Podmetanje laži u službi agresije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin uporedio je vazdušni napad na Siriju sa bombardovanjem SR Jugoslavije 1999. godine, istakavši da su očigledne paralele između ove dvije agresije.

Svijet 15.04.2018 | 14:56
Podmetanje laži u službi agresije
"Počeli su od Jugoslavije. Uništili su Irak i Libiju. Sada bombarduju Siriju koja se nalazi u prednjoj liniji borbe protiv terorizma. Bombarduju članicu UN. Bombarduju bez sankcije Savjeta bezbjednosti UN. Kršeći Povelju UN. Je li to normalno?", napisao je Čepurin na svom nalogu na "Twitteru".

On je istakao da su "paralele sa bombardovanjem Jugoslavije očigledne, uključujući fabrikovanje lažnih izgovora za agresiju" i pozvao na osudu napada.

"Treba osuditi agresore, jer sledeći udar mogu izvesti na bilo koju zemlju. Kako je rekao Ernest Hemingvej, `ne pitaj, za kim zvono zvoni, ono zvoni za tobom`", naveo je Čepurin.

SAD, Francuska i Velika Britanija izvršile su u noći sa petka na subotu vazdušni napad na Siriju kao odmazdu za navodni napad hemijskim oružjem, 7. aprila u Dumi, za koji su optužili predsjednika Sirije Bašara al Asada.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Trn

15.04.2018 14:30

Nikoga nisu nevinog bombardovali to svi znamo. Svugde su prvo diplomatski pokusali e sto nas vode neodgovorni i nerazumni to je nas problem

ODGOVORITE
Name

veronika

15.04.2018 22:24

Sve su nevine bombardovali, jer zele da vladaju svetom ato im nece uspjeti.

Name

Re Trn

15.04.2018 23:37

Preskočio si terapiju dječko!