Njegovi koševi vratili su Evroligu u Podgoricu...

Junak odlučujuće pobede Budućnosti je rođeni Podgoričanin, čija će partija protiv Zvezde biti dugo upamćena.

Košarka 16.04.2018 | 17:30
Njegovi koševi vratili su Evroligu u Podgoricu...
Vođa Budućnosti, Nemanja Gordić, proglašen je za najkorisnijeg igrača finala protiv Zvezde, a heroj velikog uspeha crnogorskog kluba je i košarkaš sa brojem "dva" na plavom dresu.

Podgorica će pamtiti pečat svog plejmejkera Nikole Ivanovića (24, 190 centimetara) na tituli ABA lige i njegove hice za istoriju, u utakmici u kojoj je praktično svojim rukama vratio Evroligu u Crnu Goru, posle 15 godina.

Mladi, a već sasvim iskusni plejmejker, ukrao je loptu Crvenoj zvezdi mts na početku poslednjeg minuta i doveo novog šampiona ABA lige u vođstvo 72:70. U sledećem napadu, pola minuta pre kraja je "uzeo" težak šut i sa visokim lukom postigao koš vredan šampionske titule ABA lige - 74:70.

I to prve u istoriji Budućnosti!

Igrač koji je kroz karijeru išao težim putevima, stekao je tako status velikog heroja "Morače". A, na istom parketu je ne tako davno imao malu ili nikakvu ulogu, zbog koje je 2015. posle četiri godine napustio Budućnost i prešao u Megu.

U Beograd je tada stigao kao perspektivni "plej", koji je igrao malo (po 10 minuta u ABA ligi) i koji je sa samo 18 godina u Beogradskoj areni postigao ONAJ koš preko celog terena, za pobedu Crne Gore protiv Srbije. 

Pri odlasku iz rodnog rada odabrao je odlazak u ekipu Dejana Milojevića pre nego selidbu u Partizan i brzo se pokazalo da je napravio pravi potez. Bila je to istorijska sezona Mege, a Ivanović je u februaru 2016. zablistao i na Kupu Radivoja Koraća, na kojem je u finalu protiv crno-belih doneo klubu prvi trofej u istoriji i bio proglašen za najkorisnijeg igrača turnira.

Od Mege se zatim rastao nastupom u finalu ABA lige, a svoj bivši klub, Budućnost, šokirao je tog proleća usred "Morače", koja je dobro zapamtila njegovih 11 poena i 12 asistencija u najtežem porazu Podgoričana te sezone.

Sledeći Ivanovićev korak bio je odlazak u inostranstvo, koji se nije ispostavio onako kako je očekivao. Iz Mege je 2016. prešao u AEK, koji ga je u januaru 2017. pozajmio Orlandini, gde se takođe nije dugo zadržao. Vreme je ubrzo bilo za novi početak, u poznatom okruženju.

Posle šest meseci u Grčkoj, pa isto toliko u Italiji, Ivanović je prošlog leta prihvatio poziv da ponovo počne u Budućnosti i taj potez pokazao se i ovog vikenda i cele sezone kao apsolutni pogodak. Reprezentativni "plej" Crne Gore u takmičarskoj 2017/18 prosečno je u ABA ligi postizao 12,4 poena, uz tri asistencije po meču i uz Nemanju Gordića bio je motor Džikićevog šampionskog sastava.

Ono o čemu je u decembru pričao samo kao o dalekoj želji u subotu je lično uradio. Zablistao je u trijumfu Budućnosti kojim je Zvezda "skinuta" sa trona i dobio je zaslužene ovacije čitave dvorane. Uplakan zbog uspeha napustio je parket na koji će se sledeće sezone, posle dugo vremena, vratiti najveći evropski klubovi, a njegova zasluga za to je ogromna.

Pogledajte kako je Ivanović doneo titulu Budućnosti:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar