Džikić o prijetnjama Zvezde da neće igrati...

Čekaj, imam 47 godina! Aleksandar Džikić, trener Budućnosti, rekao je posle osvajanja ABA lige da je Zvezda pravi evroligaški tim.  Igrači prekinuli Džikića: Budućnost će ovo pamtiti! Novi šampioni ABA lige "upali" su na konferenciju svog trenera i nakratko je prekinuli. Pročitajte njegove poruke posle osvajanja titule.

Košarka 15.04.2018 | 12:15
Džikić o prijetnjama Zvezde da neće igrati...
"Čestitam Zvezdi... Sve su utakmice bile blizu. Imaju kvalitet, lidera Ročestija i pravi su evroligaški tim. Mi smo jesmo osvojili ABA ligu ove godine i to će ostati ispisano. Čestitao bih i igračima, stručnom štabu, ljudima što vode klub", kazao je Džikić, a potom i dodao:

"Te priče oko okotbra... Polako, ko živ, ko mrtav". 

Košarkaši Budućnosti osvojili su prvu titulu na Jadranu i sledeće sezone igraće u Evroligi. 

"To oko energije to je briga kondicionog trenera, on je u tome mnogo dobar. Timski koncept je ono što smo oduvek hteli ove sezone i mislim da smo to uspeli. Volim što stalno neko drugi izađe...", kazao je trener Budućnosti. 

Posle ove rečenice Džikića igrači su ušli u pres salu i krenuli da slave titulu pevajući. Sve je trajalo nekoliko minuta i konferencija je nastavljena. 

Potom je i usledilo pitanje da li se na neki način unervozio oko priče da Zvezda neće izaći na četvrti meč. 

"Čekaj da ti kažem, 47 godina imam... Kad je veliki ulog, pomeraju se granice tih nekih sredstava. Ali... To je normalno. Dobro, probaš sve da osvojiš, ko se toga posle seća? Zvezda je dobar tim, dobro je igrala cele seone, ali na vrhu ima samo mesta samo za jednog. Oni su imali niz uspeha sa Dejom, sada smo prvi mi", kazao je Džikić.

Dok je još trajalo slavlje u dvorani, trener Budućnosti Aleksandar Džikić ušao je u salu za konferencije, u društvu krilnog centra Kajla Lendrija.

Šef struke Podgoričana je, kao i crnogorski šampion, prvi put osvojio "jadransku" titulu, ali nije odavao utisak euforije. Štaviše, dok je ekipa slavila, on je bio daleko od terena.

"Isto kao što sam izašao na kraju kupa izašao sam i sada, nisam ni prsten dobio, ne slikam se sa ekipom, to je neko moje sujeverje i to je tako. Ljudima se ne sviđa, ali šta ću. Mator sam da se menjam nešto puno", izjavio je srpski stručnjak.

U osvrtu na utakmicu, finalnu seriju i osvojeni pehar dao je kratak komentar.

"Šta da kažem... Pre svega čestitam Zvezdi. Mnogo su dobar tim. Nama je mnogo teško da igramo sa njima. To se videlo u svakoj utakmici. Sve su utakmice bile blizu, stvarno blizu. Imaju kvalitet, dugački su, imaju lidera Ročestija i pravi su evroligaški tim. Sad, jesmo osvojili ABA ligu ove godine i to je lepo. Ostaće zapisano u istoriji kluba. Do ove utakmice rekao sam da nas prvo to interesuje. Te priče od oktobra i tako dalje... Polako, ko živ - ko mrtav... Čestitao bih svojim igračima, stručnom štabu, ovim ljudima što vode klub. To je to", dodao je Džikić.

Džikić je ostao dosledan obećanju i otkrio sa kojim problemima su se njegovi igrači suočavali tokom finalne serije.

"Gibson je imao rupturu tricepsa na šuterskoj ruci. Još od Cedevite je to imao, pa vi vidite šta je to. Dolman isto. Barović na svoju odgovornost".

Upitan za energiju ekipe, Džikić je pohvalio kondicionog trenera Filipa Mihajlovića, a potom je bio prekinut, jer su njegovi igrači ušli u salu i zapevali.

"Generalno volim što ne izlazimo iz nekog okvira, jeste timski postavljeno da se igra malo više bazira na spoljnim igračima, kvalitetima Gordića, Ivanovića i Gibsona, nije to nikakva tajna. Imaju oni pravo da se raduju i da budu ponosni i na ABA ligu i na Evrokup i na domaći kup. Eto...", dodao je Džikić.

"Tokom sezone imali smo tri različita tima, do decembra jedan tim sa Barovićem, pa drugi kad je Dolman došao, imaćemo treći kad Dolman ode. Lično to nisam imao u karijeri, a nisam osvojio ABA. Ovo mi je četvrti 'top četiri' i sad sam osvojio, omaklo se".

Da li Aleksandar Džikić vodi Budućnost u Evroligi?

"Ne znam", završio je konferenciju trener prvaka ABA lige.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar