Kim u provodu: Dobar je K-pop!

Lider Severne Koreje Kim Džong Un prisustvovao u Pjongjangu performansu južnokorejske umetničke grupe i nastupu zvezda lokalne K-pop (kej-pop) muzike, obavili su tamošnji mediji.

Svijet 01.04.2018 | 20:56
Kim u provodu: Dobar je K-pop!
Nastupu južnokorejskih umetnika prisustvovao je Kim sa suprugom Ri Sol Ju, a potom se sa njima rukovao i napravljena je i zajednička fotografija.

Grupa od 120 muzičara, uključujući popularni ženski bend Red velvet, stigla je juče čarter letom iz Seula u Pjongjang.

Sastanak lidera Severne Koreje Kim Džong Una i predsednika Južne Koreje Mun Džae Ina biće održan 27. aprila u demilitarizovanoj zoni izmedju dve zemlje.


 
Posle sastanka s predsednikom Južne Koreje, Kim do kraja maja treba da se sastane i s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Ti sastanci dolaze posle iznenadne posete lidera Severne Koreje Kini. Kim je boravio u poseti Kini od nedelje do srede i to je prva njegova poseta inostranstvu od dolaska na vlast 2011. godine.

Kej-pop je muzički žanr koji obuhvata mnoge stilove južno-korejske muzike, uključujući razne pravce dens muzike, elektropop, hip hop i savremeni ritam i bluz, objašnjava Wikipedia.



Prema čuvenom američkom muzičkom časopisu "Roling stoun", kej-pop je mešavina moderne zapadne muzike i visoko-energetskog japanskog popa, koja slušaoce zadobija zaraznim frazama, često na engleskom jeziku. Kej-pop ide na put spajanju stilova, obuhvata i pevanje, repovanje i stavlja poseban naglasak na šou i snažne vizuelne efekte.

Najpoznatija pesma ovog žanra je Gangam stajl (Gangnam Style) repera Saja, koja ima i svoju parodiju.

(BBC)

Komentari / 0

Ostavite komentar