"Opušten sam i uvjeren u pobjedu"!

Ako međunarodne institucije insistiraju da je Republika Srpska dio BiH, to znači da i KiM treba da bude dio Srbije. To je u skladu sa međunarodnim normama i Ustavom, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u Dnevniku 2 BN televizije. Komentarišući predstojeće izbore, Ivanić kaže da je opušten i uvjeren u pobjedu

Bosna i Hercegovina 28.03.2018 | 20:52
"Opušten sam i uvjeren u pobjedu"!
“Ja sam protiv principa `ili jedno, ili drugo` što neki političari i iz Republike Srpske zagovaraju. Svi moraju biti svjesni da nema drugačijih principa. Nema toga 'ili jedno ili drugo', jer se u tom slučaju odričemo jednog”, rekao je Ivanić.

On je istakao da je njegov stav i jedno i drugo i da je to dobro razumio poslije posjete Kosmetu.

“Bio sam tri dana sa sveštenstvom i ljudima na Kosmetu. Vidio sam koliku snagu imaju i vratio sam se sa mnogo više optimizma.”

Stanje na Kosmetu je komplikovano, Srbija je uradila sve što je mogla, ali nije bilo jasne reakcije, rekao je Ivanić komentarišući razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Da bi se stanje vratilo u normalu mora biti jasniji stav međunarodne zajednice. To je preduslov. Ne mogu biti neutralni kao da su obje strane krive”, naglasio je srpski član PredsjedniŠtva BiH.

BiH nije donijela odluku o protjerivanju ruskih diplomata, kao što je to učinilo pola evropskih zemalja, rekao je Ivanić naglašavajući da to niko nije ni tražio.

"To od nas niko nije tražio . Rusija za BiH je prijateljska zemlja i tako nešto ne treba očekivati, kazao je ivanić, gostujući u Dnevniku 2 BN televizije.

Sa predsjednikom Srbije Ivanić je razgovarao i o BiH.

“Upoznao sam Vučića sa prilikama u BiH, daljim zaoštravanjem zbog izmjene Izbornog zakona. Rekao sam da će BiH ući u krizni period i da je pitanje kako će se provesti rezultati poslije izbora. Takođe, treba ići i u pravcu rješavanja pitanja granica. Teško će se to do izbora riješiti, ali ako bude više spremnosti sa političarima iz Sarajeva, to se može lako riješiti. Takođe, to bi predstavljalo neku vrstu pozitivnog primjera za rješavanje pitanja granica sa Hrvatskom”, rekao je Ivanić.

Ivanić se osvrnuo i na kampanju za opšte izbore koja je uveliko počela uz ocjenu rekao da se protivnička strana previše opustila u komentarima njega samog.

Iako kandidat za funkciju srpskog člana Predsedništva Milorad Dodik tvrdi da već sada ima ogromnu prednost, Ivanić tvrdi da je tu nema ni malo istine.

“Da je tolika prednost, Dodik bi rutinski pustio da stvari idu, ali nije tako. Svaki dan se nameće serija pisama i izmišljenih tema, ali i pokušaja da se od mene napravi vjestački pronato čovjek što ne pije vode. Da ima toliku prednost, trebalo bi da odmara. Međutim, dok se bavi sa mnom, to nije tako”, kaže Ivanić i dodaje da je i na prošlim izborima dobio veliki broj glasova.

“Mislim da sam branio interese Republike Srpske na snažan i pametan način. Ja i sada građanima mogu da ponudim stabilnost, mir i sigurnu odbranu interesa Republike Srpske, a ne svađu i galamu. Dodik će ponuditi konflikt, sukob i rizik, a nama to ne treba. Mudrom politikom možemo očuvati sadašnju poziciju koju treba iskoristiti, a ja sam pokazao da to znam”.

“Moji protivnici ne mogu naći nijednu bitku koju sam izgubio. Nisam nikada i nikad neću uraditi nešto što je protiv interesa Srba”, rekao je Ivanić i nagovjestio da će izborna trka biti zanimljiva.

“Ja sam opušten i znam, i uvjeren sam da ću pobjediti”, optimističan je Ivanić.



BN televizija

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

I Sarajevo

28.03.2018 19:05

Sto se tice srbstva ti nisi ni sreo srbina ali si sigurno posteni od idiota iz Laktasa .

ODGOVORITE
Name

re-I Sarajevo

28.03.2018 20:04

Ivanić je pravi srbin patriota koji se bori za bolje sutra.Iskren odmjeren čovjek, pre pametan ,čovjek mira.To nam trba.

Name

Pedjoni

28.03.2018 20:06

Mislis posteniji....

Name

Re

28.03.2018 20:12

Ma nemoj, isti su oni ko da su blizanci, nista dobro za gradjanina u zadnjih 30 godina nisu uradili.

Name

Ok

28.03.2018 20:13

Nisam pristalica Milokrada, al ovog puta neces pobjediti, mislim da bosnjaci nisu glupi da glasaju za tebe kao prosli put. Mjenjaj politiku ili ides u zaborav, bolje bi prosao Sarovic od tebe sigurno bi pobjedio ti ne.

Name

re

28.03.2018 20:15

A ko je to, molim te, pa 'sreo srbina'? Dodik? Pavić? Stevandić? Perica Đokić? Srbska čast? Kamo sreće da i drugi brane interese srba kao Ivanić- ne bi smo sad bili na dnu dna.

Name

Pale

28.03.2018 20:49

Kakve ti veze imaš s Kosovom? Kupiš jevtine poene pred izbore. Svaki dan priču mijenjas Ivanicu

Name

Istočno SA

28.03.2018 20:51

Još jedino Ivaniću mogu dati svoj glas. Zašto? Pa zato što ima specifičan pristup problemu koji treba riješiti i riješi ga. Zato što ima civilizacijsko držanje i izražavanje. I zato što se nikakve afere ne vežu za njega. A to koliki je Srbin meni ne znači ništa jer je mnogo važnije koliko će njegovo djelovanje doprinijeti RS-u. Želim da ostvari izuzetan uspjeh na predstojećim izborima.

Name

Kraljević Marko

28.03.2018 20:57

A sta si ti konkretno uradio za srbski narod ajde reci? Palamudis bez veze Ivaniću. SDS je jedno , a ti teško možeš pobijediti laktaskog krkana. Mali je tvoj PDP.

Name

Gradjanin iz RS

28.03.2018 19:30

Tako je do pobjede.

ODGOVORITE
Name

nono

28.03.2018 21:32

Pomesce ga mile

Name

Život ne može da čeka

28.03.2018 19:36

Građanska opcija, ali pitanje je kako to funkcioniše u državi koja nije građanska. Biće gusto i za predsjednika Vukota na Vlada Đajića.

ODGOVORITE
Name

Tana

28.03.2018 19:40

Evo sledece godine opet banaka za 1 euro.....

ODGOVORITE
Name

RE-Tana

28.03.2018 20:46

Bolje i za 1 evro da ostanu radna mjesta nego minus na stotine milijona što se desilo u zadnjih 3 godine.Razmisli kada komentarišeš.

Name

sasa

28.03.2018 19:54

E moj Ivanicu pa nisi ni blizu.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

28.03.2018 20:10

Ne dopalo ga...što bi reko narod..mislim ovo po pitanju lopovluka..pusti ga neko vrjeme,pa ćeš vidjeti..Vidite li da je ovo sve ista bagra,samo pod drugim imenima..pobjede jedni i nigdje niko nije one što su izgubili,procesuirao,a u predizbornoj kampanji glavni grjeh protivnika je lopovluk...zašto bi...kad se okreće kolo sreće,pa će za 4 godine,opet ovi doći i tako,što bi rekao Radašin..

ODGOVORITE
Name

K

28.03.2018 20:20

A ja sam uvjeren da ce se Ivanic boriti za narod kao sto je to radio zadnjih 20 godina, tako da volim njega kao i svog predsjednika, podjednako, smradovi jedni!

ODGOVORITE
Name

Luka

28.03.2018 20:22

Samo naprijed, dr. Mladene..ne mogu ti nista ako ne pokradu izbore. Tu morate poraditi na samoj organizaciji i pracenju izbornog procesa, na sve su spremni zbog vlasti.

ODGOVORITE
Name

Istina!

28.03.2018 20:35

A zasto si tako siguran,mislis mozda nesiguran,ja tebi ne dajem nikakve sanse,sve sto imam stavio bi da gubis izbore!

ODGOVORITE
Name

Uuuu

28.03.2018 21:34

Kako ce tebe da Dodik pomete na izborima nisi ni svjestan...angazujte Sarovica, covjek ima vece sanse od tebe

ODGOVORITE
Name

Istina

28.03.2018 22:32

Od svih ovih politicara sto lazu i sto se bore za vlast, bolje bi vodio zemlju i postenije Zmaj od Sipova.

ODGOVORITE
Name

hmmmmm

29.03.2018 06:39

Ovo je plebiscit..Ako pobjedi Dodik pobjedjuje ona misao,budala progovorio,fukara se obogatio,pamet zacutio..Ako pobjedi Ivanic pobjedjuje pamet,mirnoća i ovo troje gore je na čekanju..Izvolite gospodo muslimani a i braco Srbi izjasnite se za šta ste,ali posle nema a jojjjj šta uradismo...

ODGOVORITE