Počeo plej-of! Rafal Tomspona u demoliranju Sparsa!

Obema ekipama falili najbolji igrači. . .  Ubedljiv start Voriorsa, brejk Pelikansa! Aktuelni šampion Golden Stejt Voriors ubedljivo je slavio protiv San Antonija u prvoj utakmici plej-of NBA – 113:92.

Košarka 15.04.2018 | 12:30
Počeo plej-of! Rafal Tomspona u demoliranju Sparsa!
Večeras je startovao i plej-of u NBA ligi, a čast da otvore doigravanje su imali Golden Stejt Voriorsi i San Antonio Sparsi. I sve je ličilo na igru mačke i miša… Golden Stejt bez Stefa Karija je demolirao Sparse bez Kavaja Lenarda 113:92. Favorit je poveo sa 1:0 u seriji koja se igra na četiri pobede, a ako je suditi po večerašnjem meču, vrlo brzo će i stići do njih.

Već na kraju prve četvrtfine je bilo 11 razlike za domaći tim. Najinetersantnije je što je Golden Stejt počeo meč sa petorkom koja nikada ranije nije odigrala ni minut zajedno u NBA ligi?! DžavalMekgi je u odbrani zaključao Lamarkusa Oldridža i olakšao saigračima put do pobede. Već pred kraj prvog poluvremena je bilo 18 razlike za Voriorse, a u poslednjem kvartalu i rekordnih 28 razlike.

Nedostatak povređenog Stefa Karija očigledno nije toliko nenadoknadiv u Kerovom timu koliko je za Sparse izostanak najboljeg igrača Kavaja Lenarda. Kevin Durent je sjajno zamenio Karija na poziciji plejmejkera i meč završio sa 24 poena, osam skokova i sedam asistencija. A Klej Tompsonje imao pakleno šutersko veče i meč završio sa 27 poena uz šut iz igre 11/13!

Drejmond Grin je bio na ivici tripl-dabla sa 12 poena, osam skokova i 11 asistencija. Oldridž je za goste ubacio 14 poena ali uz šut 5/12 i mnogo muke sa Mekgijem i Grinom koji su ga čuvali. Gej je dodao 15 poena za blede Sparse.



Voriorsi su od samog starta postavili tempo i držali kontrolu tokom celog meča.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 27 poena, dok je Kevin Durent upisao 24 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Kod San Antonija se istakao Rudi Gej sa 15 poena. 

U zanimljivom meču Toronto je pred svojim navijačima bio bolji od Vašingtona sa 114:106. 

Domaćini su bolje započeli meč, ali su Vizardsi sredinom druge deonice preokrenuli. Vizardsi su imali prednost na poluvremenu 59:55, ali su Reptorsi preuzeli kontrolu i u poslednjem kvartalu stekli dvocifrenu prednost. 

Serž Ibaka je predvosio Toronto sa 23 poena, dok je u poraženom sastavu Džon Vol je bio najefikasniji sa 23 poena i imao je 15 asistencija i četiri ukradene lopte.



U prvoj utakmici četvrtfinala Zapadne konferencije Nju Orleans Pelikansi su savladali Portland sa 97:95.

Pelikansi su u gostima bolje započeli meč i imali prednost od 19 poena, ali su domaćini u završnici poslednje deonice istopili prednost rivala i imali poena zaostatka.

Međutim, nisu uspeli da realzuju napade za preokret i Pelikansi su ovom pobedom omoguućili prednost domaćeg terena.

U četvtfinalnoj seriji Istoka Filadlfija je slavila protiv Majamija sa 130:103.

Majami je imao prednost posle prve četvrtine, ali je tim iz Filadelfije preuzeo kontrolu i u trećem kvartalu rešio pitanje pobednika.

Džej Džej redik bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 28 poena, a pratili su ga Marko Belineli sa 25 i Dario Šarić sa 20.

Kod Majamija Keli Olinik postigao je 26 poena, a Goran Dragić zabeležio je 15 poena uz pet skokova i četiri asistencije.



U noći između subote i nedelje odigrana su ukupno četiri meča: Toronto je opravdao ulogu favorita protiv Vašingtona s 114:106, Filadelfija je nadigrala Majami sa 130:103, a Nju Orelans je napravio brejk i došao do trijumfa nad Portlandom u gostima s 97:95.

Možemo da kažemo da su Toronto i Filadelfija stigli do očekivanih trijumfa. Mada, nije da im je bilo lako.

Vašington je kao osmoplasirani zapretio osvajaču Istoka Torontu i vodio na poluvremenu s 59:55. Ipak, Reptorsi su se na vreme probudili i preuzeli igru i kontrolu nad rezultatom. Poslednja deonica je bila pokazatelj kako Toronto želi da igra, podigao je i nivo odbrane pa je razlika rasla i stigla do dvocifrenog broja. Domaći navijači su mogli da odahnu.

Tajna Toronta je što je imao prilično dugačku klupu na ovom duelu. Mnogi igrači su imali udela u ovom trijumfu. Serž Ibaka je bio najefikasniji s 23 poena i 12 skokova, Demar Derozan je dodao 17 poena i šest asistencija, Anunobi i Si Džej Majls su ubacili po 12, a Kajl Lauri je dao 11 poena i imao devet asistencija.

Čak bi se mogli reći da kod Derozana i Laurija ima dosta rezerve, pa iz tog ugla Reptorsi mogu da budu prezadovoljni.



Najubedljiviji trijumf je ostvarila Filadelfija, ali ni njoj na poluvremenu protiv Hita nije bilo baš udobno. Majami je vodio četiri razlike, ali je u drugom poluvremenu krenula prava oluja Filadelfije. U drugom delu meča domaćin je ubacio čak 74 poena. Protiv toga Majami nije mogao da se nosi.

Vrlo važno je napomenuti da je Filadelfija stigla do ovako ubedljive pobede bez Džoela Embida, svog najboljeg igrača.

Najefikasniji su bili Džej Džej Redik s 28 poena, Dario Šarić s 20 i šest skokova, te Marko Belineli s 25 datih poena. Sa druge strane Goran Dragić je dao 15 poena i imao po pet skokova i asistencija. 



NBA - REZULTATI

Golden Stejt - San Antonio Spars 113:92 (1:0 u seriji)
/Tompson 35 - Gej 15/

Toronto - Vašington 114:106 (1:0 u seriji)
/Ibaka 23 - Vol 23/

Filadelfija - Majami 130:103 (1:0 u seriji)
/Redik 28 - Olinik 26/

Portland - Nju Orleans 95:97 (1:0 u seriji)
/Mekolum 19 - Dejvis 35/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar