"Čestitke ABA što nije popustila pod pritiscima jednog čovjeka!"

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan smatra da je ovogodišnje finale plej-ofa ABA lige bilo najregularnije do sada.

Košarka 16.04.2018 | 20:30
"Čestitke ABA što nije popustila pod pritiscima jednog čovjeka!"
Podgoričani su sa 3-1 u seriji okončali trogodišnju vladavinu Crvene zvezde i prvom regionalnom titulom izborili nastup u Evroligi.

Nakon poslednjeg meča u Podgorici predsednik Zvezde Nebojša Čović je rekao da ovakva ABA liga nije održiva.

"Mogu sa sigurnošću da konstatujem – ABA liga posle ove finalne serije nikad nije bila jača. Prepoznali smo se ko je i šta je, koji klubovi žele ABA ligu, a koji ne žele. Smatram da je svi žele, pa i Zvezda. Čović kao predsednik Zvezde ne može na ličnoj osnovi da vređa ljude, ni kroz ličnu komunikaciju sa ljudima. Nebitno da li sam to ja ili neko drugi, jer ja sam u poslednjih desetak dana imao sukob samo sa Čovićem, a on sa mnogima drugima pre toga. Ja sam srećan što je ABA liga izdržala da prvi put obezbedi da u finalnoj seriji oba učesnika imaju suđenje 50-50. Ako je neko navikao da iz godine u godinu ima za pravo da mu suđenje bude na njegovoj strani, a u ovom trenutku nije dobio pa smatra da je pokraden, ja smatram da je to problem tog čoveka ili tih ljudi", rekao je Bokan za TV Prva.

"Smatram da ABA liga nikad nije bila regularnija u završnici. Da li se Budućnost može žaliti na drugu utakmicu ili Zvezda na treću ili četvrtu možemo samo komentarisati. Ne možemo nikad komentarisati suđenje zbog jedne ili dve lopte, ali generalno gledajući, svi komplimenti za organizaciju ABA lige i što nisu popustili pod pritiscima jednog čoveka već viđenog. Ja ne želim da budem deo te priče, želim da se distanciram i zaštitim sebe i svoj klub od tih niskih udaraca koji su ispod našeg nivoa. Ne želim da ulazim u tuđe blato, već da pokušamo da napravimo još veći brend od KK Budućnosti koja je evropski klub koja treba da igra Evroligu, koja želi da igra Evroligu i gde je jedina stvar koja je pod znakom pitanja da li će klub imati milion ili dva miliona evra veći budžet nego što je sadašnja uprava u prilici da obezbedi", dodao je prvi čovek Budućnosti.

Nameće se pitanje da li Budućnost ispunjava sve uslove za nastup u Evroligi.

"Tačno je da nijedan tim koji ne ispunjava uslove Evrolige ne može da igra u tom takmičenju, ali smatram da Budućnost, Podgorica i Crna Gora to imaju. Ako postoje neke sitnice kada je u pitanju Sportski centar „Morača“, nekih 500 stolica ili mesta, valjda smo toliko ozbiljni da možemo obezbediti to. Sve ono što nedostaje „Morači“ možemo rešiti u narednih 60 dana. Imamo prostora za još jednu tribinu, ne za 5.000, nego sam siguran da smo sposobni da obezbedimo 6.000 stolica. Imamo dobre hotele, aerodrom koji je na tri minuta od centra grada i dvorane. Podgorica i Crna Gore ispunjavaju sve uslove za Evroligu. Imamo komunikaciju sa Evroligom. Imamo papir, imamo ugovor. Znate i sami ako imate nešto na papiru potpisano od Evrolige i ULEB s jedne, a ABA lige s druge strane, onda imamo mirnu priču koju treba samo finalizirati. Potrebno je samo dati sve potrebne papire u vezi sa stablnosti kluba, finansiranjem i garancijama prvoklasnih banaka koje u ovom trenutku Budućnost ima. Tu nema zime", ističe Bokan.

"Zbog Zvezde je naša pobeda još veća"

"Čestitam Crvenoj zvezdi koja je veliki klub na sjajnoj borbi u finalu. Siguran sam da to nije bila Crvena zvezda i pobeda nad njom, ovaj šampionski prsten i osvajanje ABA lige ne bi bilo toliko jako. Komplitenti celom stručnom štabu i igračima Zvezde, samo pohvale za njih. To je veliki klub i u tome je pobeda Budućnosti još veća", rekao je Bokan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar