Umalo tuča među Srbima u Parizu

Višemesečna netrpeljivost i neslaganje oko kadrovskih rešenja između direktora Kulturno-informativnog centra Srbije u Parizu i ambasadora Srbije kulminirali.

Srbija 13.04.2018 | 09:42
Umalo tuča među Srbima u Parizu
Nesuglasice direktora Kulturno-informativnog centra Radoslava Pavlovića i ambasadora Rajka Ristića pre dva dana umalo su kulminirale tučom između Pavlovića i dvojice radnika angažovanih po ugovoru u Centru.

Pavlović je, prema pisanju lista, sam hteo da bira svoje saradnike i upozoravao da sa ovom dvojicom "ugovoraca" ne može da podiže ugled Srbije u Parizu navodeći da ga opstruišu, sabotiraju, špijuniraju, šalju anonimna pisma, peticije, kvare opremu, tajno snimaju i fotografišu.

Zbog toga je, kako se navodi, zatražio od Ministarstva spoljnih poslova da odluči da li ima njihovu podršku i poverenje ili da bude povučen s mesta direktora Kulturnog centra, ministra savetnika.

Konflikt je, kako se navodi, započeo pre nekoliko meseci kad je Pavlović preuzeo funkciju direktora. On nije želeo da se dvojici službenika produži godišnji ugovor jer, po njegovoj oceni, ne rade dobro, ali je to, ipak, učinjeno. U sredu je sve kulminiralo kad je direktor prevrnuo radni sto jednog od njih.

Pavlović kaže za "Novosti" da je četiri meseca pisao Ministarstvu i obaveštavao ih da rad sa dvojicom "ugovoraca" nije moguć, ali nisu reagovali, već su sa njima produžili saradnju.

Pavlović navodi je obavestio Ministarstvo da je, zbog nastale situacije, a da bi se "izbegle nove tenzije sa nekontrolisanim posledicama", smanjio obim rada KIC-a, uz napomenu da će najavljeni programi biti održani.

U ceo problem u Parizu umešani su i loši odnosi između direktora KIC i ambasadora Srbije u Parizu Rajka Ristića koga Pavlović optužuje da štiti dvojicu "ugovoraca".

(Večernje novosti)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Roki

13.04.2018 11:39

Ma dosta tuce idemo radit

ODGOVORITE
Name

Re

13.04.2018 15:33

Svi nazad i poslati mlade školovane ljudi.

Name

Re

13.04.2018 18:59

Nemogu srbi bez belaja.

Name

re

13.04.2018 23:38

I nek mi sad neko kaze da nisu krivi bili za rat