Vratiti američke snage iz Sirije

- Predsjednik SAD Donald Tramp i dalje želi da se američke snage vrate iz Sirije što je prije moguće, saopšteno je iz Bijele kuće.

Svijet 16.04.2018 | 08:37
Vratiti američke snage iz Sirije
Predsjednik Francuske Emanuel Makron prethodno je rekao da je ubijedio Trampa da dugoročno zadrži američke snage u toj zemlji.

"Misija SAD se nije promijenila - predsjednik je jasno rekao da želi da se američke snage vrate kući što je prije moguće", saopštila je portparol Bijele kuće Sara Senders.

Ona je dodala da je Amerika odlučna da nanese poraz "Islamskoj državi" i stvori uslove koji će spriječiti njen povratak.

"Pored toga, očekujemo da naši regionalni saveznici i partneri preuzmu veću odgovornost u vojnom i finansijskom pogledu da bi se taj region osigurao", rekla je Sendersova.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

KONDOR

16.04.2018 06:43

Ovo ulazi u finale. Naravno, SAD ce ce povuci, ali ne govori kada? To ce izgleda biti kada francuzi preuzmu sjever Sirije, gdje ce kurdi imati autonomiju. Nije Amerika džaba tamo potrosila vrijeme i novac.

ODGOVORITE
Name

xcxc

16.04.2018 11:30

Ipak se vidi i znalo se da Tramp nije taj koji gura rat u Siriji nego cionisti. Udar je bio pranje obraza od povlačenja, al to je donekle i jasno. Asad je dobio vojno rat, a sledi tezak politički rat. Što se tice Makrona i francuza sve je jasno ko ga je doveo i zato je tako postojan u ratnoj opciji.

Name

Sinny Boy

16.04.2018 06:58

Znači, cirkus se seli na drugo mjesto.

ODGOVORITE
Name

Role

16.04.2018 07:22

Ovo vise Niko nemoze razumjeti kaze bori SE protiv isil a bombarduje suverenu drzavu koja SE upravo bori protiv isila.

ODGOVORITE
Name

Rs

16.04.2018 07:25

Ovaj nije normalan kreten prica kako napadaju terorizam a njegovi podrzavaju teroriste i jos im pomazu kakav terorizam zinulo im dupe za naftom i pr bogatstvima to je cisto zlo i dabogda svi pomrli jebo ih tramp u dupe.

ODGOVORITE
Name

CAR

16.04.2018 12:30

RADUJEME STO POSTOJI PRIRODNA SILA KOJU NEMOZES POBIJEDITI.TA SILA VEC NAPLACUJE SAD FRANCUSKOJ V.BRITANIJI .KOLIKO GOD ONI PIBIJU NEVINOG NARODA NJIMA PRIRODNA SILA SVAKI DAN VRATI .

ODGOVORITE