“Molim te, ošamari me!“

NIJE PRVOAPRILSKA ŠALA: KAD PREDSEDNIK ODBORA ZA INFORMISANJE I KULTURU SKUPŠTINE SRBIJE ZAVALI ŠAMARČINU GLAVNOM I ODGOVORNOM UREDNIKU NOVINA I NAPRAVI DIPLOMATSKI SKANDAL KOJI BACI SENKU NA POSETU PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE MILORADA DODIDKA ZRENJANINU.

Zabava 04.04.2018 | 23:25
“Molim te, ošamari me!“
Piše: Igor Aleksić

Dalibor Bubnjević, glavni i odgovorni urednik najtiražnijeg lokalnog štampanog medija u Srbiji, lista "Zrenjanin", poslednjeg dana marta je "popio" šamarčinu od predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića, tvrdi Dalibor, svedoci, a prenosi i Udruženje novinara Srbije.

Udruženje novinara Vojvodine (UNV) iz Zrenjanina, prema službenoj dužnosti, već je podnelo prijavu republičkom tužiocu i okružnom tužiocu u Novom Sadu, jer mu je to obaveza  po Sporazumu o zaštiti novinara potpisanom 2016. s glavnim Republičkim tužiocem Zagorkom Dolovac.

UNV nije pristao da zatraži smenu gospodina Krlića dok se institucionalno ne potvrdi i utvrdi šta je cela istina, kako je momentalno agitovalo Udruženje novinara Srbije.

Oko Dalibora, u najboljoj gradskoj "kafani", sedele su urednice raznih medija, dok su dobronamerno izveštavali o poseti predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji na svu sreću nije pio šamare već vojvođanska nektar pića, u najboljem hotelu u gradu, koji je poznat po luksuzu i tradicionalnom iću i piću.

OFICIJELNI DEO U GRADSKOJ KUĆI: JANJIĆ I DODIK SU BILI PRISTOJNI OD POČETKA DO KRAJA

Ruku na srce, Vojvođani su poznati po gostoljubivosti.

Na tom, može se reći, visokom međunarodnom skupu, ojačanom specijalnim vezama, Krlić je uveličao događaj tako što je Daliboru prišao za sto, vređao ga, psovao ga, pošao za njim u toalet  i tamo ga navodno naposletku ošamario.

Bum! Kultura!

Tras! Informisanje!

Cangr! Da ti srpski kažem!

Krrrr! Ja sam vlast!

MIRKO KRLIĆ: TEŠKA RUKA, TEŠKE REČI

Krlić demantuje da je ošamario Dalibora, ali pretnje sa šamarima, ili bez šamara, od strane predsednika Odbora za informisanje i kulturu Skupštine Srbije, u blizini visoke delegacije,,  su nedozvoljene u civilizovanoj zemlji, makar i u karikaturi.

U Slovačkoj bi ovo bio možda razlog za  raspuštanje parlamenta. Tamo ubiju novinara, padne ministar policije, a u Srbiji po 20 godina se ubistva novinara toliko temeljno rešavaju da se eventualno rasvetlavanje očekuje u sledećem milenijumu. Pravda je spora, ali dostižna.

Dalibor može da se češlja nalevo ili nadesno. Da bude (ne)simpatičan. Iskren ili neiskren. Da piše briljantne ili bljutave uvodnike. Da bude prodržavni ili prokapitalistički lobista. Može da bude šta mu srce želi, sve dok radi u sladu sa zakonom. Da radi i prijateljima iza leđa, ako neko da bolju ponudu. Njegova stvar.

No, niko ne sme da ga šamara i da ugrožava njegovu slobodu govora i bezbednost.

DALIBOR BUBNJEVIĆ: MNOGO VOLI DA PIŠE PODSMEŠLJIVE KOLUMNE, MAKAR I NAGRABUSIO

U svojoj dugoj karijeri nisam čuo da je predstavnik Odbora za informisanje Skupštine bilo koje zemlje izdevetao glavnog urednika nekog medija. Nasred kafane, tj nasred WC-a kafane,  u blizini visoke zvanice kao što je u Zrenjaninu omiljeni Milorad Dodik.

Bez zezanja, Dodu Zrenjaninci baš vole.

I obradovali su se što je došao jer naprosto vole Republiku Srpsku, što je i prirodno.

I ZA OVAJ BELAJ NISU KRIVI NI ODLIČNI DOMAĆIN ČEDOMIR JANJIĆ A NI GOST PREDSEDNIK RS MILORAD DODIK.

Krivi su dvorjani.

Razlog za sukob i eksploziju razmene političkih mišljenja batinama,  je navodno to što  Dalibor često pominje da fabrika vode u Zrenjaninu nije završena u rokovima, godinama. 

Iz česme decenijama teče nešto što liči i ima ukus i boju ustajale mokraće, začinjene pesticidima. Pobogu, okolo su njive.

Inače, voda je u Zrenjaninu zabranjena neke 2004. za upotrebu za piće, posle moje emisije na TV NS "Tihi otrov iz česme", koja je dokumentovano dokazala da je zrenjaninska česmuša potencijalno kancerogena, što je s pravom uznemirilo širu javnost.

Besni pokrajinski inspektor se tek tada probudio iz kome i napisao da tu vodu ne smeju da piju ni životinje. Trajno.

No, siromašni je i dalje piju, i kuvaju na njoj, iako je to tehnička voda.

Čekajući Godoa s česmom zdrave vode...

Od 2004. čekamo fabriku vode za ljude, koja je napokon trebalo da bude otvorena pre neke dve godine.

Molim se Svevišnjem da mi neće polomiti kosti, jer me jesu napadali na razne načine kojekakvi ugursuzi godinama unazad.

Pobogu, voda nije bila potencijalno kancerogena dok nisam lanuo na javnom servisu da je opasna po život. I dobio po ušima, naravno.

Nadam se da i da gospodinu Dodiku i delegaciji nisu dali da popiju ni čašu te vode iz česme. Ipak, bi se to moglo smatrati pokušajem trovanja, što je krivično delo. No.... Na svu sreću, za specijalne zvanice, imamo dovoljno flaširane vode.

Zato, podržavao ili ne podržavao Dalibora Bubnjevića, bio mi simpatičan ili nesimpatičan, šamar koji mu je nesposredno pre dana šale udario Mirko Krlić, udario je i meni, jer šamar kolegi je šamar i meni.

Nije nimalo smešno. Možda je samo crnohumorno.

Iskreno, zna se da su razlozi za krljažu dugoročna međusobna netrpeljivost... Tako kaže čaršija, a gde ima čaršije, ima i dima.

No, šamarčine su prema sudu veće poniženje nego udar pesnicom. Sećam li se dobro krivičnog zakona?

Kulturno i na nivou, a i informativno. Nema šta!

Krlić u svoju odbranu kaže da je nasrnuo na Bubnjevića jer mu piše o ćerki. No, to se raspravlja van kafane, i u treznom stanju, ako je uopšte istina.

Da je pravde, predsednik Aleksandar Vučić bi sutra Mirka Krlića pozvao da da ostavku i da izađe iz politike, ako se navodi da je ošamario Dalibora Bubjevića pokažu kao  tačni. Naravno da se to neće desiti, lupetam gluposti iz obesti, kao i svaki sredovečni novinar koji je izgubio svaki kompas.

No, ako se dokaže da je Dalibor lagao da ga je Krlić ošamario, opet bi Dalibor morao da dobije otkaz u matičnom listu.

Premda, više verujem u verziju da je Dalibira zviznuo Krlić, pošto je Dalibor samo ponekad verbalno nasilan.

Svašta može da se desi!

Samo da na kraju specijalni svedoci ne izjave u zapisnik Tužilaštva da se Hotelom Vojvodine orilo: "Molim Te, ošamari me! Ja to volim! Ošamari me, Mirko!  I to jako! Jače!".

Možda tužilaštvo na kraju zaključi i da niko nije kriv... "ava, ava, ava... niko nije krava!" I to se dešava. A i poslanički imunitet nije limunada.

Izvinjavamo se gospodinu Miloradu Dodiku jer je njegov svečani doček u Zrenjaninu na kraju zaličio na prosečnu sednicu Parlamenta Republike Srpske. Izvinjavamo se jer je njegov dolazak osenčen tuđom budalaštinom. Dešava se. Da sam gradonačelnik Opštine Zrenjanin, obojici bih preporučio da se jedan drugom javno izvine. Mislim na Krlića i Bubnjevića.

Pristojnost i dobronamernost su stvari koje popravljaju mnoge ružne događaje.

I šta na kraju reći, gospodine Dodiče? Izvinite nas, mnogo nas izvinite...

Srbija je dinamična zemlja. U svakom progresu omakne se i pokoja kolateralna šteta.

Izvor: Buka

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

hahahaha

04.04.2018 22:05

To je u čast predsjednika Dodika!Kakav gost,takvo i ponašanje! hahahaha

ODGOVORITE
Name

CIRKUS

05.04.2018 00:27

Gde god Dodik, tu i cirkus. Aman, kad i ne napravi p....iju ima ko će umesto njega. Nadam se da je prošnja Srbijom bila berićetna. A vi novinari se sami tabate, sami ćete sebe potamaniti. Ne trebaju vam drugi neprijatelji do vas samih.

ODGOVORITE
Name

NIVO

05.04.2018 07:14

REČ JE SAMO O OPŠTEM CIVILIZACIJSKOM NIVOU.

ODGOVORITE
Name

REALNO

05.04.2018 16:26

Ovde Dodikove krivice sada nema, ako neko je u delegaciji domaćina, i ne zna da se kontroliše, onda zna se kome se valja obratiti.

ODGOVORITE
Name

21. vek

05.04.2018 17:31

Funkcioneri i šljage kao metod komunikacije...

ODGOVORITE
Name

Tuturututu

06.04.2018 13:52

Prije su novinari bili gospoda...

ODGOVORITE