"Sankcije jer smo `globalni igrač`"

Buduće antiruske sankcije koje planiraju da uvedu SAD za cilj imaju da kazne Rusiju samo zato što je "globalni igrač", rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Svijet 15.04.2018 | 21:44
"Sankcije jer smo `globalni igrač`"
"Stvarno mogu da potvrdim da sankcije koje će biti uvedene Rusiji nemaju dodira sa stvarnošću. Ranije su pričali da nas kažnjavaju zbog Ukrajine, sada se retorika drastično promenila i kažnjavaju nas samo zbog činjenice da smo deo globalne arene", rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Hemijsko oružje je bilo uništeno i tu činjenicu je potvrdila Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW), izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Hemijsko oružje u Siriji je uništeno i OPCW je to potvrdila. Otrovne supstance u Siriji koristili su ekstremisti. To je dokazano. I svaki put kada se grad ili selo bore sa sirijskom vojskom, budu pronađena skladišta sa otrovnim supstancama", rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju Rusija 1, prenosi Tas s.

Ona je podsetila i da je pre nekoliko godina Rusija dostavila Savetu bezbednosti UN rezoluciju u kojoj se predlaže istraga o korišćenju hemijskog oružja u Siriji od strane ekstremista, ali da su je SAD blokirale, zbog čega nije usvojena. 

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Milioner

15.04.2018 17:58

Kako je lijepa ova zena

ODGOVORITE
Name

As

15.04.2018 18:14

Niste obarali projektile u Siriji. Ameri vide da ste nemocni.Morate zube pokazati.Lav pokaze - iskezi zube i kad nenapada.

ODGOVORITE
Name

Zoki

15.04.2018 19:38

Ipak su SADe svijetska sula br.1i to Putin vrlo dobro zna zato i nepokazuje zube,jer uvijek je bilo dva losa ubise Milosa i toga je Rusija svijesna,a mi to voljeli i nevoljeli ali to je jedina istina.

Name

upaljac

15.04.2018 20:27

Moje misljenje je; Dosta naivno i kratkovidno vidis ovu situaciju u Siriji; Rusija nije zemlja koja ce ipaliti tri projektila i povuci se. Samo, ne daj boze da do tog dodje.

Name

Re

15.04.2018 23:23

Upravo suprotno.Nove sankcije su zato što većina raketa nije stigla do svog cilja.

Name

upaljac

15.04.2018 20:19

Svako ko malo zna citati izmedju redova,moze znati zasto Rusija nije oborila ni jedan Projektil. Siguran sam da Putin nece krenuti pa stati. A to znaju i Ameri. Zato su Ameri strogo pazili, da slucajno ne povrijede rusku zonu,ili ne daj boze ubiju nekog Ruskog vojnika. Putin nije imao ni razloga da reaguje,osim malo kritike za javnost samo. Ne daj boze da Rusija otvori podzemne tunele i krene. Tesko nama svima na ovoj kugli. A na to i redovno upozorava, i on i Lavrov.

ODGOVORITE
Name

Re

16.04.2018 05:32

Skupo je s s400 gadjati i obarati krstarece rakete kojih ima na stotine u letu. Kod vecih sukoba rusi bi reagovali a ovako su svi zadovoljni. Oni upozoreni gdje ce da se gadja i amerikanci kao nesto pogadjali a svi znamo da je Assad zahvaljujuci ruskoj intervenciji jedini faktor koji kontrolise stvari u Siriji. I dok je on tu ruski cilj je ostvaren jer sigurno nema prolaza za gasovod i naftovod prema evropi koji bi ekonomski unistio Rusiju sto je cilj Amerike. Za sad se to nece desiti.