MUP: Inspektori konačno dolijali

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK jutros su u Sanskom Mostu i Ključu uhapsili dvojicu inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove USK, potvrđeno je iz policije.

Bosna i Hercegovina 28.03.2018 | 12:39
MUP: Inspektori konačno dolijali
Prema nezvaničnim informacijama, u Ključu je uhapšen glavni kantonalni tržišni inspektor, Šefika Mršić, a u Sanskom Mostu kantonalni veterinarski inspektor, Haris Spahić.

Oni su privedeni u prostorije Treće policijske uprave Sanski Most i nad njima se trenutno provodi kriminalistička istraga.

Prema riječima portparola MUP-a USK, Snježane Galić, hapšenje je izvedeno po zahtjevu Tužilaštva USK, a pripadnici policije su u sklopu istrage o ovom predmetu obavili pretrese na četiri lokacije u Bihaću, Sanskom Mostu i Ključu.

Ona je istakla kako se dvojici inspektora na teret stavlja niz krivičnih djela.

Nezvanično, saznajemo kako su uhapšeni zbog navodnog reketiranja privatnih lica, iznuda i primanja novčanih i drugih darova.

Ovo nije prvi slučaj hapšenja službenika Kantonalne inspekcije USK, budući da je prije nekoliko mjeseci, zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja dara uhapšen inspektor za radne odnose, Amenar Muratagić.

Prije njih, u 2015. godini zbog uzimanja mita, u Cazinu uhapšen je i kantonalni inspektor Mirsad Deronjić.

(Nezavisne novine)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

keks

28.03.2018 11:36

U Srpskoj je ovakve stvari nemoguće izvesti i završiti nažalost.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

28.03.2018 13:25

Ovaj prvi, Sefik Mrsic je jedan od najpostenijih ljudi u citavoj krajini, njemu sta rade sve vlasti ne daj boze nikom jer nije clan ni jedne stranke, odgovorno tvrdim jer ga znam licno da je njemu ovo podvaljeno. Ne sumnjam da ce to dokazati. Citav Kljuc zna ko je Sefik i ta stara ugledna Kljucka familija, njemu godinama pripisuju sto je citav rat proveo u Kljucu . Svi mi Kljucani znamo dobro kakav je to posten covjek i njegov otac Salko koji je olicenje postenja i cestitosti. Ovo je podmetanje SDA stranke jer ne ucestvuje u lopovlucima pa hajd da mu podvalimo.

Name

Поштење

28.03.2018 17:02

Слажем се са Вама, Шефик је најпоштенији човјек у Кључу то и Срби а и Муслимани знају!

Name

Dusan

28.03.2018 21:10

Taj čovjek vrijedi koliko čitav Ključ, znamo mi Ključan i stari ko je Sefik. Nema kome nije valjao i pomagao, iz poznate kuće i ugledne porodice, čovjek visokog morala i svijetlog obraza. Nije zaboravio svoje bivše komšije i prijatelje Srbe nikad, valjao je mnogim.

Name

LOVAC

29.03.2018 17:58

Sto tuzilastvo ne uhapsi Dzelu iz Kljuca?? Taj je reketirao pilane kao direktor USK Suma , dokazano na sudu, jos nagradzen direktorskom foteljom i platom od 5.000 km. Sefik je covjek koji bi radije umro nego tudze uzeo. Stidi se krajino, gdje je ponos cuveni i obraz krajiski? Sramota kakav smo narod postali, puni zla i mrznje.