Ova nacija najviše voli čokoladu

Većina ljudi voli čokoladu, ali se ispostavilo da je niko ne voli više od Britanaca.

Zanimljivosti 29.03.2018 | 07:59
Ova nacija najviše voli čokoladu
Prema istraživanju kompanije Mintel (Mintel Global New Products Database), stanovnici Velike Britanije su 2017. godine u proseku konzumirali 8,4 kilograma ove poslastice, piše Independent. 

Kompanija takođe navodi da je globalna konzumacija čokolade u porastu, dok je proizvodnja uskršnje čokolade u proseku porasla prošle godine za čak 23 odsto. Najveći porast zabeležen je u Nemačkoj i SAD. 

Kada je reč o čokoladnim uskršnjim jajima, na vodećoj poziciji našao se Brazil, sa 11 odsto udela na svetskom tržištu u 2017, a iza ove zemlje našle su se Južnoafrička Republika, Nemačka, Velika Britanija i Francuska. 

Proizvođači su bili najinventivniji u Velikoj Britaniji, gde su mogle da se kupe uskršnje čokoladne poslastice sa dodatkom đumbira i tonika, koje su zamenile čokoladna jaja sa ukusom piva koja su bila u ponudi u prethodnih nekoliko godina. 

Širom Evrope raste i proizvodnja veganske čokolade, koja se, prema podacima, pretežno konzumira u Španiji (više od polovine konzumenata), Francuskoj i Poljskoj.

B 92
foto:internet

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neee

29.03.2018 21:07

Nije ga(je)majka rodila da voli više čokoladu od mene.Čokolada je moj porok.

ODGOVORITE