Primjena projekta "Voda je život"

Direktor preduzeće AD “Vodovod i kanalizacija” Bijeljina potpisao je Sporazum sa direktorima Osnovnih škola “Sveti Sava “ i “Jovan Dučić”,kao i Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” vezano za međusobnu saradnju oko realizacije jednogodišnjeg projekta “Voda je život”.

 

Republika Srpska 16.04.2018 | 14:40
Primjena projekta "Voda je život"
Cilj projekta je podizanje svijesti građana o važnosti pitke vode kao i o važnosti recikliranja otpadne vode. Otpadne vode koje nisu prečišćene završavaju u prirodi i na taj način ugrožavaju životnu sredinu i dalji opstanak biljnih i životinjskih vrsta. Prerađene otpadne vode se mogu ponovo koristiti u razne svrhe a ujedno bi mogle štediti i dragocjenu pitku vodu.

“Mi smo pripremili jedan projekat koji će trajati godinu dana i potpisivanjem Sporazuma sa nekoliko Osnovnih škola i Dječijim vrtićem “Čika Jova Zmaj” možemo započeti ekdukaciju naše djece ali i ostalih građana. Ovim ćemo približiti našim građanima kako dolazimo do vode i prije svega da damo na značaju zaštite te blagodeti koju Semberija ima,” rekao je Predrag Perković direktor AD “Vodovod i kanalizacija “ Bijeljina.

 Projekat “Voda  je život” proćiće kroz četiri faze dodao je koordinator projekta Darko Mitrić.

“U prvoj fazi ćemo obuhvatiti edukaciju najmlađih stanovnika. U sklopu aktivnosti mi ćemo obezbediti posjetu našem preduzeću odnosno izvorištu. Biće tu i jedna edukativna predstava,a pored toga napravićemo jednu edukativnu brošuru za njih”,rekao je Mitrić.

Tokom druge faze biće edukovani mladi nizom stručnih predavanja na Univerzitetu u Bijeljini. Treća faza se odnosi na edukaciju penzionera kao najsavjesnijeg dijela populacije,dok će u završnoj fazi biti obuhvaćenja edukacija seoskog stanovništva.



(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Boozzeee

16.04.2018 12:43

Ko je swe Dana's director!!!!!!

ODGOVORITE
Name

voda je život

16.04.2018 14:02

Kako je to lepa fraza koju uzeh za naslov.Njlepše je to otići i reći ljudima u Velikoj Obarskoj gde ste napravili taj prečistač i obećali besplatno i trasu do svake kuće i priključak u toj zoni.Pa gde su ti priključci u zaseocima Tabašnica i Poljana koji jesu pored samog prečićivača,ĐOKIĆI,STOJANOVIĆI,TRIVKOVIĆI,NIKOLIĆI,To su sve pored samog prečišćivača gde ste vodu zagadili idite pa se napijte ljudima iz bunara da vidite koliko je fina voda.Trasa se takođe izvodila politički i zbog sukoba PDP-SDS nije prošla kroz dio poljane gde vam onaj delegat SDS-a,,onaj PERKIĆ,, ne sme da uđe među narod jer njega pljuju a njemu namjerno niste kroz samo njegov sokak proveli vodu,mada on veze nema s tim, sram vas bilo svih ostalih nas koji nismo ni u mogućnosti da je platimo ni da je dobijemo.

Name

marko

16.04.2018 14:07

Jedino djeci i starcima možete još lagat idite u Poljanu i Tabašnicu pa njima recite kad će besplatan priključak koji ste obećali a i onima koje ste preskočili u poljani.Zamisli ĐUKANOVIĆI I MITROVIĆI su bliže kuće kolektoru,,prečistaču,,od kuća STOJANOVIĆA I KREZIĆA -nisam znao.Kad će dobiti vodu SUKIĆI ili oni po vama nisu ljudi a i oni su uz taj prečistač al nisu dobro glasali.

ODGOVORITE