Sukob: Starac izrešetao mladića

Vasilj Knežević ubijen juče u krvavom sukobu na Kruševu brdu kod Kotor Varoša. Ilija Milić (71) bio u sukobu s komšijama zbog seče šume. Svemu predhodio sukob dveju porodica.

Republika Srpska 11.04.2018 | 10:30
Sukob: Starac izrešetao mladića
Vasilj Knežević (35) iz Kotor Varoša ubijen je juče hicima iz automatske puške, a zbog sumnje da je počinio ovaj zločin uhapšen je njegov komšija Ilija Milić (71), koji se sam prijavio policiji.

Zločin se dogodio na Kruševu brdu u selu Pilipovina kod Kotor Varoša, a svemu je prethodio sukob između njihovih porodica koji je juče ekskalirao.

Nezvanično saznaju Novosti, sukob datira godinama, i da je Milić tužio Kneževića za seču šume. Knežević mu je zbog toga 5. aprila ove godine razbio staklo na terencu "micubiši pajero", da bi mu nakon toga zapalio i seno. Milić je to prijavio i Knežević je istog dana uhapšen. Nakon kriminalističke obrade pušten je na slobodu, a tužilaštvo je naložilo policiji da protiv Kneževića dostavi prijavu za krivično delo oštećenje tuđe stvari.

To je dodatno zaoštrilo odnose među njima pa je Milić juče u zasedi sačekao Vasilja i dok je vodio stoku prema njemu je ispalio rafal iz automatske puške. Mladić je ranjen pao, a ubica je prišao i "overio" ga. Nakog toga je otišao do kuće njegovog oca Nedeljka i prema njemu ispalio rafal, ali ga nije pogodio, a onda se vratio svojoj kući i pozvao policiju.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je Milić u 9.20 lišen slobode, dok se tačne okolnosti zločina još istražuju.

"Policijski službenici preduzimaju potrebne mere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog dela ubistvo. Izvršen je uviđaj u mestu Pilipovina - Kruševo brdo tokom kog su izuzeti tragovi i predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", rekla je Markanovićeva.

Portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da se Milić tereti za teško ubistvo Vasilja Kneževića, te pokušaj ubistva Nedeljka Kneževića.

Ubijeni Vasilj Knežević sam je živeo daleko od civilizacije u katunskom naselju u mestu Šepirice na obroncima Vlašića, na 1.375 metara nadmorske visine, koje je nakon rata ostalo pusto. Bavio se uzgojem goveda, a njegovo imanje, na kom se rodio i odrastao, pet kilometara je udaljeno od prvog sela Pilipovina i do njega se stiže kozjim stazama.

DEČAK SA PLANINE

Pre više od 20 godina o Vasilju Kneževiću je snimljen dokumentarni film "Dječak sa planine" koji je nagrađivan na međunarodnim filmskim festivalima.

Film govori o životu dečaka i njegovom opasnom "hobiju" - razminiranju terena na nekadašnjoj prvoj liniji vlašićkog fronta, gde je Vasilj i nakon rata ostao da živi bez struje i vode. Jedini prozor u svet bio mu je mobilni telefon, čiji punjač mu je pre 15 godina eksplodirao u ruci usled čega je ostao bez šake.

(Novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

suma

11.04.2018 08:39

Staro posenililo nije suma vredna jednog mladog zivota, starac mora da je prolupo i pamet ga izdala zar je suma vrednija od zivota jednog mladog coveka bolje da se taj starac magarac ubio odmah.

ODGOVORITE
Name

Lakrdija

11.04.2018 08:57

SrBska posla.

ODGOVORITE
Name

Re lakrdija

12.04.2018 06:44

Svi smo mi Ilija

Name

bravo giljo

11.04.2018 09:19

Pa sta sto je sniman film, kriminalac ocito, bravo za starinu, i zelim da ne bude osudjen...branio lik svoju imovinu, dosta bahacenja nepismena bagro

ODGOVORITE
Name

Realan 100%

11.04.2018 13:51

Da je sudstvo i tužilaštvo i policija odradili svoj dio posla do ovoga nebi došlo. Od starca je već upozoravan , aon mu još lupa automobil i pali sijeno bravo za starca.

Name

Na žalost

11.04.2018 13:00

Ništa novo na ovim prostorima. Kad se bolje analizira stanje gdje postoji uređena država sa uređenim sistemom koji reguliše imovinsko pravne odnose i upad u tuđi posjed nema ovakvih dešavanja a kod nas zbog sporosti i neažurnosti sistema svađe a evo i nažalost smrtni ishodi nisu rjetkost. Ne znam u Austriji da se neko poubijao zbog međe ili da će nekom pasti na pamet da ulazi u tuđi posjed, kazne su žestoke i brzo se reaguje pa nikome ne pada na pamet da povrjeđuje tuđi posjed.

ODGOVORITE
Name

Krokac

11.04.2018 14:41

Ovo je nama svima opmena da nista nije vredno ljudskog zivota.

ODGOVORITE