Real Madrid dobitnik “Kupa devet vrijednosti”!

Slavni madridski klub dobio je nagradu za društvenu odgovornost koju dodjeljuju djeca u okviru projekta “Fudbal za prijateljstvo”.

Fudbal 16.04.2018 | 14:00
Real Madrid dobitnik “Kupa devet vrijednosti”!
U skladu sa tradicijom promovisanja devet osnovnih vrijednosti jednog od najvećih društveno odgovornih projekata za djecu na svijetu – "Fudbal za prijateljstvo“, odlučeno je da će "Kup devet vrijednosti" za ovu godinu, biti dodijeljen Fudbalskom klubu Real Madrid  - kao nagradu za izuzetne društveno odgovorne projekte u organizaciji kluba.

Na zvaničnom sastanku prošle sedmice u Torinu, predstavnici kompanije Gazprom - osnivača projekta „Fudbal za prijateljstvo“, predstavnici Ruske Federacije, domaćina Svjetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine i međunarodni dječiji ambasadori projekta iz Holandije, Italije, Španije i Rusije, donijeli su jednoglasnu odluku da se trofej "Kup devet vrijednosti" za ovu sezonu dodijeli Real Madridu.

Na ovaj način, “Galaktikosi" su postali dio ovog izuzetnog projekta i dobitnik jedinog međunarodnog sportskog trofeja kojeg dodjeljuju djeca, a nakon što su tu titulu ponijeli istaknuti fudbalski klubovi poput Barselone (osvajači trofeja 2015), Bajerna i  Al Vahde  (2016).

Pokrenut 2013. godine, projekat "Fudbal za prijateljstvo" u 2018. godini ujediniće djecu iz 211 zemalja i regiona širom svijeta, okupljenih oko devet osnovnih vrijednosti - prijateljstva, zdravlja, časti, pravičnosti, predanosti, jednakosti, mira, tradicije i pobjede.

Završni događaji ovog projekta biće održan u Moskvi od 8. do 15. juna – u periodu održavanja Svjetskog prvenstva u fudbalu Rusija 2018., čijem zvaničnom otvaranju će prisustvovati sva djeca – učesnici projekta.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar