15 poginulih u Palestini

Protest Palestinaca pod nazivom "Veliki marš za povratak" na granici između Pojasa Gaze i Izraela se u toku dana pretvorio u krvavi sukob sa izraelskom vojskom. Broj stradalih Palestinaca se povećao na 15, a ranjenih na 1 400, rekao je portparol Ministarstva zdravlja u Gazi, Ashraf al-Qidra.

Svijet 30.03.2018 | 20:38
15 poginulih u Palestini
Nešto ranije je komandant izraelske vojske, Gadi Eisenkot rekao da će u slučaju napada na izraelsku infrastrukturu, vojnicima dati dozvolu za upotrebu oružja.

U međuvremenu je Moskva pozvala Palestince i Izraelce da pokažu suzdržanost.

"Ruska strana izrazila je duboku zabrinutost nakon informacija o rastućem broju žrtava u Pojasu Gaze usljed mjera izraelske vojske da suzbije palestinske proteste koji su počeli 30. marta u okviru kampanje "Veliki marš povratka", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.



Saopštenje je uslijedilo nakon sastanka zamjenika ruskog ministra vanjskih poslova, Mihaila Bogdanova i višeg pripadnika Hamasa Muse Muhameda Abu Marzuka.

Dvije strane razmijenile su mišljenja o izraelsko-palestinskom sukobu, ističući važnost postizanja unutarpalestinskog mira što je prije moguće.

"Obnova istinskog palestinskog jedinstva treba da ima pozitivan uticaj na socioekonomsku i humanitarnu situaciju u Pojasu Gaze", navodi se u saopštenju uz osvrt na sukobe dvije rivalske palestinske grupe - Fatah i Hamas.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

izraelac

30.03.2018 21:53

Palestinci nemaju prave politicare ni pregovarace... ovako okupe bagru i bacaju kamanje. polupismen je ovo svijet. tako divnih palestinaca dobrih ljudi zivi u izraelu gradu tri religije.. ovo palestinci su obicni budalasi zeljni krvi , nema tu grama mozga po osobi...

ODGOVORITE
Name

Re Izraelac

01.04.2018 10:07

Licemeran si. Onoga ko ubija nazivas dobricom a onaj ko protestuje nasilju nazivas gamadima. Pitam se sta li si ti i nemogu naci pravu rec a da te ne uvredim. E sada razmisli malo o Metohiji kako bih postavio stvari dole po tebi ispadosmo mi gamad