu Mastersa nakon što je u finalu kvalifikacija poražen od Grka Stefanosa Cicipasa, 69. igrača na ATP listi, rezultatom 6:1 i 6:4, ali je postao tzv. "laki luzer".(srećni gubitnik)  

Prethodno je bio bolji od Amaurija Delmasa iz Francuske sa 6:4, 6:0.

Na turniru će učestvovati i prvi teniser BiH Damir Džumhur, kojeg u utorak očekuje meč prvog kola protiv Marka Čekinata iz Italije, a u slučaju pobjede, u narednom kolu će se sastati sa najvjerovatnije Milošem Raonićem, Crnogorcem koji brani boje Kanade.

ATP Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.2 miliona evra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar