AP: Vozač je imao mentalni problem

Vlasti ne veruju da iza udesa kombija u Minsteru, kojom prilikom su tri osobe poginule, stoje teroristički motivi, navodi "Zidojče cajtung".

Svijet 07.04.2018 | 20:04
AP: Vozač je imao mentalni problem
Sve je više indicija da napad u njemačkom Münsteru nema veze s terorizmom, piše Süddeutsche Zeitung. Naime, napadač je Nijemac, ime mu je Jens R., rođen je 1969. godine i nema nikakvih dokaza da je povezan s bilo kojom terorističkom grupom..

AP javlja da se veruje da je vozač kombija bio sredovečni Nemac sa mentalnim problemima. Agencija dodaje da je u toku pretres stana vozača kombija u potrazi za eksplozivnim napravama. 

Lokalni Rheinische Post piše da je Nijemac i prije napada pokazivao suicidalne namjere.

Nemački zvaničnici još uvek ne znaju šta bi mogao da bude motiv napada, u kojem su tri osobe poginule, a 20 povređeno.

Očevici tvrde da je više počinilaca pobeglo iz kombija sa lica mesta, a te navode proverava policija. Prema rečima portparola policije Andreasa Bodea, šest od 20 povređenih nalazi se u kritičnom stanju.



Kako prenosi AP, napadač je nakon sudara izvršio samoubistvo. Bode je rekao da je još rano govoriti o mogućim motivima vozača.

Policija je putem Tvitera stanovnicima Minstera poručila da izbegavaju deo grada gde se incident dogodio.

Bode je precizirao da je vozač uleteo kombijem u ljude koji su, po prolećnom danu, sedeli ispred paba "Kipenkerl" u istorijskom centru grada.

Policija je, takođe, saopštila da je u kombiju pronađen "sumnjiv predmet" koji se proverava da bi se utvrdilo da li je opasan.

Snimci nemačke televizije prikazali su kordon u uskoj ulici, kao i desetine vozila hitne pomoći koja čekaju u blizini, a helikopteri su nadletali taj deo grada.

Bezbednosni izvori ranije su saopštili da su okolnosti incidenta takve da se ne može isključiti mogućnost da se radi o napadu, prenosi Rojters.

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nato

07.04.2018 18:42

Hahahaha imo mentalni problema

ODGOVORITE
Name

Re

07.04.2018 19:58

Nemoze bit Svabo terorista hahah a jos mentalno peremecen a dajte pa imal terorista a da nema poremecaj

Name

Re

07.04.2018 20:46

Ma da, svi poremeceni samo musliman ne moze biti poremecen.. pa cim ubija nevine ljude norlmano da je poremecen ma koje vjere bio.. ali eto valjda je gore kad tamo neki Mehmed gazi nego Jens..

Name

popara

07.04.2018 18:44

Znaci terorizam moze izvesti samo pametan,ne mentalno bolestan.Zar sam cin ubijanja ljudi nije bolest?

ODGOVORITE
Name

Па

07.04.2018 20:45

Нормално да је имао менталних проблема, да није тако зар би починио овакав стравичан злочин. Или ви можда мислите да би овакав злочин могао да почини и нормалан човек. Боже свашта

ODGOVORITE