Ime djevojčice spaja dva naroda

Šef poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus i njegova supruga srpskog porijekla Tajana dobili su ćerku.

Zabava 07.04.2018 | 11:31
Ime djevojčice spaja dva naroda
Gudenus, koji se vjenčao u Banjaluci u prisustvu predsjednika RS Milorada Dodika, kojem je poručio “pozdravlja te zet RS”, prenio je da je je postao otac djevojčice. Njegova supruga Tajana je iz Banjaluke.

Njegova supruga Tajana porodila se u četvrtak u Beču.

– Moja ćerka će se zvati Anastasia Mari Luize. Ime Mari Luize je dobila po mojoj majci, a Anastasia je staro hrišćansko ime, koje znači vaskrsenje, i spaja kako Srbe, tako i Austrijance –  objasnio je Gudenus Tanjugu.

Gudenus je potpredsjednik vladajuće FPO, a ranije je bio i zamjenik gradonačelnika Beča.

On je poznat kao austrijski političar koji njeguje odlične veze sa Srbima, a tako i Srbijom i RS, odakle mu je supruga porijeklom.

Gudenus je, na ovogodišnjem Danu RS odlikovan od strane predsjednika Srpske, koji je njemu, kao i lideru FPO Hajnc-Kristijanu Štraheu, koji je postao vicekancelar, uručio najviši orden RS.

Taj orden, ali i brojne izjave u korist RS, prije svega da srpski narod u BiH treba da dobije pravo na samoopredjeljenje, izazvali su buru u austrijskoj javnosti, pa tako i osudu opozicionih partija, među kojima i Socijaldemokratske partije (SPO), koja se godinama prikazivala kao navodni prijatelj srpskog naroda.

Međutim i pored “žestoke paljbe” po njima Gudenus i Štrahe ostali su pri svojim stavovima i nastavljaju da podržavaju srpski narod.

(Tanjug)
 
 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

anastasija

07.04.2018 09:41

Puno srece i zdravlj majci i prinovi zelimo od srca sada cero uzmi zeta pod svoju kontrolu maloga prevaspitaj ono pod srbski znas da zet mora dase prevaspita.

ODGOVORITE
Name

Ult

07.04.2018 09:56

Tesko srbima ako ih ovaj rasist spaja.

ODGOVORITE
Name

Muu

07.04.2018 09:56

U Austriji zene vladaju.Muskarci su metle i to one brezove.

ODGOVORITE
Name

Joja

07.04.2018 09:56

Bila jednom jedna carevina, koja se zvala Republika Srpska.....

ODGOVORITE