Novakova poruka Vajdi poslije 6:0, 6:1...

Nakon što je za manje od sat vremena eliminisao prijatelja i zemljaka, Lajovića, Đoković je tokom kratkog intervjua na terenu imao i jasnu poruku za (privremenog) trenera.  "Sa Vajdom se osećam bezbedno, Agasiju uvek mogu da se obratim!" Najbolji srpski teniser Novak Đoković pohvalio je na konferenciji za medije trenera Marjana Vajdu posle pobede nad Dušanom Lajovićem na startu Monte Karla.

Tenis 16.04.2018 | 18:15
Novakova poruka Vajdi poslije 6:0, 6:1...
Nasmejan, nakon što nije pokazao bolne grimase, niti znake umora u neočekivano ubedljivoj pobedi nad (Q) Dušanom Lajovićem, jedan od najboljih tenisera svih vremena iskoristio je kratak intervju pri odlasku s terena da pošalje jednu važnu poruku.

"Veoma sam srećan što stojim ovde pred vama", obratio se (9) Novak Đoković publici, koja je ispunila najveći teren kompleksa u Monte Karlu, gde i živi sa suprugom Jelenom, sinom Stefanom i kćerkicom Tarom.

"Uvek je zadovoljstvo igrati ovde, stanovnik sam ovog grada, treniram na ovim terenima, zaista se osećam kao kod kuće", nastavio je Novak i onda pogledao prema boksu u koji se, posle 11 meseci, vratio njegov dugogodišnji trener Marjan Vajda.

"Iza mene su veoma teški trenuci, zato sam srećan što vidim Marjana u mom boksu", rekao je Đoković, posle čega nije teško zaključiti da li bi voleo, ili ne, da ova privremena saradnja sa Slovakom bude nastavljena i po završetku Mastersa u Monte Karlu, gde će u 2. kolu srpski as igrati protiv rivala iz Hrvatske, Borne Ćorića.

Novinari koji su gledali meč primetili su neuobičajeno veliki broj tenisera na tribinama. Tokom sezone ne događa se često da rivali gledaju jedni druge uživo. Češći je slučaj da se napete završnice prate iz "lounge" sobe u kojoj igrači provode vreme preko dana i čekaju svoj red, međutim...

"Mnogo igrača je na tribinama, kao što su mnogi virili dok je Đoković trenirao. Rivali su zainteresovani da vide da li se Novak zaista vratio", napisala je novinarka Karol Bušar.



"Sa Vajdom se osećam bezbedno, Agasiju uvek mogu da se obratim!" Najbolji srpski teniser Novak Đoković pohvalio je na konferenciji za medije trenera Marjana Vajdu posle pobede nad Dušanom Lajovićem na startu Monte Karla.

Đoković je u prvom kolu Mastersa u Monaku deklasirao sunarodnika sa 6:0, 6:1 i zakazao duel sa Bornom Ćorićem iz Hrvatske.

Novak je pre dve nedelje ostao bez trenera, pošto su tim napustili Andre Agasi i Radek Šćepanek, u Marbelji se pripremao sa Slovakom, koji je bio u njegovom boksu tokom meča.

"Nedostajao mi je. Sa Vajdom se osećam bezbedno na terenu", rekao je Đoković i nastavio: 

"Nedostajao mi je njegov veliki osmeh, a posebno njegove reči. Marjan mi je prijatelj, on me zna iznutra bolje nego bilo ko sa kim sam radio. Ovo je za obojicu bilo kao novi početak. Mislim da sam i ja njemu nedostajao, kao i tenis". 

Srbin je takođe pohvalio legendarnog Agasija sa kojim je sarađivao od Rolan Garosa prošle godine. 

"Uvek je pokušavao da mi pomogne. I sada je linija uvek otvorena, ako osetim da mi je potreban savet, uvek mogu da pozovem Agasija". 

Novinare je zanimalo i šta je razlog okončanja saradnje, ali im je osvajač 12 Grend slemova objasnio da je ovakav ishod najbolji za sve. 

"Andre mi je samo pomagao, nismo imali nikakav ugovor. Proveli smo izuzetno vreme zajedno, mnogo sam naučio od njega i veoma sam zahvalan. Odluka da se raskine saradnja sa Andreom i Radekom neće uticati na naše privatne odnose. Rastanak je bio najbolji za sve, nisam znao u kom pravcu želim da idem i nisam želeo da to utiče na njih". 

Za kraj, osvrnuo se i na partiju protiv Lajovića. 

"Dobra predstava danas. U poslednjih 10-12 meseci sam odigrao veoma malo mečeva i možete videti da mi fali takmičarskog tenisa", zaključio je Novak.

Novak, šampion Monte Karla iz 2012. i 2015, koji je prošle sezone ispao u četvrtfinalu od Davida Gofana, trebalo bi da se sastane sa Ćorićem u sredu nakon što u utorak bude kompletirano 1. kolo trećeg Masters turnira u sezoni.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar