Sjećanje na Prvu sembersku brigadu

Polaganjem vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima odbrambeno - otadžbinskog rata obilježeno je 26 godina od formiranja  Prve semberske lake pješadijske brigade u Bijeljini.

 

Republika Srpska 12.04.2018 | 17:50
Sjećanje na Prvu sembersku brigadu
Prva semberska laka pješadijska brigada formirana je 12. aprila 1992 godine u Bijeljini. Upravo ova brigada je bila jedna od najelitnijih jedinica u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“U Prvu sembersku brigadu smo ušli organizovano sa određenim brojem pripadnika oružanih snaga,tačnije njih 470 bataljon je postrojio u Brocu. Ova brigada se proslavila sa svojim dejstvima i odbranom ovih prostora,”rekao je Vlado Simić ,komandant prvog bataljona Prve semberske brigade. 

Đoko Pajić, prvi načelnik štaba Prve semberske lake pješadijske brigade istakao je da se ovakvi datumi moraju pamtiti i obilježavati.

“U cijelokupnoj borbi od 1992-1995 godine herojski su poginula 139 borca Prve semberske lake pješadijske brigade. U to ime okupljamo se da odamo počast i zahvalnost poginulim borcima koje su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske,”dodao je Pajić

Borci semberske brigade i danas sa velikim ponosom govore o Republici Srpskoj za koju su se svim snagama borili,istakao je Miodrag Stevanović predsjednik Boračke organizacije Bijeljina.

Vijence na spomenik poginulim borcima položili su predstavnici Boračke organizacije,predstavnici Gradske uprave kao i brojni građani.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Jeca

12.04.2018 16:58

Gdje je nas veliki predsjednik da se pokloni poginulim borcima sigurno otvara neku ambulanti u nekom selu. Posto sebe prestavlja kao veliki stvaralac i cuvar RS. Za njega su izgleda samo bitne opstine i gradovi gdje je SNSD na vlasti.

ODGOVORITE
Name

ZA JECU

13.04.2018 08:59

RUDONJA NEZNA NI DA JE BIO RAT U BiH, A NITI DA JE ZAVRSEN.NJEGA INTERSUJE ZAVADITI ŠTO VIŠE SRBE DA BI BIO MIROTVORAC.BITNO JE DA RADI,, AGAPE,,

Name

@Doce Klinton

12.04.2018 16:59

To je ona brigada sto je palila sela oko Doboja i pisala po zidovima zapaljeni skola i kucako su i odakle su heroji.Hvala na obajvi komentara ako ga objavite.

ODGOVORITE
Name

Jeca

12.04.2018 17:24

Klinton sigurno doci nece, a reci ti koja bojna nije palila sela i ubijala i sarala po zidovima kuca , skola i crkvi.