Meloun i dalje vodi Denver, Jokiću ''maksimala''!

"Meloun vodi Denver i sledeće sezone, Jokiću maksimalni ugovor!" Tim Koneli, tim menadžer Denver Nagetsa, kaže da će Majk Meloun i sledeće godine predvoditi tim iz Kolorada, na čelu s našim Nikolom Jokićem.

Košarka 16.04.2018 | 19:30
Meloun i dalje vodi Denver, Jokiću ''maksimala''!
Kako prenose tamošnji specijalizovani mediji, načelni dogovor sa Melounom već je postignut, dok je Koneli najavio i da svi rade na tome da srpski reprezentativac što pre potpiše novi ugovor.

Joka iza sebe ima svoju najbolju sezonu, u trećoj godini u najjačoj ligi sveta, na 75 mečeva prosečno je beležio 18,5 poena, 10,7 skokova, 6,1 asistencija i 1,2 ukradene lopte po meču, za nešto više od 32 minuta na parketu. 

Takođe, ostvario je i čak deset tripl-dabl učinaka, dok su ispred njega po tom parametru samo nenadmašni Rasel Vesbruk sa 25, Lebron Džejms sa 18 i Ben Simons sa 12. 

Ipak, ni 35 poena u odlučujućem susretu protiv Minesota Timbervulvsa nije bilo dovoljno da se Nagetsi plasiraju u plej-of, prvi put posle pet godina. 

Nikola je ujedno i drugi najslabije plaćeni igrač tima, sa svega 1.471.756 dolara godišnje, ali će se to dijametralno promeniti koliko kroz nekoliko nedelje. 

S obzirom da izlazi iz ruki ugovora, očekuje se da uprava Denvera munjevito reaguje i da najvećom dozvoljenom ponudom od 146.000.000 za pet godina da jasan znak navijačima kakvi su planovi za budućnost. 

Prednost Nagetsa je ta što jedino oni mogu da mu ponude petogodišnji saradnju, a ostali klubovi godinu dana kraću, dok je malo nemoguće poverovati da će ekipa iz Pepsi centra oklevati, aktivirati 'timsku opciju' i čekati naredno leto jer tada Nikola može da potpiše za koga god on želi. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar