Izmišljene priče o NATO vježbama

- Neki političari nastavljaju da koriste izmišljenu priču o tzv. “NATO vježbi” kako bi plašili građane BiH, usprkos našim stalnim naporima da obezbijedimo tačne i pravovremene informacije o vježbi. Ambasada SAD odlučno odbacuje sve špekulacije i tvrdnje o ovoj vježbi, saopšteno je iz američke ambasade u Sarajevu.

Bosna i Hercegovina 26.03.2018 | 17:32
Izmišljene priče o NATO vježbama
U saopštenju se navodi da su u više navrata istakli, u sklopu kontinuirane, uske saradnje između BiH i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti bezbjednosti, Ured za saradnju u oblasti odbrane (ODC) Ambasade SAD i Maryland National Guard (Nacionalna garda Države Maryland) trenutno rade sa Ministarstvom odbrane BiH i Oružanim snagama BiH kako bi za Predsjedništvo BiH pripremili preporuku za odobrenje bilateralne vježbe Nacionalne garde države Maryland i Oružanih snaga BiH (OS BiH) koja će se održati 2019. godine.

"Ukoliko se postigne dogovor, ova aktivnost biće veoma slična prethodnim vježbama koje su provedene širom BiH i regije u sklopu Programa državnog partnerstva (State Partnership Program) u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Hrvatskoj i Sloveniji. Nijedna aktivnost u sklopu ove vježbe neće uključivati upotrebu osiromašenog uranijuma niti borbene municije. Tokom vježbi ove vrste koristi se  municija namijenjena za obuku koja nije štetna za okolinu", kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da kao i uvijek kada su ovakve vježbe u pitanju, usko sarađuju s relevantnim institucijama kako bi definisali detalje aktivnosti, što uključuje i ovonedeljne sastanke između oficira iz Ureda za saradnju u oblasti odbrane Ambasade SAD, Nacionalne garde Maryland i njihovih kolega iz BiH.

"Ova aktivnost dio je dugogodišnje saradnje između Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine koja uključuje partnerstvo Nacionalne garde Maryland i Oružanih snaga BiH koje je bilo izuzetno korisno i za BiH i za SAD tokom svih 16 godina postojanja", kaže se u saopštenju.

(BN) 

 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

075

26.03.2018 15:52

Da se našalim, moraju prvo pitati Milorada da li može vježba!

ODGOVORITE
Name

Role

26.03.2018 15:58

I Jos treba da van vjerujem vi ste isto tekli da niste koristili muuniciju SA uranijumom i kad ste bombardovali RS i srbiju ma fasistima nevjeruj...

ODGOVORITE
Name

Rodjo

26.03.2018 16:00

Mute ovi u sarajevu na zalost i ovi iz RS bice da je to SA uranijumom Jos dobro i za zdravlje.

ODGOVORITE
Name

Grga

26.03.2018 16:01

Vidjeli da je bilo malo u ratu pa treba pojacat dozu.

ODGOVORITE
Name

Mašan

26.03.2018 16:07

Običnog čovjeka u BiH muče druge brige - kako da preživi bez posla ili sa mizernom platom ili sa još nižom penzijom, a na tu muku pojedini neodgovorni političari ga plaše sa NATO vježbom i osiromašenim uranijumom. E, do mojega!

ODGOVORITE
Name

Sa strane

26.03.2018 16:10

Vežbajte kod svoje kuće. Nama ne trebate.

ODGOVORITE
Name

ZA Sa Strane

27.03.2018 19:58

NOVA KUĆA NATO JE VRLO BRZO BRČKO.

Name

Rade

26.03.2018 16:27

Nema gdje neceemo napraviti bruku. Samo se degradiramo lazima.

ODGOVORITE
Name

zoka

26.03.2018 17:44

Glupaci gdje se vjezba sa bojevom municijom i dali je igdje se to desilo.Vjerojatno ste zaboravili gdje je nastala Republika Srpska.Koliko me pamcenje služi hrvati za dva dana su došli do Bočca i stali jer je naređeno da stanu.E jebem vas glupe dokle pišate uz vjetar.Koliko se normalnog svijeta iseli iz ove uklete zemlje i u koje zapadne zemlje.Glupaci pogledajte čija auta vozite čiju garderobu nosite i na čijim mašinama radite.Ko nam brani da volimo Ruse ali od te ljubavi se ne živi nego od novca kojeg dobijete ili zaradite.Kako vam nesmrdi novac koji dolazi sa zapada a posebno od zločinačkog madunarodnog monetarnog fonda a gdje se izgubi mali pa veliki ruski kredit od prosli izbora.

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2018 22:06

Bravo za komentar!

Name

Па

27.03.2018 00:45

Чуј измишљене приче, па онда у тексту пишете како ће се одржати вјежба. Ко је луд овде?

ODGOVORITE