Spriječiti ulazak Đurića na Kosovo

Kosovska policijska služba saopštila je da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva da bi spriječila ulazak na teritoriju Kosova Marku Đuriću, direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Region 26.03.2018 | 12:30
Spriječiti ulazak Đurića na Kosovo
Iz policije Srni je rečeno da je na sjever Kosova rano jutros upućen dovoljan broj pripadnika specijalne jedinice Kosovske policijske službe /Rosu/ sa zadatkom da spriječe narušavanje teritorijalnog integriteta, ustavnog poretka i javnog reda i mira.

"Specijalna jedinica je dobila naređenje da ne dozvoli ulazak na teritoriju Kosova Marku Đuriću jer je u pitanju funkcioner druge države", navode iz policije i dodaju da se i u slučaju boravka funkcionera države Srbije na području Kosova primjenjuju isti principi kao i za funkcionere drugih država.

Dozvole za boravak funkcionera drugih država na teritoriji Kosova odobrava Ministarstvo unutrašnjih poslova, a Marku Đuriću nije data dozvola da boravi u (Kosovskoj) Mitrovici, dodaju iz policije.

Đurić bi, kako je najavljeno, zajedno sa savjetnikom predsjednika Srbije Nikolom Selakovićem trebalo da prisustvuje okruglom stolu o unutrašnjem dijalogu koji se organizuje u Zvečanu u prostorijama Trepče.

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

sudija

26.03.2018 10:36

Znači ako uđe na Kosovo slijedi hapšenje .zatvaranje i kazna sve po zakonu Kosova.I da fol bude to je sve potpisao Vučić da prelazak administrativne linije mora biti odobren od strane Kosovskih vlasti.Zar to nije priznanje Kosova.????????????

ODGOVORITE
Name

Guto

26.03.2018 10:59

Dobro jutro...srbija je priznala kosovo i to davbo...sve sto se sada prica je prica za narodne mase

Name

RedBull

26.03.2018 11:03

Zato je Vučić zakazao hitnu sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Name

Državljanin Srbije

26.03.2018 10:52

Poslo ga Av, nega i Vulina, po Kosovo i Metohiju. Ovi rekli drugri AV i Haradinaj i Tači davno dogovorili. Što ste došli po nešto što nije Vaše. Danas kukanje i sutra ponovo, jadni srpski narode. Danas mi evo ode čovjek iz javnog sektora, ovdje u Vojvodini, ode za Njemačku. Fali mu par godina do penzije. Za vrijeme onog zla žuti, bio dobio da ide za Australiju i nije htio, moglo se živiti. bože pomozi narod, ako te ima i više ti neću previše dosađivati....

ODGOVORITE
Name

kazna Bozija

26.03.2018 11:12

To se desi Narodu koji izda svoga covjeka i odrekne se krsne slave.

Name

Đorđe

26.03.2018 11:20

Kako sada tumačite Twit Rajka Vasića. Ja čovjeka niti znam, niti cijenim, ali Twiter mu pratim i preporučujem.

ODGOVORITE
Name

ZUBAR

26.03.2018 11:56

Sto je on priznao Kosovo, papci jedni pa zar to nije zavrsena stvar bila i prije Vucica, dajte nemojte se provaljivati, traziti problem gdje ga nema, u Srba je kratko pamcenje, od danas do sutra.

Name

Gudra

26.03.2018 12:06

Na kosovu i popovii dilaju !

ODGOVORITE