Turska povlači priznanje Kosova

Ankara i Vašington u ratu zbog Kosova!

 

Svijet 02.04.2018 | 07:50
Turska povlači priznanje Kosova
Nakon što je Priština izručila šestoricu turskih državljana koje Ankara traži zbog terorizma (navodi se da su deo mreže Fetulaha Gulena), Ramuš Haradinaj je ekspresno smenio ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne službe, ogradivši se od pomenute akcije, što je učinio i Hašim Tači, ali onda je zagrmeo Erdogan.

Pitam premijera Kosova - po čijoj naredbi si učinio takav korak? Otkad ste počeli da štitite one koji su pokušali puč protiv Republike Turske? - rekao je Erdogan, naglašavajući snažnu podršku koju je Turska pružila Kosovu tokom borbe za nezavisnost od Srbije i onda dodao da očekuje da kosovski narod neće podržati taj potez, rekavši da se „politika ne može ostvariti putem daljinskog upravljača“.

Kako smatra profesor Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost, Redžep Tajip Erdogan u sukobu sa Amerikom može ići toliko daleko da čak postoji mogućnost da razmotri i povlačenje priznanja Kosova.

- Očigledno da se nastavlja sukob Turske i Amerike. Ankara ima razgranatu mrežu na Kosovu, a bila je među prvim zemljama koje su ih priznale. Turska diplomatija nije bez saveznika, što ćemo videti već na narednoj skupštini Interpola kada se bude glasalo o prijemu Kosova, tako da čisto sumnjam da ce sada proći. Erdogan će možda čak i razmotriti povlačenje priznanja Kosova. S druge strane, jasno je kao dan da je Kosovo američka tvorevina i da će ukoliko Priština bude morala da bira između Turske i SAD, izabrati SAD - navodi Trifunovic i dodaje:

- Sigurno ćemo u narednom periodu videti sukob titana, s jedne strane Rusiju i Tursku, s druge SAD i njene saveznice, a epicentar sukoba je južni koridor američkog gasovoda. Iz te priče je Turska bila izbačena, pa je upala na sever Sirije, gde je trebalo da prođe gasovod. Sada, ako tako moćna država kao Turska povuče priznanje Kosova, to bi nama i te kako koristilo.

Tačijev sin u školi kod Gulena

Sin kosovskog predsednika Hašima Tačija, zajedno sa drugom decom iz porodica kosovskih političara i privrednika, pohađa jednu od škola muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, koga Ankara optužuje da stoji iza neuspelog prošlogodišnjeg pokušaja puča u Turskoj, pisali su lokalni mediji još prošle godine

(Alo)

Komentari / 37

Ostavite komentar
Name

SANJAJ TE

02.04.2018 06:19

AKO JE KOSOVO AMERICKA TVOREVINA CIJA JE ONDA TVOREVINA RS,TO BI MI TI TIFUNOVICU MAGO ODGOVORITI "JER TI SVE ZNAS"

ODGOVORITE
Name

re

02.04.2018 06:32

Srbima treba drzava, a albance valjda treba protjerati jer nisu kuuuul, i dosli su na ove prostore dok je dragi Bog jos sklapo zemlju.

Name

Re

02.04.2018 06:52

Zna se čija je tvorevina tvoja pederacija,Republika Srpska je Pravoslavna Srpska tvorevina.

Name

Мрачајски прото

02.04.2018 06:54

Лоше снове ти сањаш. Док се не пробудиш нема асне теби било шта зборити.

Name

Crni

02.04.2018 07:21

Косово је дио територије Републике Србије. А Република Српска је ентитет у БиХ који ће убрзо постати дио територије Републике Србије !!!

Name

Re Crni

02.04.2018 20:36

Lijepo je sanjati nedosanjani san. Vidim da ti nesto fali uzmi jedan apaurin lakse ces zaspat, pa neces svasta sanjat.

Name

Tacno

02.04.2018 20:37

Republika Srpska je proizvod srpskog naroda u BiH. Na nasu srecu Klintonu se zurilo da se zavrsi rat u BiH zbog izbora na koje je isao, pa je zbog zurbe pristao da se dogovori sa nama samo da zaustavi rat koji mu je rusio rejting. Da izbori nisu bili upitni i da ga protivnici nisu pritiskali kako nije rijesio rat u BiH, vjerovatno bi se za godinu - dvije rat zavrsio kao u Hrvatskoj. Tako da je Republika Srpska nasa tvorevina ali ne bi bilo moguce da opastane da nije postignut dogovor sa Amerikom. To sto vi "bosnjaci" ne shvatate da je "vasu" bosnu Klinton zamijenio za manji pritisak u kampanji, to je vasa glupost. Vi ga i danas dizete u nebesa a on vas prodao i ne samo da niste dobili citavu BiH nego niste dobili samostalno ni ono sto ste u ratu kontrolisali. Otrijeznite se malo.

Name

Re Tacno

02.04.2018 20:51

Evo jos jednog na apaurinu, nelupetaj svasta da Klinton nije zaustavio rat bila bi jos veca traktorijada nego u hrvatskoj.

Name

Re

03.04.2018 04:46

Isto Americka,sta ima tu nejasno !

Name

@re

03.04.2018 05:20

Pogledaj ko ti je tata?

Name

Re re

03.04.2018 10:32

Blago tebi sa tim tvojim islamskim mozgom,a do juče si se Krstio.

Name

jebo

05.04.2018 02:43

Ti ,klinton i oca i..........nemoj srati ,da vam nije bilo zapada ,osli vi u picku matreinu i vi hrvatska ,poceli ste ,nesretni rat ,govna .....pa poceli kukati i lobirati ,nije vam valjala Jugoslavija ,pa vam Srbi krivi ,molite se Bogu ,Vatikanu i Zapadu ...samo ,nema vise ,mozete srati ....i to ......j...i..

Name

Deny Rozenfeld HIP HOP jez

02.04.2018 06:29

Sta je babi milo. to joj se i snilo.Ekspertize srpskih analiticara granici sa naucnom fantastikom.Niko vise nece motiku u sake, sve strucnjaci, i to za vanjsku politiku.

ODGOVORITE
Name

Maverick

03.04.2018 11:01

Nevjerovatno kako se Srbi lako pale na glupe,neozbiljne i povrsne izjave. Pa nije Turska veka bezvezna drzava tipa Vanuatu i Komori da priznaje i povlaci priznanja i slicne odluke, na dnevnoj bazi.

Name

HAHAHAAAAHAHAA

02.04.2018 06:44

Koje insinuacije i gluposti, pa nije Turska "banana" država, nikakvog povlačenja priznanja neće biti.

ODGOVORITE
Name

Srebrenica

02.04.2018 07:57

Potpuno si u pravu.

Name

Nece niko povuc priznnje

02.04.2018 23:04

Lepo je Lazanjski rekao:„Mogli smo uci na Kosovo sa vojskom 2001 ali nismo zbog nedozvoljavanja politickog vrha i da je dopusteno Kosovo bi sad bilo Srbija ",mislim i sad je Kosovo Srbija .Srbija lako moze uci na Kosovo i pokoriti samo sto nece zbog„mira i stabilnosti" u regionu,jeste da mira i stabilnosti nema ali Vucic nek odlucuje sta ce po pitanju Kosova.

Name

Darko kaže

02.04.2018 06:52

Pa čoveku pogledajte profil do juče je hvalio SAD i pljuvao ,,RUSOFILE,,na sva usta i putina a hvalio Trampa pričajuć kako će nam vratit KOSOVO.Facebook profil mu je pun antiruskih stavova a sve u korist NABUKO-SAD toka a protiv naftovoda kroz Srbiju.Davno ono što on priča sam prestao da pratim i Srpski narod i jeste u ovom položaju zato što su mu ovakvi doktori na fakultetu bezbednosti.Sve sami obaveštajci a u stvari profesorčići koji makli dupe iza katedre nisu.Gde bi profesore da nas upozoriš na Sjeveru Kosova šta se dešava ipak si ti amerikancima najbliži.To je profesor koji je u timu SAD koji je tužio Saudisku Arabiju jer su 11 njenih građana učestvovali u terorističkom činu 11.septembra a onda SAD suspenduje zbog KATAR slučaja jer su S.Arabija ucenjene da podignu sankcije istoj.Da ne pročitah ko je izvor možda bi u vijest i sumnjao ovako znam da je ćorak jer dolazi iz nikakvog izvora.

ODGOVORITE
Name

sanjajte poturice

02.04.2018 06:55

Republika srbskaje tvorevina srbskog naroda koise branijo od ustasa i njihovih vekovnih sluga [poturica koise zvase muslimani] ali i medju njima ima ali malo postenih ljudi onisu menjali veru kakoje njima trebalo tito im dade 72 naciju musliman kad ciganima rom 92 hoce bosnjacistalice biti22to treba pitati kadu i muniru oneim sa resulemom kroje novu naciju jer one dobro znaju lagat i mesat pace one izmesat naciju mozda i potur camil d

ODGOVORITE
Name

Re

02.04.2018 07:15

Moli Boga da se ne zarati...

Name

Joja

02.04.2018 07:23

Mars u rupu.

Name

Maverick

02.04.2018 07:23

Auuuu. Kako si ti nepismen.

Name

djuro sto je guro

02.04.2018 07:38

SrBska...pametnom dosta...ajvana je mnogo u srBskom narodu, fuj...zbog takvih i jesmo gdje nam je mjesto..na cmaru Evrope

Name

Srebrenica

02.04.2018 07:56

Ti si neki VELIKI KRETEN.

Name

Poslednji kineski car

02.04.2018 08:04

@Re: Nije potrebno nikoga da vrijeđaš, možeš svoje mišljenje iznijeti i bez toga. Republika Srpska nije samo naša tvorevina kako kažeš, nego je nastala u Dejtonu kao kompromis velikih sila kako da riješe problem. Može se slobodno reći i da je tvorevina SAD-a, sviđalo se to nekom ili ne, jer je to ipak najveća svjetska sila, a 1995.godine pogotovo, i da nisu oni dali zeleno svjetlo za Dejtonski sporazum siguran sam da je danas ne bi ni imali. Međutim, ovo što naše rukovodstvo radi u poslednje vrijeme sa tezom "RS država, odcjepljenje i dr." je u totalnoj suprotnosti sa tim istim Dejtonskim sporazumom, koji, kakav takav je daje nam tu istu Republiku Srpsku. Takva politika je pogubna za nas, A kada je u pitanju Turska-Kosovo, ne vjerujem da će Turska povući priznanje Kosova, kako zbog ugleda a tako i zbog nastavka svoje politike, prije da će raditi na tome da na Kosovu postavi "svoje ljude-rukovodstvo" i to će se vjerovatno u narednom periodu i dešavati, pogotovo jer je srpska lista uskratila podršku Vladi Kosova i ona više nema većinu. S tim u vezi, možda su i događaji u K.Mitrovici "u skadu" sa ovim, sa nekom širom međunarodnom politikom koja ima za cilj da skloni Haradinaja i Tačija. Vidjeće se vrlo brzo.

Name

rio bravo

02.04.2018 08:10

bbuuhhahahaaahahaaaaa Blago tebi kada si tako pismen.

Name

re.sanjajte

02.04.2018 17:09

Ti bi trebao od svog „Ucitelja“ traziti pare nazad koje si dao da te pusti iz prvog osnovne. Nepismeni stvore i jos imas neke komentare

Name

Srbin Bosanac

02.04.2018 19:29

Razmišljao sam da li uopšte komentarisati nepismenog gospodina. Ako ćemo pošteno, Kosovo je dio Srbije i to će i ostati. Vrijeme će uskoro pokazati. Bošnjaci koji misle drugačije, ne misle dobro BiH, a ne Srbima. Ja nemam ništa protiv da sve tri naroda žive u BiH bez entiteta i kantona i da se bavimo pametnim stvarima, a ne prepucavanjem i podjelama.

Name

za kineski car

03.04.2018 09:10

Kad procitam neke komentare nasih Srba,bude me stid sto pripadam tom narodu radi primitivizma , nepismenosti,mrznje i svasta jos toga.Posto spadas u normalne Srbe,imas li ti ponekad takav osjecaj?

Name

Mirko Nemirko

02.04.2018 10:02

Kosovo i Republika Srpska vjestacke teritorije koje su amerikanci stvorili. Odmah in treba ukinuti. Kosovo ponovo Srbiji prikljuciti a Srpsku ukinuti. I sve natjerati na posao. Da ste vi dole umorni od posla nebi vi o vjeri, politici i ratu lupetali. Sad svi mars na posao...

ODGOVORITE
Name

Stranac

02.04.2018 17:33

Nikad bolji komentar nisam procitao na ovoj stranici svaka cast,da smo mi gladni I zedni I da smo poceli jutros raditi od 05:00 pa do 20:00 sati nebi nama ni vlastita zena na um pala a kamoli politika I sta I ko kome gace kroji al et znas nemamo sta drugo da radimo pa svoje frustacije lijecimo time sto mjerimo ko je veci Musliman Bosanac,Rus,Turcin I ostala sranja.

Name

Mektic Milorad

02.04.2018 12:18

Haradinaj veliki. mali erdoan.

ODGOVORITE
Name

Neko tamo

02.04.2018 19:35

Da vas ne imenujem jer vi to znate i sami kakve gluposti mozete da izmislite. Trump ce ovo, Trump ce ono a sada Turska pa vi ste bolestan narod.

ODGOVORITE
Name

moje misljenje

03.04.2018 14:59

Ovo je samo dase narod malo zabavi u bosni i hercegovini koga briga za nas ovde ba

Name

Марко

02.04.2018 23:04

Шта ови лојави оволико пјене због Републике Српске?

ODGOVORITE
Name

Re Marko

03.04.2018 17:29

Misliš na bracu ravnogorce i srbsku čast? Ja kad vidim ko je sve srbin dodze mi da zapalim krsni list od muke

Name

Marko

03.04.2018 08:01

Kakav glup naalov teksta,niti turska pivlaci,niti razmislja...

ODGOVORITE