Da li se pitanja građana ignorišu?

Portal Javna rasprava. ba pokazuje koji političari ignorišu građane. Onlajn platforma služi za direktnu kominikaciju između građana i onih koji donose odluke. Rijetku su poslanici koji odgovoaraju na pitanja. Među najažurnijim poslanicima je Zdravko Krsmanović. Odgovorio je na svako postavljeno pitanje.

Republika Srpska 10.04.2018 | 19:27
Da li se pitanja građana ignorišu?
’Lično to podržavam i to je sjajan vid komunikacije. To je i razlika između načina funkcionisana političara kao populiste i političara koji želi da bude demokrtata i da sve stvari rješeva dijalogom, razgovorom i argumentom’’ – poručio je Krsmanović.

Za razgovor i argumente je i Davor Šešić. Postavljeno mu je jedno pitanje. Građane najviše zanima kako zaustaviti odlazak mladih? Osim toga, među najčešćim pitanjima su i ona koja se odnose na zakone u proceduri.

’’Prijedloga i sugestija kako da se poprave ti zakoni, ja koristim ta saznaja koja dobijam od građana da poboljšamo određene zakone i da kroz Klub poslanika, amndamanima utičemo na te zakone’’, kaže poslanik SDS u NS RS Davor Šešić.  

Igor Žunić, jedini je poslanik SNSD-a koji odgovora na postavljena pitanja i učestvuje u onlajn raspravi. Građani su mu postavili 15 pitanja. Među kojima su, između ostalih, zakoni o doprinosima i policiji, popis stanovništva, spajanja lokalnih i optih izbora. Odgovorio je na 12 pitanja.

’’Narodni poslanici imaju obavezu da komuniciraju sa građanima. Putem mejla i odgovora na pitanja koja nam postavljaju. Vjerujem da svi poslanici to rade i doživljavam to kao praksu u krajnjem slučaju za to smo plaćeni’’, rekao je za BN poslanik SNSD u NS RS Igor Žunić.

Plaćeni jesu, ali za onlajn raspravu sa građanima nisu. Najlošiju statistiku imaju predsjednik NS i njegovi zamjenici. Nedeljko Čubrilović, Nenad Stevandić i Senad Bratić, zajedno imaju 148 pitanja. Nisu odgovorili ni na jedno. Ništa bolja situacija nije u Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamenta BiH. Aktivno je svega devet poslanika. Među njima nije Dušanka Mjakić iz SNSD. Jedno od pitanja glasi: - 

Zašto niste donirali nekoj dječijoj ustanovi novac koji ste dobili za jedan dan penzije?

Odgovora nema. Istu praksu slijedi i njena stranalka koleginica Milica Marković.

Mislite li da pošteno zarađujete svoju platu? Kada će političari prestati da dangube na sjednicama i troše pare iz budžeta bez da se išta dogovore a kamoli da nešto pokrenu. Ima li vaš bezobrazluk ikakve mjere?

Da li bezobrazuk ima mjere – Milica Marković nije odgovorila. Kao ni na preostalih 25 postavljenih pitanja. Mnogo ažurniji su poslanici Predstavničkog doma federalnog parlamenta. U onlajn raspravi učestvuje 40 poslanika.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mrmak

10.04.2018 17:45

Kojih gradjana? Onih sto sele ili onih sto ostaju?

ODGOVORITE
Name

Galeb

10.04.2018 17:53

Sve se ignorise od te sirotinje sto je ostalo u RS zato neka se digne sa motkama i Vilama i pohapsi te sto I’m jarma nabise oko vrata 25 godina.

ODGOVORITE
Name

okupacija

10.04.2018 18:19

Politicari nam i njihova famelija zive u vilama voze skupa auta idu na odmore na mjesta za koja mi mozemo samo mastati.Narod polu gladan ne more planirati svoju buducnost ni dva mjeseca unapred jer ne zna dali ce dobiti platu iduci mjesec, nema ljekova i opreme osnovne u bolnicama. I to sve tako prolazi, sjecam se Rumuna sredinom 80-ti mladi ne znaju ali mi stariji znamo vjeruj te stid me i opet bi neko glasao za ove koji su nas doveli u ovako stanje.Srbi, Bosnjaci sta se to desava sa vama dali osjecate odgovornas za ovo sto vam djeca odlaze dali se stidite sta ste dopustili, sta ostavljate buducim generacijama.

ODGOVORITE
Name

NI

10.04.2018 18:51

NJIMA GRAĐANI TREBAJU SAMO DA GLASAJU ZA NJIH A POSLE KO VAS JE.....

ODGOVORITE
Name

BOBA

11.04.2018 11:13

KAD IH ČOVIJEK POSMATRA U SKUPŠTINI SAMO GLEDAJU U MOBILNE I SMIJU SE SAMI SA SOBOM KAMERA IH ZUMIRA ALI NJIH ZABOLE .JEDAN OD TAKVIH JE BANJAC , DO NJEGA U ISTOM REDU IVIĆ , PA PAVIĆ I MNOGI DRUGI.

ODGOVORITE