Tuga u Kovačici: Očevici o nesreći

Bio sam u polju kada je pao avion, video sam kada su se katapultirali i pritrčao sam da pomognem, priča Jan Boljarac iz Kovačice o nesreći u ataru ovog sela u kojoj je major Robert Kaloci poginuo, a njegov kolega Aleksandar Matić je teško povređen.

Srbija 12.04.2018 | 07:58
Tuga u Kovačici: Očevici o nesreći
''Kada sam stigao, obojica su disala. Pilota koji je teško disao sam otkopčao i pozvali smo Hitnu pomoć. Preminuo je, nažalost, pre nego što je stigla Hitna pomoć'', priča Boljarac i dodaje da mu je major Kaloci umro na rukama.

Njegov prijatelj Vladimir Kuharik zatekao se pred pad aviona na pijaci u Kovačici.



Prvo je, kaže, mislio da se radi o vojnoj vežbi, a tek onda je, kada je otišao u polje, video kakva se tragedija dogodila.



''Bio sam na pijaci i čuo prasak kao grmljavinu i na nebu video dva padobranca koji su tada bili jako visoko. Mislio sam da je neka vojna vežba. Posle pola sata sam otišao tamo i na jednom mestu video olupinu aviona, zaglibljenu duboko u zemlju, a kilometar dalje kacigu, sedište... Meštani su mi tamo ispričali da su pritrčali jednom povređenom u pomoć. Ispričali su mi da su videli avion koji je bio jako nisko i čuli su tutnjanje i potom muk'', priča Kuharik.

Školsko-borbeni avion "super galeb G-4", Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kojim su upravljali piloti iz Centra za letna ispitivanja Tehničko opitnog centra, srušio se danas oko 9.50 časova u reonu opštine Kovačica, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane.

Izvor: Blic
Foto: RAS Srbija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

075

12.04.2018 06:48

Omer Mehić, Robert Kaloci, ima li među pilotima vojske Srbije Srba?

ODGOVORITE
Name

Re.

12.04.2018 07:05

Komso,po tome se vidi koliko je Srbija i dalje etnicki tolerantna drzava,cuvaju je ljudi svih nacija. U tome je bogatstvo svake drzave,a ne kao Hrvatska,Albanija,federecija,dave se u nacionalizmu

Name

ZA 075

12.04.2018 13:01

BEZ OBZIRA NA NACIJU PILOTI SU POSEBNE DUŠE, ZALJUBLJENICI PLAVOG NEBA A ŠTO JE SUDBINA HTJELA DA BUDU DRUGE NACIONALNOST PITANJE JE SUDBINE.SRBIJA IMA PILOTA, ALI PITANJE JE KOLIKO SU SPOSOBNI. NESTAJE GENERACIJE Š KOLOVANE U GIMNAZIJI,, MARŠAL TITO MOSTAR,, NJIM VEČNA SLAVA, A DNEVNO POLITIČKE INTERESE ODMAKNITE OD ŽIVOTA POKOJNIKA.NIKO NEZNA GDJE GA I ŠTA ČEKA U ŽIVOTU.