Na Trgu poručili: “Dosta ustaštva“!

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu danas je grupu crnokošuljaša dočekao kontramitinig na kojem su okupljeni nosili tranparent "Dosta je ustaštva".

Region 08.04.2018 | 15:38
Na Trgu poručili: “Dosta ustaštva“!
Okupljeni na kontraprotestu su vikanjem i sirenama ometali ekstremiste koji su uzvikivali "Hrvatska nije sekularna, pozdrav Trampu!". 

Među okupljenima na kontramitingu bili su i članovi foruma mladih SDP-a, navodi portal "Indeks". 

Četrdesetak desničara obučenih u crno marširali su centrom Zagreba noseći sliku američkog predsjednika Donalda Trampa i bijelu zastavu sa precrtanim simbolom EU. 

Njihovo okupljanje obezbjeđuje policija, koja je pratila desničare sa nekoliko automobila. 

Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone Hrvatske stranke, koja je organizator skupa, rekao je da će zabraniti Istanbulsku konvenciju, te istakao da ova stranka daje podršku Trampu. 

"Ovo nije sekularna država nego katolička", vikao je Keleminec pred okupljenim desničarima i okupljenima na kontramitingu. 

Jedan od organizatora marša je i "Klub Hrvatskih domoljubnih snaga". 

Nakon performansa na Trgu bana Jelačića, desničari su se uputili prema grobu Ante Starčevića u zagrebačkim Šestinama.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kuku nama sa nama

08.04.2018 14:27

Čuj policija obezbjeđivala skup...zar to policija nije trebala zabraniti,ako je po protokolu najavljeno sve šta će biti sadržaj skupa..Vidite li Srbi kako se bori za svoja prava..isto ovako se može i rješiti slučaj ubistva ovog momka iz Banjaluke ili nejasnoće oko 100-ina miliona nejasnih nestalih maraka..ili pak ono najvažnije podrška Danu Republike

ODGOVORITE