Eksplodirala bomba u vozilu

Eksplodirala bomba u vozilu u Podgorici, a jedan čovjek je poginuo. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", bomba u vozilu je eksplodirala dok je auto bilo u pokretu

Region 29.03.2018 | 22:50
Eksplodirala bomba u vozilu
Eksplozivna naprava eksplodirala je u garaži na Rimskom trgu u Podgorici večeras oko 19 sati.

"Vijestima" je iz policije nezvanično rečeno da je blindirano vozilo bmw, minut nakon što je ušlo u garažu, eksplodiralo. 



Prema nezvaničnim sazanjima "Vijesti", vozač tog automobila je poginuo i on se u ovom trenutku još nalazi u vozilu.

 Iz policije je rečeno da je to vozilo koristio Dražen Čađenović, ali još nije potvrđeno da je on i večeras bio u tom vozilu i da je smrtno stradao.

Iz policije su nezvanično rekli da je on pripadnik barske kriminalne grupe i da mu je policija to vozilo nedavno bila oduzela zbog provjera.

Iz policije kažu i da sada sa sigurnošću ne mogu reći da li je bomba eksplodirala u vozilu, ili je bila zakačena ispod vozila.

Postoji mogućnost, kazao je jedan od  sagovornika "Vijesti"  iz policije, da je bomba prevožena u vozilu i da je slučajno aktivirana. 

Niko od građana nije povrijeđen niti je na nekom drugom vozilu u garaži pričinjena šteta, kazali su nezvanično iz policije "Vijestima"

"Vijestima" su se javili uznemireni građani koji navode da je detononacija bila izuzetno jaka. 



Na licu mjesta je kompletan sastav podgoričke policije i tri vatrogasna vozila. Istragom rukovodi dežurna viša državna tužiteljka Suzana Milić. 

Osigurano mjesto eksplozije

"Policijski službenici intenzivno rade na rasvjetljavanju eksplozije u garaži hotela „Premijer“ u Podgorici. Jedna osoba je smrtno stradala. Ta osoba se nalazila u blindiranom vozilu koje je eksplodiralo neposredno nakon ulaska u garažu. Nema drugih stradalih ili povrijeđenih lica", zvanično je saopšteno iz policije. 

Oni su naveli i da je lice mjesta je osigurano.

"Na lice mjesta iz preventivnih razloga upućena je i Grupa za ATP Uprave policije čiji su poslovi i zadaci deaktiviranje improvizovanih eksplozivnih naprava, kako bi preventivno izvršili detaljne preglede užeg i šireg lica mjesta. Izvršeni su prvi preliminarni pregledi blindiranog vozila. Prvi preliminarni podaci ukazuju na to da je do eksplozije najvjerovatnije došlo unutar vozila, s obzirom na oštećenja koja se nalaze u vozilu. Tačan uzrok eksplozije će svakako biti utvrđen nakon vještačenja odnosno istragom koja se sprovodi. Policijski službenici, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i potpunom rasvjetljavanju ovog događaja", saopšteno je.

(Vijesti.me)
                                                                                                                                                           

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Па

29.03.2018 21:17

Ајмо стручњаци навалите, да разрешумо и овај случај, ми све знамо.

ODGOVORITE