Rusija i Kina istinski partneri

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov ugostio je kineskog kolegu,, Vang Jia i istakao da je saradnja Moskve i Pekinga ključni faktor stabilnosti u svijetu.

Svijet 05.04.2018 | 14:45
Rusija i Kina istinski partneri
Lavrov je danas rekao da odnosi između Rusije i Kine imaju "istinski strateški karakter" i dodao da oni služe kao primjer "dobro izbalansiranom i odgovornom pristupu međunarodnim pitanjima", prenosi AP.    

Kineski ministar spoljnih poslova je istakao da zajednički napori Moskve i Pekinga pomažu da se osigura strateška bezbjednost.

Kako agencija navodi, Rusija i Kina su osmislili kovanicu koju opisuju kao "strateško partnerstvo", čime izražavaju zajedničko protivljenje "unipolarnom" svijetu, terminu koji koriste da opišu globalnu dominaciju SAD.

Kineski ministar odbrane koji je takođe ove nedjelje posjetio Moskvu, rekao je da je njegova posjeta znak Americi o sve bližim vojnim vezama između Rusije i Kine, navodi američka agencija.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Muu

05.04.2018 13:13

Gadilo bi mi se ziviti u ovim dvi drzave.Obicni mali covjek nema istinske slobode.

ODGOVORITE
Name

Re Muu

05.04.2018 14:56

Nema života za covjeka bez Danske Norveske Njemacke Svice Amerike Kanade Franchske Austrine a ovo Kina Rusija Turska samo mislis da zivis ustvari se patis

Name

Joj

05.04.2018 15:44

Interesantno kako uvijek znamo gdje je bolje iako vjetovatno nigdje od nabrojanih zemalja nismo bili niti se informisali nesto vise makar preko onih koji su vec tamo ali ne od domicilnog stanovnika nego od stranca.Isto tako pitam vas sta ste u svojoj zemlji poduzeli da se stanje mjenja.Jeli mislite da su Danci i ini to blagostanje, po vasem, dobili na pladnju.Mislite da oni vole kad im se na grbacu nakace balkanski padobranci.E moji balkanci stavite prst na celo i ne kritikujte sve i svakog u svojoj zemlji jer u toj masi loseg su i djela vasih roditelja pa prvo njih preispitajte zasto su dozvolila da vama bude lose a onda mjenjajte sebe jer nigdje nije lijepo kao u zemlji iz koje si ponikao.To vam je isto kao kad prenesrte neku biljku iz Australije i posadite je na Balkanu.Hoceli se primiti?