Blat: Pomenuti me u istoj rečenici sa Ivkovićem je velika čast!

Košarkaši Darušafake predvođeni Dejvidom Blatom osvojili su Evrokup i izborili učešće u Evroligi sledeće sezone.

Košarka 19.04.2018 | 13:30
Blat: Pomenuti me u istoj rečenici sa Ivkovićem je velika čast!
Navijači Dačke najzahvalniji mogu da budu treneru Blatu s obzirom na očigledan pečat koji se video u igri, ali i Skotiju Vilbekinu koji je nestvarnim partijama 'pogurao' turski tim do titule.

Blat na pitanje 'Jurohupsa' da li će ostati u Turskoj sledeće godine nije mogao da da direktan odgovor, a za njegove usluge već su zainteresovani Njujork Niksi.

Američki stručnjak je tek drugi trener kojem je pošlo za rukom da osvoji i Evroligu i Evrokup, nakon što je to uspeo Dušan Ivković. 

"Prvo, pomenuti me u istoj rečenici sa Ivkovićem je velika čast, ali danas, iskreno, treba pohvaliti igrače. Ne znam da li smo imali jednog igrača koji je do sada osvojio neko evropsko takmičenje, pa čak ni neko lokalno, tako da su oni sada napravili sopstveno nasleđe. Dačka u svojoj istoriji nema ni jedan evropski trofej, tako da sam veoma ponosan na njih", rekao je Blat. 

Blat je na konferenciji posle utakmice svu pažnju posvetio svojim igračima, koji su, kako on kaže, najzaslužniji za trijumf. 

"Mislim da smo cele ove sezone, sem u par utakmica koje smo izgubili, koje smo igrali bez Vilbekina i Džonsona, bili dobri podjednako kao i u finalu. Kada dođete u finale sve se svodi na to koji tim se bolje snađe i koji je u boljoj formi, a mi smo bili u veoma dobroj seriji pred finale. Bili smo bolji tim i zaslužili smo da budemo tu gde jesmo", zaključio je Blat.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar