Napad na Siriju “čin agresije”

Nakon zajedničkog napada SAD-a, Francuske i Velike Britanije na Siriju koji se dogodio rano jutros, uslijedile su brojne reakcije svjetskih zvaničnika. Posljednja u nizu stigla je od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Svijet 14.04.2018 | 12:01
Napad na Siriju “čin agresije”
SAD i njeni saveznici napali su vojne i civilne objekte u Siriji, bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti, kršeći povelju UN i međunarodno pravo - izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin. On je poručio da eskalacija situacije oko Sirije destruktivno utiče na cjelokupan sistem međunarodnih odnosa.

"Rusija najoštrije osuđuje napad na Siriju, u zemlji u kojoj ruski vojnici pomažu vlastima da se izbore sa terorizmom. Rusija će sazvati hitnu sjednicu Saveta bezbjednosti UN da bi se razmotrilo agresivno ponašanje SAD i njihovih saveznika u Siriji“, poručio je Putin.

“Istorija će postaviti stvari na svoje mesto "kao što je već ustanovljeno da je Vašington odgovoran za masakr u Jugoslaviji", poručio je Putin, a saopšteno iz Kremlja.

Portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je da je napad izvršen u vrijeme kada je postojala šansa za mirnu budućnost. Reagovao je i ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Ostvarili su se naši strahovi. Nisu čuli naša upozorenja. Realizuje se ranije planirani scenario. Opet nam prete. Upozoravali smo da takve akcije neće ostati bez posledica. Za sve su odgovorni Vašington, London i Pariz“, navodi se u saopštenju ambasade Rusije u Vašingtonu.

Kina se danas snažno usprotivila upotrebi sile u međunarodnim odnosima i ocenila da bilo kakva vojna akcija mimo Savet bezbednosti UN predstavlja kršenje principa i osnovnih normi međunarodnog prava.

Osude stižu i iz Teherana: Napad predstavlja flagrantno kršenje međunarodnog prava i suvereniteta Sirije.

"Bez sumnje, SAD i njihovi saveznici, koji su preduzeli vojnu akciju protiv Sirije uprkos odsustvu bilo kakvog dokaza... snosiće odgovornost za regionalne i transregionalne posledice ovog rizičnog poduhvata", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Irana, prenosi Rojters.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je vazdušne napade na Siriju, kao odgovor na prošlosedmični hemijski napad snaga odanih režimu Bashara al-Assada u Doumi.

“Podržavamo potez naših američkih, britanskih i francuskih saveznika, koji su na taj način preuzeli odgovornost. Vojna operacija bila je neophodna i odgovarajuća je kako bi podržala međunarodnu zabranu korištenja hemijskog oružja i upozorila sirijski režim“, kazala je Merkel.

Grčki premijer Aleksi Cipras, u telefonskom razgovoru sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, objavio je da grčke oružane snage neće učestvovati u napadu u Siriji.

S druge strane, Izrael i Turska podržavaju napad. Iz kabineta izraleskog premijera Benjamiona Netanjahua poručuju:

"Upotreba hemijskog oružja prelazi crvenu liniju koju čovečanstvo više ne može da toleriše", napisao je na Tviteru Joav Galant, član bezbednosnog kabineta premijera Benjamina Netanijahua, prenosi Rojters.

I Turska pozdravlja vazdušne napade i smatra ih odgovarajućim odgovorom, kažu vojni izvori u Turskoj, prenosi Rojters.

Podrška stiže i iz NATO-a.

“Podržavam akcije Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske protiv postrojenja i hemijskog oružja sirijskog režima. To će smanjiti sposobnost režima da dodatno napadne sirijski narod hemijskim oružjem”, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jans Stoltenberg.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš saopštio je da pomno prati izveštaje u vezi sa vazdušnim napadima na Siriju koje su protekle noći izvele SAD, Francuska i Britanija, istakavši da su zemlje dužne da deluju u okviru smernica Povelje UN i "međunarodnog prava generalno".

"Bilo kakva upotreba hemijskog oružja je gnusna. Patnje koje upotreba takvog oružja izaziva su stravične. Pozivam države članice UN da pokažu uzdržanost i izbegnu bilo kakve postupke koji bi mogli da dovedu do eskalacije situacije”, upozorio je Gutereš.

U međuvremenu, sirijski vojnici snimljeni su jutros, nakon napada Amerike i njenih saveznika, kako slave na ulicama uz sirijske i ruske zastave. Povod za slavlje je obaranje raketa.

Ruska vojska saopštila je da su sirijski sistemi vazdušne odbrane oborili svih 12 raketa koje su gađale sirijsku vazdušnu bazu istočno od Damaska.

Ministarstvo odbrane Rusije je navelo da su američki, britanski i francuski avioni i brodovi ispalili ukupno više od 100 krstarećih i raketa vazduh-zemlja, javio je AP.

(BN)

Komentari / 86

Ostavite komentar
Name

Rusija tigar od papira

14.04.2018 08:33

Pa ispali i ti nesto, eto cisto reda radi. Svakako je i ovo samo reda radi.

ODGOVORITE
Name

Mi Sami

14.04.2018 08:46

Ovo je Putin i Rusija....ovako su i nas branili Rusi.Tesko Sirijcima dok ih Putin brani.

Name

Đorđe

14.04.2018 09:05

Unaprijed da kažem, volim Rusiju, rusku književnost i kulturu. Ali Putin u Siriji brani DIKTATORA. To čini i ovje kod nas. Ispada da je bolje bilo ono kada je Černomidin okranuo avion nad Atlantikom. Gledano vojnički nije dobro gađati amerčke nosače radi eskalacije i mislim da je ovo sve dogovor, ali moglo se napasti Francuski nosač, jer oni su ovih dana postali glavni jastrebovi rata. To bi bilo 1:1, baš briga Amerike za Francusku, a oni se namjestili baš iz 1 u 1. Rusija promašila penal, francuski nosač se mogao bez posljedica i mislim najlakše uništiti. Pozdrav za Mir i molitva Bogu da ove Budale što prije odu. Oni ako ostanu "Nagrada za Mir", mogla bi ponijeti ime nekog fašiste, a šta su u stvari oni. Instrument debeli Bankara...

Name

Proleter

14.04.2018 09:08

Rusima je lijepo. Dilaju plin, naftu i oružje i sigurno neće to sve riskirati, zbog nad'ebavanja u Siriji, s cijelim zapadom. Tačno su ovako i nas branili i to nek bude opomena svima, a Baji u prvom redu.

Name

Навијачи

14.04.2018 09:32

Грозно је читати коментаре против Сирије и Русије на овом порталу. Грозно, јер ти коментари навијају за лажове, убице, преваранте, пљачкаше... укратко: за запад и његове марионете у Малој азији и на Блиском истоку. Са друге стране, то ме не чуди јер су у питању ентитети који шаљу своје људе у ИСИЛ (и правдају се, како је то исправно), који су за савезнике имали Ал Каиду тј муџахедине (и правдају се, како је то било исправно), који су били НАТО прјешадија (а то и даље не схватају).

Name

Re. DJordje

14.04.2018 09:47

Da se napao Fr.nosac,NATO bi odmah gadjao rusku bazu u Siriji.Rusi nesmiju ni prstom mrdnuti mogu samo bla-bla bla.

Name

075

14.04.2018 09:58

Rusija je "saveznik" Sirije. U Siriju je upala turska vojska, iako je Asad bio protiv toga. Šta su Rusi uradili? Ništa. Rusija je "saveznik" Sirije, Ameri, Francuzi i Englezi gađaju Siriju, i šta ruski "saveznici" čine neprijatelju svog "saveznika"? Nista. Zašto ne obrane ili napadnu Zapad? Rekli su da ko napadne njihovog "saveznika", da oni da napadnu njega. Zašto nisu? Imamo US trupe u Siriji vec dugo vremena, zašto ih Rusi nisu istjerali? Zato što se boje US Army!!

Name

hare

14.04.2018 09:59

Dobro presednice Putinu znamo mi da je agresija ali sta si ti uradio povogom toga da to sprecis kako si obeco tom narodu tu agresiju.Sem sto si podpaljivo vatru i obecavo da ces rusiti te rakete i odakle sa koji one se salju.

Name

re Navijac

14.04.2018 09:59

A ti ko fol nisi navijac,formiras misljenje na osnovu medija koji ti ispunjavaju unutrasnja osjecanja.Ko majmune podrzava ISIL,umislio si se da si neka faca sto glupim komentarom zelis nekom nesto pripisati.Mi smo svi tako mali a previse glupi da bi davali bilo kakve ljudske komentare.

Name

075

14.04.2018 10:00

@ Навијачи Ko gubi ima pravo i da se ljuti! Kako bi vama Srbima pomogla "vaša braća" Rusi? Nikako i nikada!

Name

HOS

14.04.2018 10:08

Rusija je samo regionalna sila, nemaju oni potencijal suprostaviti se NATO-u,zato manje emocija,vise razuma.

Name

075

14.04.2018 10:19

@ Proleter Opet Putin o "krnjoj" Jugoslaviji. Jelcin i Mitterand svojim odlukama pridonijeli su najgorim zločinima i razaranjima u srcu Europe. Udarili su embargo u trenutcima kada je 91.i 92.godine Srbija okupirala trećinu Hrvatske i 70 % Bosne imajući oružja do sudnjeg dana..I sad opet Putin govori o bombardiranju Srbije od 72 dana 1999. a svi mrtvi do tada se ne broje i ne postoje!! Putine pokazali su vam da ste "mali mrav"!

Name

GOJKO

14.04.2018 10:24

Ovaj propali Putin je obicni mali mis.Trumpe svaka cast samo cepaj i rasturaj!

Name

@ 075, 14.04.2018 12:00

14.04.2018 11:27

A "vaša braća" SU Amerikanci, ISIL, Al Kaeda, nudzahedini? Sto ne napadate Iran i Tursku, pa i oni su saveznici Rusima?

Name

RE: Mi Sami 14.04.2018 10:46

14.04.2018 11:32

Branice tebe Dodik, Lukac i Ceranic...i americki specijalci koji obucavaju Lukacevu miliciju/

Name

Навијачи

14.04.2018 11:32

Има ли веће ироније: Срби навијају за муслимане у Сирији, Ираку, Либији (неки се као добровољци и боре на њиховој страни) а муслимани овјде у коментарима навијају за запад (а неки се за њега и боре у ИСИЛ-у) који те муслимане убија!?!?!

Name

075

14.04.2018 11:46

@ @ 075 Moja "braća" je NATO a Turke i Irance ostavljam vama, oni su "vaša braća"!

Name

re Navijac

14.04.2018 11:52

Ima li vece ironije,podrzavati tamo negdje daleko neke muslimane a svoje ubijati.Nismo mi protiv naroda,nego diktatorskih rezima koje vi ocito podrzavate,vidim sad vam i Erogan omiljen posto se zblizio s Putinom,to je moj dragi licemjerstvo.

Name

075

14.04.2018 12:17

@ re Navijac Da budem ironičan, Srbi i Turci su bili u državnoj zajednici oko 500 godina, zato Srbi simpatišu Turke a i mule iz Irana, a gle čuda svi ostali u ex YU su za NATO!!

Name

Владо Бања Лука

14.04.2018 13:59

За Rusija je tigar od papira и др НАТО ботове: ево ти снимак дјеловања сиријске противваздушне одбране, томахавци само падају тј експлодирају у ваздуху https://www.facebook.com/H.N.C.HOMS.1/videos/1314454328698945/

Name

mokaca

14.04.2018 14:12

Treba imat jaja gdje je ta sila sve ce rusithaaaaaa...

Name

mikaca

14.04.2018 14:17

Dragi moji ovo su igre da nam bog da pameti okrenimo se jedni drugima komsijA komsiji naj blizi i naj preci.

Name

ВЛАДО БАЊА ЛУКА

14.04.2018 15:32

Руси су у стјерани у мишју рупу послије само 100 комада!

Name

mikaca

14.04.2018 15:35

Mi i Armeri volim svoje srbe samo da se opamete.

Name

Trn

14.04.2018 18:15

Rusi trebaju napustiti Asadovu ludacku kosulju i to hitno. Covek je zlo zla.

Name

re đorđe

15.04.2018 17:22

a otkud ti znaš da je diktator?

Name

@ Tip top

14.04.2018 08:33

A,agresivno ponasanje prema Ukrajini to ne vazi za Ruse.

ODGOVORITE
Name

re

14.04.2018 14:00

Bato u Ukrajini žive Rusi a ima li Amera u Siriji?

Name

agresivno po nasanje prema Ukrajini?

14.04.2018 14:37

Zasto? Krim je bio u sastavu Rusije. Hruscov ga je poklonio Ukrajini. Ukrajinu su razvalili Amerikanci, valjda je jasno?

Name

60%

14.04.2018 15:28

60% zitelja ukrakjine su Rusi ostalo mjesavina Krim je do pedesetih godina proslog vijeka bio i administrativno Rusija tako da malo procitaj knjige baratko.

Name

xxxxx

15.04.2018 20:51

Asad je diktator tu nema dilleme , svi koji svoje politicke rivale hapse , ubijaju ..... su apsolutno DIKTATORI ,Asad je samo jedan od njih....to je realnost, stvarnost istina , hvala na paznji......

Name

Reha

14.04.2018 08:36

Jeli to S-400

ODGOVORITE
Name

075

14.04.2018 12:25

Putin je rukama povatao sve rakete tako da nije bilo potrebe da se koriste sistemi, hahahahaha!

Name

popara

14.04.2018 08:37

Prepao se da izbjeglice ne dodju u Rusiju mozda.Ponasa se kao predsjednik neke humanitarne ustanove.

ODGOVORITE
Name

ZA POPARU

14.04.2018 08:51

UMRO JE PIJANI JELJCIN. TI BI RATOVAO MAJMUNE. U RAT JE LAKO UĆI ALI ZAVRŠI. SACEKJ JOŠ KOJI SAT PA PIŠI.

Name

Nikola ozren

14.04.2018 08:39

Puce po sirotinji kao sto je oduvijek i bivalo.Nece putin izlagati svoje dupe radi sirije .Ovo nam treba biti savjet ne zamjerit se velikim silama jer nas nece niko braniti a ovi bi nas pomeli za 2 sata.

ODGOVORITE
Name

re Nikola

14.04.2018 09:34

Nisu tamo Rusi i Amerikanci sa ostalim pomagacima da sirijskom narodu bude bolje,nego gore.Svi su oni tamo radi okupacije i radi otimanja njihovih resursa.Ovo nama na Balkanu treba da bude skola da ne cekamo zastitu od drigih,nego istinski sjedemo za sto i rijesimo zauvijek nesuglasice.Tesko Srbima ako ih Rusi brane,Bosnjake Turci a Hrvate Nijemci,dijelimo zajednicku sudbinu i uzmimo sami stvar u ruke.

Name

075

14.04.2018 10:05

@ re Nikola A gdje ste bili 90-tih prošloga stoljeća da tako fino zborite, kada ste imali sve oružje ovoga svijeta koje smo svi mi skupa platili a nasuprot vas skoro nenaoružana "vaša bivša braća"! Stvari su se promijenile, sada ste vi deklarativno za mir, a Milorad provocira svaki dan, a većina nas ostalih "bratskih naroda" za "drugo poluvrijeme", zbog vaše politike!

Name

Turboskara

14.04.2018 08:40

Pa zar putin nije izjavio da če oboriti sve i jednu američku raketu.Sve ovo oko Sirije je toliko žalosno nastrada narod.Ovde SAd i Rusija se prepucavaju preko Sirije za svoje interese a sve u ime naroda a največu cenu plača taj isti narod.

ODGOVORITE
Name

borac

14.04.2018 08:40

Izjava i to je to a Sirija pusi osudjivao si i napad na srbiju i tu se i zavrsilo neznam sto te pojedini glupaci dizu u nebo.

ODGOVORITE
Name

Logika

14.04.2018 08:47

Zato sto su glupaci i geopolitiku shvataju na nivou diskusije ispred prodavnice!

Name

075

14.04.2018 08:42

Vladimire postao si isti kao AV i kao Milorad, predmet ismijavanja! Gdje su ta "čuvena ruska oružja"? Vratili te "tvoji zapadni partneri"gdje ti je mjesto, na nivo regionalne, a ne svjetske sile!

ODGOVORITE
Name

Hahahah

14.04.2018 08:48

Sad ce im Dodik poslat srBsku čaaaast i motoriste!!!

ODGOVORITE
Name

KINEZ

14.04.2018 08:53

Amerika je TATA svidjelo se to kome ili ne!!Kakva RUSIJA,KINA mogu samo gledati i pričati uprazno!!!!

ODGOVORITE
Name

Ilija

14.04.2018 08:58

Tako je i Jelcin osudio napad i nista..Vi Rusi ste samo jaki na rijecima i tesko onom koga vo branite.Cast obicnom narodu.Nisam za Nato ali nema smisla biti sa Rusima u vojnom savezu jer smo ovde opkoljeni Natom a od danasnjih Rusa zaboravite vojnu zastitu i pomoc.Misle Srbe kupiti sa sest zastarjelih migova i par helikoptera....

ODGOVORITE
Name

Cika Vojo

14.04.2018 09:36

Pravnicki gledano agresija je najavljena,obecanja su bila da ce se projektili obarati,a onda je sve to sazeto u kontestu sta posle,ko bi jeo Trmpova jaja,koja bi nam ameri humanitarci bacali.Ko bi se radi Sirijske pustare odrekao jagnjici,prasici kavijara,pica i para.Pametan je Putin,samo gleda i osudjuje i nek mece VETO u UN.Mi se tu ne smemo mesati...ni pomisliti,a necemo vise skandirati ...srbija- rusija....

Name

za Ilija

14.04.2018 10:05

Hvala Bogu da i mi Srbi shvatamo znacaj Rusije,oni iskljucivo rade samo za sebe,sve sto su nas branili glasom od kojekakvih rezolucija bice 100% duplo naplaceno.

Name

DOXA

14.04.2018 09:00

Udri Trumpe ruke ti se pozlatile....

ODGOVORITE
Name

Ničiji

14.04.2018 15:29

Hahaha...

Name

Pokri Se Usima

14.04.2018 09:16

Putine. Nato je zakon.

ODGOVORITE
Name

Mile

14.04.2018 09:34

Narode ja samo ustao sad ce jedna izjava samo dok se umijem....

ODGOVORITE
Name

Rf

14.04.2018 09:45

Niti ce rusi ratovati za srbe niti ce turska ratovati za muslimane niti ce amerika ratovati za hrvate a mi se samo lozimo

Name

al paćino

14.04.2018 10:17

Sve potiče od engleske,to je ukleta nacija koju treba izbrisati,a francuzi stari poltroni,na njihovu inicijativu je i srbija bombardovana.

ODGOVORITE
Name

Hulio

14.04.2018 13:24

E jesi neki papak.

Name

Dijagnoza

14.04.2018 10:22

Tražiti u UN da se uvedu sankcija USA.

ODGOVORITE
Name

Oficir

14.04.2018 10:28

Najnovija vijest je da su Putin i dodik razgovarali skoro sat vremena i da je na putinovu molbu dodik podigao helikopter i uputio ga prema siriji,svijet u soku ceka kakva ce biti reakcija pilota helikopterskog servisa rs britanija i amerika pozvali dodika na uzdrzanost

ODGOVORITE
Name

Mile

14.04.2018 11:07

Care svaka cast, bas si me nasmijao

Name

za Oficir

14.04.2018 11:24

Bravo,komentar godine.

Name

075

14.04.2018 12:18

@ Oficir Hvala vam što ste me nasmijali!

Name

Đorđe

14.04.2018 14:06

Oficir, pitanje: Da li je Ceca u helekopteru i gdje pjeva, u Damasku ili Dumi?. Pozdrav srdačan za dobre ljude...

Name

Oficir

14.04.2018 10:30

Prema nekim informacija moguce je da ce ceca I veljko licno upravljati helikopterom

ODGOVORITE
Name

hare

14.04.2018 10:47

Nebi rekao da su ovo kometari protiv Rusa i Sirijaca, ovo je vise protiv lazni obecanja koje su Rusi dali a neki povjeroval da ce braniti Siriju.i.

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

14.04.2018 10:48

Da li bi se sta pitala SFRJ? Nekada smo bili mnogo jaki ! Sada smo svi mnogo malecki !

ODGOVORITE
Name

Maxo

14.04.2018 15:25

Nijedna zemlja bez Atomske bombe i raketa dometa da mozes gadjati sve Evropske presonice nista se nepita.

Name

Rusi

14.04.2018 10:55

Ko god je igrao sa Rusima, toga je istorija surovo kaznila. Mi Srbi smo očit primjer. Umjesto da smo igrali sa Amerikancima i Britancima, omogućili im ono što su danas silom postigli, vjerujem da bi Srbija danas bila stabilnija država, sa većim životnim standardom i čvrstim granicama. Naravno, Srbi iz Krajine bi ostali na svojim ognjištima. Samo je trebalo sjesti sa Amerikancima, Francuzima i Britancima. Obnoviti stare saveze u kritičnim vremenima i srušiti Jugoslaviju. Sada je kasno za to, odavno smo u pat poziciji. Moramo sa Rusima, a da se pritom Ameri ne naljute. Teško je to, sami smo sebe ukopali.

ODGOVORITE
Name

Despot

14.04.2018 11:11

Džaba ti okrećeš donji dio leđa Americi na izvolte. Oni nas ne vole i smatraju nas malim Rusima. Samo ulazaku Rusku federaciju nas može spasiti od nestanka. Jedan predsjednik-Putin, jedna crkva-Ruska pravoslavna i jedan Patrijah-Kiril. sva ostalo je uzaludno.

Name

@despot

14.04.2018 11:56

Lepo zboris Despot, i ti to cvrsto i uvereno tvrdis iz toplog doma negde na jugozapadu Nemacke, a ujedinio si se samo s evrima i mercedesom.

Name

re Despot

14.04.2018 12:07

Pasos u ruku i ispuni sebi san,mi hocemo da budemo sastavni dio Evrope,sve ostalo je za nas pogubno.Vidis da Putin ne smije da pisne a kamo li krene u akciju kako je najavljivao.

Name

ro

14.04.2018 12:10

E moj Despote koja si ti budala.Nadaš se pijani Rusi da ti pomognu.Uostalom vidjećeš uskoro i ovde.

Name

Đorđe

14.04.2018 10:55

Asade prijeđi kod Pavića u DNS i spasi se. Ma kakav Putin, neka te više ne brani...

ODGOVORITE
Name

Rade

14.04.2018 11:06

Naravno da treba smiriti tenzije,sagledati poslijedice,ali podrzavati nekoga a okrenuti mu ledja kad zagusti,kako to nazvati nego Izdaja.A uvijerili smo se kako Rusi brane na svojoj kozi.Realno ovi bolesni ameri su sve iscenirali kao na Kosovu,Iraku,Libiji,sa ovim ludjakom predsjednika zele da uniste i Siriju,zabole njih za Asada,a ovi Francuzi mi se toliko gade.

ODGOVORITE
Name

Mir

14.04.2018 11:07

Vise mi lici na Papagaya nego na Presednika samo ponavlja jedno te isto.....

ODGOVORITE
Name

da su sirijci pametni

14.04.2018 12:30

Pustili bi Amere u siriju bolje ljuti neprijatelj nego lazni prijatelj!!!

ODGOVORITE
Name

Dodo

14.04.2018 13:20

...je gotov u oktobru. Samo neko nenormalan moze glasati za snsd i koaliciju. lopovsku.

Name

rw dodo

14.04.2018 13:51

Nije problem dodo.Dodo kaze uzmi pusku i borise problem su oni sto kazu kladionica je nacionalni interes.Al nezele oni nama dobro ni vama ni nama! Cvjetaju kad se svadamo! A mi zivimo skupa i trebamo cijenit svoje komsije samim tim i sebe!

Name

Derventa

14.04.2018 12:55

Ovaj napad je dokaz moci i pobjeda sile nad pravdom! Tako bi Rusi i nas branili u slucaju neke frke! Ove ispaljene rakete su takode javno ponizenje Rusije pred citavom svjetskom javnoscu! Yato moramo na oktobarskim izborima smijeniti Milorada Dodika i njegovu crvenu sektu jer on crta mete na celu nase djece!!! Borba protiv njega je borba za nas opstanak ili nestanak! On jedini glumi ruskog igraca duboko u americkoj zoni uticaja. Kada Rusi ne smiju nista amerima u Siriji kako bi tek smjeli ovdje kod nas!

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2018 07:44

E to se zove racionalno razmišljanje, vrlo ste inteligentna ličnost

Name

Trn

14.04.2018 13:45

Rusija samo problem u bivsoj YU siriji a svi bezimo u europu i ameriku.

ODGOVORITE
Name

revenger2018

14.04.2018 14:57

Dobro i ja to kazem da je cin agresije i sta cemo sad! Svi smo culi da je Putin rekao da ce biti oborene sve rakete koje krenu ka Siriji, medjutim ne bi bas tako, od Rusa nema nista, samo se hvalisaju po youtube-u s300,s400,s500,su35 kurac palac, a kad treba to da se upotrebi nista. Ipak je onaj pacijent Vucic u pravu sto se krece ka zapadu, pokusati naci neko rijesenje za Kosovo i definitivno raskrstiti sa Istokom, jer ako ovako prolaze ruski saveznici tamo gdje je stacionirana Ruska vojska onda sta bi se tek desilo sa nama. Nadam se da je sad jasno krezubom dijelu RS-a koji se okuplja po satorima na Manjaci i njihovom Velikom Vodji da opstanak RS-a iskljucivo zavisi od nase ozbiljnosti da postignemo neki dogovor sa Amerima, a svako ozbiljnije kurcenje ce zavrsiti slicno kao i Kninska krajina samo ovaj put se nece moci bjezati preko Brckog. Zna to poglavnik iz Bakinaca zato je podvio rep oko referenduma o sudu BiH, a pred izbore se kurci kao zabranice odrzavanje NATO vojne vjezbe na Manjaci koju niko nije ni zakazao.

ODGOVORITE
Name

re

15.04.2018 07:50

Odličan komentar, Dodik kaže da će on, Veliki Baja, zabraniti održavanje vježbe NATO i OS BiH a vježba nije ni u najavi, osim toga on se toliko osilio da na nepostojećoj vježbi najavljuje upotrebu municije sa osiromašenim uranijumom?? Iz kojeg naftalina vadi te gluposti?

Name

Smoki

16.04.2018 15:17

Bravo Ameri i Nato,,nek se zna ko je bog i batina na zemlji.

ODGOVORITE
Name

007

16.04.2018 16:27

Pa i ovaj Putin je obicna protuva, laje a ne ujeda. Trebao je zvati Cak Norisa

ODGOVORITE
Name

damjan

17.04.2018 04:56

Odgovor 075:Sto se tice vas iz Tuzle i vasih komentara za Srbe i Ruse:postedite me toga.Vidjelo se to davne 1992. godine sta ste nam uradili sa nasom djecom.POMENULO SE NE POVRATILO SE.NE ZAPALO VAS VISE DA NAM ZIVOTI ZAVISE OD VAS.TOLIKO.....

ODGOVORITE
Name

075

17.04.2018 07:43

@ damjan Ta "vaša djeca" su bili skoro svi, osim tri mlada vojnika tzv. JNA, vremešni rezervisti iz okoline Tuzle, najviše iz sela Crno Blato i gle čuda "šef" Srba u Tuzli je Slađan Ilić iz Crnog Blata, rođak vaše "pevaljke" Sanje Maletić! Žao mi je ta tri mlada vojnika, da napomenem! A to što je manji entitet pun masovnih grobnica, to ostavljam za neku drugu priliku!!

Name

Hmm

17.04.2018 05:38

100 raketa u prazno,dogovor !

ODGOVORITE
Name

Ddr

17.04.2018 05:54

A UKRAJINA ....

ODGOVORITE