Građani traže pravdu za Davida

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je da je ponovna obdukcija tijela tragično stradalog Davida Dragičevića potvrdila vještačenje patologa u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske Željka Karana, koji je naveo da je smrt nastupila utapanjem. Međutim i dalje nije utvrđeno na koji način je David Dragičevič završio u vodi i ko je eventualni ubica!

Republika Srpska 29.03.2018 | 19:49
Građani traže pravdu za Davida
Ministarstvo unutrašnjih poslova RS danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavilo izvještaj o smrti Davida Dragičevića. Uz izvještaj su dostavljeni i svi dokazi koji su prikupljeni u toku rasvjetljavanja okolnosti smrti.

Iz Tužilaštva poručuju da će i dalje raditi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica, nakon čega će bit donesena tužilačka odluka. Mnogi se nadaju da će Tužilaštvo postupiti temeljnije od pojedinaca iz MUP-a koji su na prvoj press konferenciji napravili brojne propuste.

Direkotor Policije kaže da je ponovljena obdukcija pokazala isto što i prva.

’’Nalaz dodatne obdukcije će biti dostavljeno porodici. To će Ministarstvo zdravlja dobiti i taj nalaz će predatie porodici. Nezvanično, ja znam da je potvrđen prvi nalaz našeg vještaka Karana’’ – rekao je direltor Policije RS Darko Ćulum. 

Nalaz obdukcije nije dostavljen porodici. Roditelji Davida Dragičevića su bili na razgovoru kod ministra Dragana Bogdanića.

Majka Davida Dragičevića je na FB stranici u grupi ’’Pravda za Davida’’ napisala da nalaz obdukcije nije gotov i da ga niko nema.

To doslovno demntuje direktora Policije Darka Ćuluma i dodatno usložnjava cijeli slučaj. 

Činjenica je da je MUP ostao pri tvrdnjama da je u pitanju ’’zadesna smrt’’ iako su i sami naveli da je to ’’vjerovatno’’. Uprkos činjenicama koje se pojavljuju iz dana u dan u policiji i dalje tvrde da je istraga koja je do sada urađena pokazala da nema elemenata krivičnog djela.

Vrijeme smrti, što je i ključno za riješavanje ovog slučaja, niko javno nije saopštio. Ni policija, ni patolog!

’’Ja sam jutros razgovarao sa porodicom. I sada sam rekao, ovom istragom što je urađeno do sada tu ne postiji element krivično djelo’’ – rekaoje Ćulum. 

U međuvrmenu majka pokojnog Davida Dragičevića je na FB profilu u grupi ’’Pravda za Davida’’ objavila snimak na koje se vidi kako u kuću ulazi jedna osoba. Policija je na prvoj pres konferenciji tvrdila da je ta kuća opljačkana i da su ukradene stvari pronađene u džepovima Davida Dragičevića. Na jednom od snimaka vidljivo je da osoba izlazi iz dvorišta opljačkane kuće i to vidno hramljući. Posebno je interesantno da lice za koje se misli da je David po izlasku iz kuće nosilo bijelu masku. Postavlja se pitanje da li je ista osoba ušla u tu kuću i izašla iz te kuće?

Jasno je da se u kući nešto značajno dogodilo, što je za sada prava misterija. O tih spornih 50 minuta boravka u kući Darko Ilic na konferenciji nije govorio. Nakon svega upitno je da li je David, ako je to bio on, zaista opljačkao kucu. O nalazima prve i druge obdukcije nema detalja. Željko Karan je rekao da je utvrđeno da se radi o mehaničkim povredama koje su nastale primjenom tupe mehaničke sile, ne precizirajući čime je to učinjeno.

Građani Banjaluke i veceras su bili na Trgu Krajine. U tišini sa svijećama u rukama  zajedno sa porodicom Davida Dragičevića traže pravdu i rasvjetljavanje misteriozne smrti. Roditelji su poručili da njihov sin neće biti sahranjen dok se ne utvrdi prava istina. Angažovaće i pravni tim na rasvjetljavanju ovog slučaja. Objavili su i brojeve žiro -  računa za sve one koji mogu i žele finansijski da im pomognu.

’’ Nema optuživanja. Samo istina i počinioci. Dokažite mi da je moj sin provalnik i samoubica. Javno izjavljuem pred svima vama da ću se ubiti na Trgu Krajine. Ali, crno na bijelo. Ovdje ću se ubitii sprati ljagu i sa svog i sa imena mog djeteta. Zapamtite ovo, ali mi dokažite. David Dragičević provalnik nije i nije samoubica’’ – poručio je okupljenim graćanima otac pokojnog Davida Davor Dragičević.

Okupljenim građanima na Trgu Krajine obratio se i Davidov drug.

’’ Svi treba da se uključe i pomognu da se sazna istina. Ne smijemo prihvatiti laž o tome kako je David bio lopov i kako se sam ubio. Svi mi znamo kakav je David bio. David je volio život, naš David nije izvršio samoubistvo’’ – poručio je Stefan Radulović.

Osim Banjalučana i stanovnici Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora i Čelinca pružili su podršku roditeljima pokojnog Davida u nastojanju da saznaju kako je njihov sin nastradao.



BN televizija

Komentari / 38

Ostavite komentar
Name

K

29.03.2018 17:56

Oni po 100 puta: nastupila smrt davljenjem..pa ko da smo svi mi ludi, PITANJE JE KO JE UBICA I IMA LI PRAVNE DRZAVE!!! Ako nema pravne drzave onda da se brate svi kolektivno selimo za pametnim ljudima u inostranstvo i zavrsena prica!

ODGOVORITE
Name

Nema Države

29.03.2018 18:15

N

Name

Doc Holliday

29.03.2018 18:24

TEKST NAVODI: 1. VRIJEME SMRTI NIJE UTVRDJENO; 2. DA LI JE ISTA OSOBA USLA, KOJA JE IZASLA SA MASKOM? ODGOVORI RJESAVAJU SLUCAJ!!!

Name

Gile

29.03.2018 18:26

Snimak pokazuje usla osoba normalno, a izasla hramajuci. Dok je bila ta osoba u kuci niko je nije vidio. Otkud onda hramanje???

Name

...da Ciko bonu...

29.03.2018 18:29

Dragi oče znam da još glasaš za ove Dodiikove,od kojih nemaš novca,tj.normalne penzije da sastaviš do petog u mjesecu a do trideset prvog nikako,glasaš za one što ti napraviše da ti je čast što si odlikovani borac,a tebe je sramorta i ne smiješ to nikome reći,za onog što nam pohapsi i isporuči sve ratne komadante i hrabre borce za šačicu svoji dolara.Glasaš oče opet za onog ko nam ukinu grb,himnu,i dan republike,a sada se kao referndumom borimo za nešto što je on sam potpisao i ukinu,tako da umjesto slave sada imamo onako neki dan koji možeš a i ne moraš praznovati.Glasaš "tajo" za onog što nam ukinu Republiku Srpsku prodajom Brčkog,podjeli je "tajo kao kada jabuku presječeš na pola.Glasaš "tata" za onog godinama koji ukinu platni sistem sa Srbijom pa nam većina firmi propade preko noći,za onog što privatizova sa svojim kumovima pola republike i većinu firmi,za onog što nas zaduži "tajo" da ti ni unučići tvoji unučića neće moći vratiti zaduzeno do sada.Glasas za onog "tajo" što nije ni slavio niti se krstio.Glasaš "tata" za onog što je opravdavao bombardovanje Srbije,govorio da će uhapsiti Kradžića i Mladića i uhapsi,za onog što dođe na tenkovima istih ovih što sada diže bunu protiv njih_Nato,glasaš glupi "oče" za onog što istjera legalnog predsjednika Poplašena na ulicu i protjera cijelo jedno ratno i političko rukovovodstvo samo da bi on došao i pljacka a ne spasavao i zaposljavao.Glasas,ukratko za budalu,lopova,probisvjeta i podvojenu ličnost koja se budi kao jedan osoba,doručkuje kao druga,ruča kao treća,večera kao četvrta a leže kao peta,šesta,sedma...Glasaš za nekog "tajo" zbog koga nećeš viđati ni sina ni unučiće ni snahu,u Švedskoj smo "tajo",možda dođemo sledeće godine za Božić,ako budeš živ "TAJO".Glasaš tajo za Milokrada a mi smo ti sve dalji i dalji.PROMJENE! Dragi oče 29.03.2018

Name

Država Nula

29.03.2018 18:38

Ko Može neka Napušta ovaj PAKAO,Sve Živi Državni Kriminal::!!!!!!! 100%.Nikad ovdje nema normalnog života,ovo je Strahota.

Name

REVOLT

29.03.2018 18:43

Ima Facebooku stranica PRAVDA ZA DAVIDA gdje ima oko 60000 clanova! Tu se moze dosta toga saznati o tome sta se sve krije i da se sve pokusava zataskati!

Name

Borac

29.03.2018 19:34

Treba rasvijetliti i sva ostala ubistva i Djevojke od prije par mjeseci koju ubi milin nećak sa audijem od Igokee, ubistvo Vukelića, Blagojevića, dečka koga ubi Čađo, gospođe Novaković koju posredno ubi stojčinović, ubistvo Garića i drugih koje nisam naveo. Državu je mile pretvorio u svoj tor a narod u stoku koja samo gleda i šuti i pita se ko je slijedeći na redu. Ne treba odustati od okupljanja pa i radikalnijih mjera dok se ova banda ne rastjera. U Slovačkoj zbog ubistva pade vlada a kod nas nagrađuju ubice i daju im važne funkcije. Državu nam vode kriminalci i ubice. Posebno treba apelovati na ljude koji odlaze vani da na dan izbora obavezno pokušaju doći da se kazne ovi neljudi. Netreba im dozvoliti da se izvuku i da nas opet jaše a da nam djeca i unuci idu van i da ih cijeli život budemo željni.

Name

E MOJI MOMCI.

29.03.2018 21:36

I vrane znaju ,da je izvrseno ubistvo, nije toliki narod brez pameti znaju oni dobro zasto se ide.

Name

Jednostavno,

29.03.2018 18:07

Mup r -ske ;neka ponudi dobru nagradu za dobru informacoju ,tako se radi u zapadnim rezimima "ukoliko se slucajno nađu pred neresivim prpblemom ,druge nema to mup mora ovoga puta da se pocne ponasati skrajno odgovorno ,natodu je doku*cilo njihova bahatost , za koje su placeni kao i na zapadu ako ne i bolje.

ODGOVORITE
Name

re jednostavno

29.03.2018 19:35

Naravno- MUP RS, za informaciju koja nije u skladu sa njihovim zacrtanim ciljem, kao nagradu, nudi premlaćivanje i odbijanje bubrega.

Name

OZNA

29.03.2018 20:01

Zemljak,o cemu ti,pa ovo ti je ,,Nagorno Karabah,,.

Name

Hmm

30.03.2018 07:25

Pa jes ti pri zdravoj pameti. Pa MUP ovo i zataskava i sakriva. To mu je osnovna uloga. Inace , forenzicki strucnjaci u MUP RS ne znaju ni osnovni forenzicki paket da koriste. Krim tehn. takodje . Sve kumovi , kumcad , sestrici i ostala familija nagurana u MUP s osnovnim ciljem kontrolisanja situacije po volji pojedinca. Nije njima do istine oni je znaju , njima je do toga kako to da prikriju, zamazu, metnu iza kulisa.

Name

!!!

29.03.2018 18:18

Policija teba pokušati otkriti ko je zadavao udarce u glavu, gdje i u koje vrijeme, ako to uspije, riješiće slučaj, ako ne otkrije ko je zadavao udarce u glavu, gdje i kada, đžabe su obdukcije i bilo koja druga medicinska vještačenja. udarci u glavu i utopljenje itekako mogu biti u uzročnoposljedičnoj vezi. Bitno je samo vrijeme i mjesto zadavanja udaraca u glavu, ono je ključ rješenja slučaja.

ODGOVORITE
Name

SVI SVI SVI

29.03.2018 19:47

SVI NA ULICU DODITE DA OTPOCNEMO SKLANJANJE BAHATIH POLICAJACA I VLASTI

Name

Dire Straits

29.03.2018 20:10

@SVI : Koga bi ti sklanjao huligane jedan? Šta ti znaš balavče o bahatim policajcima? Ovaj tvoj komentar je bahat. Dao Bog da te neki policajac barem jednom opendreči po guzici da ti dođe u šuplju glavu.

Name

O cemu vi

29.03.2018 20:45

Dire Straits prpa vas malo uhvatila a? Zlatna je ona mozes kako hoces ali ne i dokle hoces....

Name

Dire Straits

30.03.2018 06:26

@ O čemu vi / Ti / ? : Druže moj, nikakva me prpa nije uhvatila i nemam razloga za nikakav strah. Živim normalno od svog rada, nigdje nisam na budžetu niti u bilo kojoj partiji, tj.nemam nikakav dodir sa vlašću, opozicijom niti bilo kim ko "vodi ovo društvo". Ali ne mogu prihvatiti da neko generalizuje stvari. Svagdje postoji dobri i loši ljudi, dobri i loši radnici. Imam toliko poznanika i drugova koji časno i pošteno obavljaju policijski posao i sada bi i njih "neko sklanjao"? Ma nemoj ,molim te! O čemu Ti!

Name

Hmm

30.03.2018 07:30

Re: Dire Straits . Nofleru iz Bakinaca. Kakvu ti to silu prosipas ovde keru pandurski. Momak je u krivu samo zbog toga sto tebe i slicne tebi nije motkom najurio iz kancelarija MUP-a . Bitango lazljiva , nesposobna , neobrazovana koja se prodajes za postenog policajca. Pa nemas ti pravo da cutis kad znas ko ti je ministar , direktor policije , ko ti komanduje da okreces glavu od cinjenica i podrzavas licno bogacenje na stetu postenog naroda. Ovo nije Republika - res public ovo je Resprivate -res privates. Od djedovine ste mi napravili lovacki gater , a vi ko neobuceni psi na narod kidisete. Za takve je motka.

Name

@blbl

29.03.2018 18:22

Moze cijela Banja Luka izaci da pali svijece,nece biti nikakvog efekta.Vidi se iz izjava MUPa da grcevito nesto brane,cijela ta Mafija je umrezena.

ODGOVORITE
Name

Kiki

29.03.2018 19:15

Žalosno, koliko malo pameti u MUP RS!!! - Ako je utvrđeno ko se tukao, treba se podijeti prijava protiv lica za nanošenje tjelesnih povreda, - da li izvršen uviđaj na licu mjesta kd teske krađa, da li su pronađeni tragovi izvršioca, otisci prstiju, obuće, dnk... i da li oni pripadaju pokojniku, - da li je na spornom mostu pronađen trag pokojnika, da li je neko vidio da je pao, skočio ili ga je neko gurno. Ako nije, onda se ne može tvrditi da je zades, niti bilo šta drugo, već treba reći da za sad nisu utvrđene činjenice koje ukazuju da je počinjeno kd ali da će se istraga dalje nastaviti... U svakom slučaju, bez utvrđenih činjenica se ne može ništa apsolutno tvrditi niti bilo šta isključiti ali nažalost imama budale koje nešto tvrde!

Name

Sinny Boy

29.03.2018 18:27

Ako bi neko želio da izvrši samoubistvo onda bi otišao do Vrbasa a ne bi skakao u Crkvenu. Uostalom, nema logičnog objašnjenja zašto i kako bi ovo bio nesretan slučaj. Još nisam čuo da je neko nastradao u Crkvenoj.

ODGOVORITE
Name

Re

29.03.2018 19:36

Ko pored Crkvene ima sta radi. Ne mogu da vjerujem sta nasa policija govori i da nema opravdane sumnje da je momak ubijen. Katastrofa.

Name

Bog Te

29.03.2018 19:58

Pa da li si ti i slicni normalni, jel mogao da se oklizne glupane jedan, ali i to je samoubistvo jel.kontate ili necete da kontate, nije skocio sto je htio, ali omaklo se, a s obzirom na dejstvo LSD-a i cega jos, pa zapitajte se, eeeeeej.

Name

Skeptik

29.03.2018 18:38

Poznat je slučaj ubijenih gardista na Topčideru 2004.g. Pronađeni su mrtvi a samo nekolike dana poslije stražni organi su saopštili da je istraga završena i da je zaključak da su se međusobno poubijali. I ne samo to, nego su ubrzo zaključili da su njih dvojica se posvađali jer su bili u "ljubavnoj vezi " (!?) Nakon nekoliko godina je dokazano da su ih je ubila treća osoba. U Davidovom slučaju se sugeriše da je bio kriminalac i narkoman koji je pod uticajem droge bježao sa ukradenim laptopom pod miškom i zajedno s njim upao u potok i udavio se. Policija je taj potok proglasila RIJEKOM što je sve Banjalučane zaprepastilo. Poručujem Davidovim roditeljima da budu uporni u istjerivanju pravde kao roditelji onih nesretnih gardista koji su na kraju dokazali da su bili upravu kada su tvrdili da je njihove sinove neko hladno likvidirao. Narod je uz vas!

ODGOVORITE
Name

SVAKA CAST BANJA LUKO,

29.03.2018 19:15

Samo gradjani BL mogu dati snagu i podrsku Davidovim roditeljima da istraju u borbi za istinom. Ovo nije samo borba za Davida, ovo je borba za pravdu, istinu, mladost... Da nije drustvenih mreza na drugom kraju RS ne bi bilo informacija jer to mediji sturo saopste... Pokazali ste dostojanstvo, a valjda gradska uprava proglasi dan zalosti u dan Davidove sahrane...

Name

C

29.03.2018 19:16

NEMA SMIRIVANJA NARODE OVO JE SVE DIKTAT ZAŠTITE POLICIJSKIH MILJENIKA NA TRG ISTJERATI KABINET NA CELU SA DODIKIM A ISTO I ŽELJKIN I DA DAJU ODGOVRE ŠTA RADE ONI I NJIHOVI KORUMPIRANI I NESPOSOBNI MINISTRI.CRNOGORAC IGOR KAKO JE STAO SA ŠKALJARSKIM KLANOM?NEMA SMIRIVANJA NARODE.

Name

In

29.03.2018 21:24

Da li si i pomislio da je LSD moga biti nasilno dat decu. Kako god majke banjaluke i RS nemaju vise miran san stahuju za sigurnost svoje djece.

Name

kogde

29.03.2018 18:59

Blood is unsuitable for sampling because it pools in the dependent parts of the body after death and clots. lazu. nemoguce je izvrsiti utvrdjivanje vrste narkotika, koristene kolicine kao i uopste ih u mnogim slucajevima naci u tijelu osim ako nije analiza radjena odmah ili u 24 sata. a tijelo provelo u vodi 5 ili 6 dana...ma dajte molim vas. ima li ko normalan u drzavi. Lazu. kriju ubice. kljuc su ljudi kod kojih je proveo pod prisiliom u kuci 50 minuta!! Ako je to bio on. i kljuc je covjek koji je bio u autu posmatrao sve.

ODGOVORITE
Name

Re kogde

29.03.2018 21:25

Šta lupas gluposti? Kod leša se u krvi i urinu zadržavaju opijati, ne isparavaju. Logično, krv ne cirkuliše, ne izbacuju se toksini i urin. I naravno da je moguće potvrditi prisustvo narkotika, bilo uzorkom krvi i urina, bilo kosom ili čak iz kostiju. A prisustvo LSD -a u ovom slučaju može biti od izuzetne važnosti, s obzirom kako djeluje, i kakve halucinacije izaziva.

Name

Kiki

29.03.2018 19:17

Lijepo se vidi da covjek hrma na desnu nogu i pri ulazu u kucu i nosi stopalo nastranu samo se vidi bolje kad izlazi zato sto je desna strana u pitanju.

ODGOVORITE
Name

MM

29.03.2018 19:24

Pitanje: ko je vlasnik kuce i da li na ulazu u tunel kroz koji protice crkvena postoje Resetke?

ODGOVORITE
Name

MORE

29.03.2018 19:28

Majka je još prije pronalaska tijela pričala o posljednjoj poruci svog sina "Ukoliko mi se nešto desi.....". Može li se bar utvrditi kad je poslana poruka i postoji li mogućnost da je poslao neko drugi, da skrene istragu?

ODGOVORITE
Name

BOBA

29.03.2018 19:47

SUVIŠAN JE SVAKI KOMENTAR ZA NESRETNOG DAVIDA.LJUDI TREBA DA BUDU PAMETNI BEZ ANALIZE. MI SMO SAMO POSMATRAČI SLUČAJA.TO SE KAŽE HITNO I ODMAH TRAŽIMO ISHOD UBISTVA.ANALIZE SU GLUPE POGOTOVO OD NARODA ŠTA JE BILO I ŠTA ĆE BITI NARODE PAMET U GLAVU .MLADOST NAM NESTAJE .

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

29.03.2018 21:02

E ovaj slučaj i slični njemu su ogledalo sloge..Da se kojim slučajem trebadne izaći na ulicu za kolektivno opšte dobro(mada je i ovaj slučaj,jedna vrsta kolektivne opomene,te ne zaostaje za onim svakodnevnim),opet bi jedan dio sklonio dupe..Tek ako se zbog nečega,jednako blokira i Trebinje i Prjedor,kao i sve između,tada možemo nešto i očekivati..ako ništa da vidimo kako funkcionišu ove HDZ uniforme policije,koje danas osvanuše na srpskim džadama

ODGOVORITE
Name

In

29.03.2018 21:27

U svim gradovima i opstinama narod treba izaci dati podrsku da se ovaj slucaj rijesi

Name

Milan1z

29.03.2018 22:46

"I opet niko nije kriv - KRIVO JE MORE!"

ODGOVORITE
Name

Borac rs

30.03.2018 05:32

Samo neodustajat od protesta. Traziti istinu I za Vukelica I Djurovica. Bando crvena.

ODGOVORITE