Kakvu muziku sluša britanska kraljevska porodica?

Kada je prošle godine na doručku u Bakingemskoj palati muziku puštao radio DJ Kris Evans, rekao je medijima da je kraljica Elizabeta II bila oduševljena kada je krenula legendarna pesma "Dancing Queen" švedske grupe ABBA.

Zanimljivosti 09.04.2018 | 11:20
Kakvu muziku sluša britanska kraljevska porodica?
Na taj način svi prisutni saznali su da je to jedna od njenih deset omiljenih pesama. U nastavku teksta pročitajte kojim izvođačima su naklonjeni ostali članovi Kraljevske porodice.

Iznenađujući favorit princa Čarlsa je pokojni Leonard Koen. 

"Instrumental je fantastičan, kao i njegovo izvođenje i tekstovi pesama. Ima neverovatno 'lagan' glas, pomalo peskovit", rekao je pre nekoliko godina u jednom intervjuu princ Čarls.

Poznato je i to da su vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, Kejt i Vilijam, pitali Eli Gulding da im peva na venčanju 2011. godine, pa se na osnovu toga može zaključiti da zapravo najviše uživaju u njenoj muzici.

Kada je na memorijalnom koncertu 2006. godine nastupala grupa Duran Duran, glavni pevač benda Sajmon Lebon održao je emotivni govor. 

"Počastvovani smo što smo bili omiljeni bend princezi Dajani isto kao što je i onaoduvijek bila naša najdraža princeza", rekao je tom prilikom Lebon.

Oliver Dene Džouns, poznatiji kao Skrim, engleski producent elektronske muzike jedan je od nekoliko muzičara koje princ Hari smatra omiljenim. 

"Bili smo pozvani kao bend u Bakingemsku palatu da gledamo nastup Goldi benda i tom prilikom smo upoznali princa Harija. Rekao nam je da je zaista uzbuđen što nas je upoznao i dok mi je pružao ruku rekao mi je 'Zdravo Skiam, dobri ste', pa sam iz toga zapravo zaključio da je on za nas znao i pre nego nas je upoznao", ispričao je producent.

Iako je kraljica Elizabeta II uživala u hitu grupe ABBA, ona se nije našla na listi kraljičinih najdražih pesama koje je objavila povodom svog 90. rođendana. 

Iz njega se videlo da uživa u mjuziklima i klasicima poput Freda Astera.

Kada je Džordž bio beba, princ Vilijam ga je uspavljivao pesmama grupe Koldplej, najviše pesmom "Paradise" koju je puštao po celu noć. 

"Koldplej zapravo i nije njegov omiljeni bend, ali čim čuje tu pesmu, odmah se umiri", rekao je izvor blizak kraljevskoj porodici.

B 92
foto:internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni

10.04.2018 10:20

Vole muziku iz filma "Bal vampira" !!!

ODGOVORITE
Name

Banshee

10.04.2018 17:25

Odvratni Englezi. A još gluplji Srbi, koji su im sluzili na svoju štetu u oba svjetska rata. Bolje bi prošli i bilo bi nas više da smo išli sa Švabama. Ali Englezi....fuj