Kolege: Jelena je bila lijepa žena

Proslavljena glumica Jelena Žigon koja je preminula juče u 85. godini ostavila je dubok trag u domaćoj kinematografiji, a njen odlazak ostavio je prazninu u srcima mnogih njenih kolega.

Zabava 11.04.2018 | 18:56
Kolege: Jelena je bila lijepa žena
– Jelena je bila jedan od simbola srpske kinematografije i ne samo kinematografije jer je radila i u pozorištu za koje je bila vezana sa mužem, ćerkom i sestrom. To je jedna porodica predana umjetnosti i nadam se da će tako i ostati upamćena – kaže Voja Brajović za “Blic”.

Glumica Vesna Čipčić koja je sarađivala sa Jelenom Žigon, kaže da ima lijepe uspomene na taj period.

– Jako mi je žao što se ovo desilo. Radile smo zajedno kao mlade glumice i divno smo sarađivale. Bila je koleginica za poželjeti – navodi Vesna Čipčić.

Snežana Savić, koja je igrala sa Jelenom Žigon u popularnoj “Žikinoj dinastiji”, kaže da ju je vijest o smrti koleginice iznenadila.

– Izjavljujem najiskrenije saučešće Ivani i njenom bratu povodom smrti majke. Ja nisam ni znala da je bila bolesna, mnogo mi je žao – ističe Snežana Savić za “Blic“.

Ona dodaje da će Jelenu pamtiti po ulozi koja je, prema njenom mišljenju, obilježila karijeru slavne glumice.

– Najviše ću je pamtiti po filmovima iz ciklusa “Žikine dinastije”. Mislim da ju je ta uloga nekako obilježila. Ona je igrala u onim starijim ciklusima, u nekim našim prvim filmovima. Tada je bila jako mlada. Bila je izuzetno lijepa žena. Markantna, i velika dama – dodaje Snežana.

Iako se nisu privatno družile, ona ističe da su se njih dvije s vremena na vrijeme sretale u glumačkim krugovima.

– Nismo čak ni sarađivale nikada, nismo imale zajedničke scene, iako sam i ja igrala u “Žikinoj dinastiji”. Sretale smo se povremeno, i poznavale smo se. Ali nismo se družile. Sa Ivanom sam imala priliku da sarađujem, poznajem je, i veoma mi je žao što se ovo dogodilo – zaključuje Snežana Savić.

 (Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar