Odata pošta prvoj ratnoj žrtvi

– Mićo Inđić bio je prva žrtva rata 1992. godine u Višegradu koga su na kućnom pragu u naselju Glavica ubili pripadnici muslimanskih zelenih beretki.

Republika Srpska 12.04.2018 | 19:19
Odata pošta prvoj ratnoj žrtvi
Prvi predsjednik SDS u Višegradu Drago Gavrilović priča da su muslimanske zelene beretke sa bijelim trakama oko glave 12. aprila iznenada napale selo Glavica u kome žive Srbi.

Pucano je iz svih dijelova grada.

`Mićo je pokušavao da pobjegne od vatre ali ga je stiglo zrno iz neprijateljskog snajpera i to lovačkog tako da je od zadobijene rane ubrzo umro ", ispričao je Gavrilović.

Mićov otac Radovan kaže da je izvlačenje njegovog sina iz Višegrada bilo teško jer su zelene beretke držale pod kontrolom centar grada i mnoga prigradska naselja.

`Izvukli smo ga nekako preko Veljeg Luga do Višegradske banje gdje je pop Rajko Cvjetković predložio da ga sahranimo u porti hrama Svetog Jovana. Napravio sam sanduk od nekih dasaka koje su tu bile",  priča Inđić.

Pored porodice da odaju počast prvom poginulom Višegrađaninu koji je dao život za Republiku Srpsku došli su danas i odbornici SDS u Skupštini opštine Višegrad.

Zamjenik predsjednika SDS Višegrad i odbornik Ljubiša Škipina kaže da SDS pokazuje da nikad ne odustaje od brige za porodice poginulih boraca i od onih ljudi koji su učestvovali u stvaranju Srpske.

"Nažalost mi smo sad samo u mogućnosti da apelujemo na reprepubličke organe da se više obrati pažnja prema boračkim kategorijama koji su žrtvovali najdraže za Srpsku a sad su na margini svih zbivanja", rekao je Škipina.

Inđićev grob danas nije posjetio niko od aktuelne opštinske valsti.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

01

12.04.2018 17:51

Istinu zna Dobrica Cosic.

ODGOVORITE
Name

Visegrad

12.04.2018 19:16

Hocemo Miskovica!!!!!

ODGOVORITE
Name

Mile Peric

13.04.2018 01:37

Ja znam...

Name

Darko A.

13.04.2018 01:37

Rat je nebitan,bitan je cilj i ideja

Name

Darko

13.04.2018 06:45

Mene uopšte ne iznenađuje što niko od predstavnika lokalne vlasti nije bio prisutan. Sumnjam da oni i znaju ko je prva i ko su uopšte žrtve rata u Višegradu. Njihova sramota.

ODGOVORITE