Prekršila: Megan mijenja protokol

Kaže se da su pravila tu kako bi se kršila, međutim ovakva „politika” nije rado prihvaćena u britanskoj kraljevskoj porodici. Ali, bez obzira na to, buduća žena princa Harija, razvedena glumica američkog porekla – Megan Markl, već je uspela da postavi svoje trendove, van svih ustaljenih modnih konvencija predviđenih za nosioce „plave krvi”.

Zabava 07.04.2018 | 20:44
Prekršila: Megan mijenja protokol
Možda vama neće izgledati toliko začudno, ali ovih 10 pravila koje je Megan prekršila, šokirali su javnost i okorele poštovaoce protokola.

Nošenje torbe u ruci

U novembru prošle godine, Megan je prkršila kraljevski protokol kada je u rukama nosila Strathbury torbu. Naime, torbe sa drškom nisu naročito prihvatljive, jer onemogućavaju da šake budu slobodne. To je zapravo veoma važan faktor, pošto članovi kraljevske porodice treba da imaju slobodne ruke kako bi mogli da se rukuju. Zbog toga su poželjnije tašne koje mogu da se drže ispod ruke, ili nose preko ramena. I, znajte da su članovi kraljevske porodici ti koji prvi pružaju ruku, nikako ne može biti obrnuto.



Neuredna kosa

Megan se često može videti sa blago rečeno ležernom frizurom, koja podrazumeva opuštene punđe i razabarušenu kosu. Ovo je još jedan modni prekršaj, s obzirom da se u kraljevskoj porodici generacijama kosa krije ispod šešira ili drži perfektno uredna, gde je svaka dlaka na svom mestu.



Gole noge

Kada je, zajedno sa princem Harijem, istupila da objavi veridbu, Megan na sebi nije imala duge najlon čarape. Pokazati gole noge javnosti, veliki je „no no!“ u očima kraljevske familije.Kraljica Elizabeta već se 91 godinu pojavljuje u čarapama, kao i Kejt Midlton, koja ih uvek nosi kada na sebi ima suknju ili haljinu.



Providna haljina

Mnogi su bili besni i zbunjeni kada se pojavila oficijalna fotografija koja je najavila venčanje Megan i Harija. Na njoj je Megan obučena u crnu haljinu dugih rukava, čiji je gornji deo potpuno proziran, sa detaljima u vidu zlatnog lišća. Ovakav nekonvencionalan pristup, mnoge je zbunio i neprijatno izneneadio, ali izgleda da Megan (za sada) igra po svojim pravilima.



Pocepane farmerke

Još jednom kada je Megan rasplamsala modnu debatu, jeste kada se na Ivictus igrama u Torontu, pojavila u pocepanim farmerkama, iskrzanim na dnu i sa prorezima na kolenima. Iako je ovo potpuno regularni trend među nama smrtnicima, u kraljevskoj porodici je tako nešto nedopustivo. Retko ćete zateći plemiće u džinsu, a posebno u formalnim prilikama. Uostalom, razmislite samo da li ste ikada videli Kejt Midlton u pocepanim farmerkama sa rupama..?



Dijamantski prsten

I dok jedni zavide dijamantskom vereničkom prstenu Megan Markl, drugi zapravo ni ne znaju da je ovim prekršila još jedno ultimativno pravilo. Sve ostale dame u kraljevskoj porodici, daleko više preferiraju drago kamenje od dijamanata. Na primer, Kejt Midlton nosi prsten lejdi Dajane sa safirom. Ovaj dragi kamen nosile su još Kraljica majka i princeza Ana, dok je princeza Margaret na svom prstu imala rubin.



Nošenje modnih brendova koji nisu britanski

Tradicija nalaže da se nose isključivo britanske modne marke i kreatori, poput Burberry-a i Alexander McQueen-a, što kada razmislite ima smisla. Ali ne i za Marklovu. Pored toga što jeameričkog porekla, dosta vremena provela je u Kanadi, gde je kao glumica radila na seriji Suits. Tako je jednom važnom prilikom nosila beli kaput kanadskog brenda Line the Label, kao i drap kaput marke Smythe in January.



Sjaj za usne

Kako tvrdi časopis Harper’s Bazaar, sjaj za usne je nešto što se zaobilazi u kraljevskoj porodici, jer osim što deluje pomalo vulgarno, prilikom razigranog vetra kosa se zbog njega može zalepiti na usne. Zato je svima bilo veliko iznenađenje kada se Megan pojavila ovako našminkana, i to na božićnom ručku kod kraljice.



Različite minđuše

Kombinovanje dve ili više različitih minđuša nekima je još uvek tabu, a kamoli kraljevskoj porodici. Te tako kada je Megan na jednom uhu imala tri zvezdice, a na drugom oblik slova V, svi su ostali šokirani i blago zbunjeni njenim izborom, a pre svega kombinacijom nakita.



Crno odelo

Ako dobro pogledate, videćete da su jarke boje veoma popularne u modi kraljevske porodice. Ali ne i kod Markl! Ona je u zvaničnoj poseti Velsu, nosila komplet crnu odevnu kombinaciju, kakvu bi drugi plemići ostavili samo za tužne događaje, poput sahrane.



Mnoge je ovakav izgled buduće Harijeve žene ražalostio, mada barem je u ruci držala zelenu torbu, što je ipak unelojednu boju u čitav stilski ansambl.

Izvor: Kurir/Stil.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ukinuti dzabalamu

08.04.2018 21:02

To je barem jednostavno, ali za Engleze nedostizno.

ODGOVORITE