Alimpijević: Zvezda ovo nije mogla da osvoji!

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde, rekao je da njegovom klubu nije bilo dozvoljeno da osvoji titulu u ABA ligi.  "Prvi utisak je da sam odgovoran. A, drugi. . . "

Košarka 15.04.2018 | 08:30
Alimpijević: Zvezda ovo nije mogla da osvoji!
Crvena zvezda mts nije uspela.

Ekipa Dušana Alimpijevića izgubila je i u subotu i ostala bez titule ABA lige, koja je stanovala na Malom Kalemegdanu od 2015. godine.

Budućnost je trijumfom u seriji 3:1 prvi put donela i zadržala trofej u "Morači", koja će sledeće sezone gledati i utakmice Evrolige.

Posle utakmice, trener Zvezde Dušan Alimpijević nije imao dugo izlaganje na konferenciji.

"Čestitam Budućnosti na pobedi i na osvojenoj tituli. Nema šta previše pametno da se kaže posle ovakvih utakmica i ovakvih situacija. Neka ostane na čestitkama, a više ću pričati sutra ili prekosutra, kad za to bude vreme, o stvarima o kojima bi trebalo da pričam. Primarni cilj je bio da Zvezda osvoji ABA ligu, to nismo uradili, svakako da želim da popričam sa klubom i o svojim stvarima i o svemu što klub očekuje dalje", rekao je on.

Na pitanje da li je Zvezda u subotu odigrala najbolji meč u finalnoj seriji, Alimpijević je odgovorio odrečno i progovorio i o suđenju.

"Nismo mogli da odigramo ni na jednoj utakmici najbolje što smo mogli. Titulu smo izgubili u prvoj utakmici, u Beogradu. Naravno da će reći ljudi da je Budućnost dobila Zvezdu ove sezone pet puta, ali vidite, Tejlor Ročesti je šutnuo za celu finalnu seriju pet bacanja. Da budem precizniji - sedam, jer je dva šutnuo umesto Feldina, kad je Feldin morao da napusti igru zbog tehničke. Ročesti je, dakle, šutnuo za finalnu seriju pet bacanja. Saberite slobodna bacanja Budućnosti iz prve i druge utakmice ovde u Podgorici i slobodna bacanja Zvezde. Saberite", dodao je šef struke crveno-belih, pa podvukao:

"Moj lični utisak, a uvek krećem od sebe, je da je moja odgovornost, ali moj drugi utisak posle toga je da Crvena zvezda nije mogla da osvoji ovu titulu. To je moj utisak".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

15.04.2018 07:33

Gospodine Alimpijevicu odma podvuci crtu i napusti klupu Zvezde,nikakvih opravdanja nema pa znaci 5-1 za Budućnost i ti spominjes pet slobodnih bacanja ma daj o čemu pricas....prvo svega los je igracki roster,pola isluzenih kosarkasa(Antic,Keselj,Bjelica) a pola ih preskupih a kvalitet nula (Enis,Feldin,Lesor)....mnogo jeftinijih a boljih igrača je bilo kod nas (Gordic,Ivanović,Nikolić,Bilan)...

ODGOVORITE